Ajánló

5+1 könyv, amitől karácsonyi hangulatba kerülsz!

Még van néhány napunk karácsonyig, ezért ha még nem igazán érzed az ünnepi hangulatot, akkor van időd beszerezni és elolvasni egy jó kis karácsonyos könyvet. Összeállításomban 5 olyan könyvet mutatok, amik biztosan ünnepi hangulatba repítenek, és plusz egyet, ami az én egyik ünnepi olvasmányom lesz. Csak készíts egy jó forró csokit, és indulhat az olvasás!

 

Catherine Rider: Csók Londonban

covers_570167Az utóbbi években elmaradhatatlanná vált egy új Catherine Rider könyv megjelenése, ami karácsonykor játszódik. Az idei könyv Londonban játszódik, és ahogy megszokhattuk, két idegen fiatal találkozik össze az ünnep előtt a városban, akik valamiért úgy döntenek, hogy együtt fedezik fel Londont. Ha nem olvastad a Csók New Yorkban, és a Csók Párizsban című könyveket, akkor ezeket is bátran ajánlom. A kötetek csak nagyon lazán függnek össze, ezért bármelyikkel kezdheted az olvasást!

 

Dr. Seuss: A Grincs

covers_514867Egy mesekönyvet is be akartam venni a listába, és mi lehetne megfelelőbb, mint a klasszikus karácsonyi történet a szeretetről, A Grincs. A történet középpontjában egy morgós szörny áll, aki persze utálja a karácsonyt, és elhatározza, hogy idén ellopja az ünnepet. A történetből több filmfeldolgozás is készült, de a tavalyi mese szerintem a legjobb mind közül, ezért ha nem akarod elolvasni, legalább a mozis változatot ismerd meg!

 

 

Szabó Magda: Daloljanak itt angyalok

covers_577365Megszokhattuk már, hogy a Libri minden évben készít egy – vagy akár több – különleges kiadást karácsonyra, egy olyan könyvből, mely az ünnepről szól. Az idei egyik meglepetés a Szabó Magda válogatott írásait tartalmazó kötet, mely nemcsak kívülről gyönyörű, de szebbnél szebb karácsonyi írásokat tartalmaz. A könyv csak a Librinél érhető el, 9000 forint feletti vásárlás esetén már 599 forintért megvásárolható! A könyvesbolthálózat egy másik könyvvel is készült ebben az évben, ez pedig egy Ady-verseket tartalmazó antalógia, ami szintén nagyon érdekesnek tűnik.

 

Jay Asher: What Light! – Micsoda fény

covers_518637Tavaly rengeteg szuper karácsonyi témájú könyvet adtak ki, köztük volt Jay Asher romantikus YA-regénye is, mely két fiatal találkozásáról és egymásra találásáról szól a karácsony árnyékában. A történet emellett összetört szívekről, megbocsátásról, titkokról és igaz szerelemről is szól, ezért igazán tökéletes olvasmány a karácsonyfa alá. És még nem beszéltünk a gyönyörű borítóról! A romantikus regények rajongóinak igazi karácsonyi szórakozást ígér a What Light!

 

 

Richard Paul Evans: A karácsonyi doboz

covers_220962Ezt a rövidke regényt a szerző eredetileg nem a nagyközönségnek szánta, hanem lányainak, és azt szerette volna, ha gyermekei felnőttként, amikor már nekik is lesznek gyerekeik, a kezükbe vennék a könyvecskét, és átéreznék apjuk szeretetét. A regény azonban nem állt meg a lányoknál, hanem elindult világhódító útjára, és ma már rengeteg országban számít klasszikus karácsonyi történetnek.

 

+ John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó

covers_577848A Netflix idén is sok jó karácsonyos filmmel várja az ünnepet, többek között most jött ki John Green, Maureen Johnson és Lauren Myracle közös novelláskötetének, a Hull a hónak az adaptációja. A kötet ennek örömére új, filmes borítóval is megjelent, ezért nem halogathattam tovább a kötet beszerzését. Egyelőre sem a filmet nem láttam, sem a könyvet nem olvastam, de mindkettő nagyon ígéretesnek tűnik, ezért biztosan ez a regény lesz az egyik karácsonyi olvasmányom!

 

 

Ez lenne az én karácsonyi listám, ezzel kívánok minden kedves olvasómnak boldog karácsonyt!

christmas-2761141_1920

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük