Egyéb

Karácsonyi book tag!

A napokban már olvashattátok az értékelésemet a Disney Karácsonyi mesegyűjteményéről, de a turnéhoz egy szuper book tag is – köszönet érte a Dreamworld bloggerinájának -, amit mindenképp ki akartam tölteni. A kérdések nagyon jók, és mivel jó sok van belőlük, ezért nem fűztem hosszas indoklást az egyes pontokhoz, de szerintem így is elég egyértelmű lesz, hogy mit miért választottam. Ha pedig kedvet kaptok, ne mulasszátok el ti sem kitölteni a taget!

Toy Story – Egy könyv, amiben hangsúlyos szerepet játszik a barátság 

Ádám Veronika idén megjelent regénye, a Távolból őrzöm jutott eszembe először, a könyv ugyanis egy szoros, hosszú évtizedeket felölelő, gyönyörű barátságról szól – többek között.

Aranyhaj – Egy történet, amiben kellemesen csalódtál

Nem óriási csalódás, de Elena Ferrante új könyve, A felnőttek hazug élete jutott eszembe, mely igazából egy remek könyv, de akkora a hype Ferrante könyvei körül, hogy azt reméltem, ennél nagyobb hatást tesz majd rám a történet. Ennek ellenére lehet, hogy bepróbálkozom majd a Brilliáns barátnőmmel.

Mickey és barátai – Olyan regény, ami nagyon tanulságos volt számodra

Rengeteg ilyen van, de a legutóbbi olvasmányaim közül választok, méghozzá Camryn Garrett: Pozitív című regényét, mely egy HIV-pozitív lányról és az ő megpróbáltatásairól szól, ezért rengeteget tanultam belőle arról, hogy hogyan kellene közelítenünk a beteg emberekhez.

Micimackó – Könyves édesség, amit szívesen megkóstolnál

Néhány hete olvastam a Csók Rómában című szuper karácsonyi regényt, melyben egy olasz édességet próbáltak megkeresni a főszereplők, egy különleges struffolit, és én egész végig éhes voltam, amíg ezt a történetet olvastam. Ugyanakkor kicsit csalás, hogy ezt a regényt választottam ide, mert valójában azóta már megkóstoltam a struffolit, ugyanis elkészítettem. Nem lett gyönyörű, viszont meglepően finom volt:

Verdák – A legkedvesebb karácsonyi könyved

Ide a legújabb kedvencemet, Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot! című regényét hoznám, de ahhoz nem elég ez a kis hely, hogy elmondjam, miért is szerettem meg annyira ezt a könyvet. Úgyhogy inkább olvassátok el a bejegyzésemet róla itt!

Rontó Ralph – Egy rosszfiú, akit a szívedbe zártál

Cardan! Bár A kegyetlen herceg főhősét sokszor utáltam, és nem éreztem mindig teljesen következetesnek az alakját, egyértelműen ő az utóbbi idők kedvenc gonosz főhőse nálam. Oké, annyira nem is gonosz…

A kis hableány – Egy kalandos fantasy

Hú, rengeteg ilyet olvastam az utóbbi években, úgyhogy elég nehéz a választás, de talán R. F. Kuang Mákháborúját nem tudja felülmúlni más. Talán csak a második rész, a Sárkányköztársaság!

Susi és Tekergő – A legbecsületesebb karakter, akivel valaha találkoztál

Ritka erény a becsület azokban a könyvekben, amelyeket én olvasok, de azért van néhány kedvenc becsületes karakterem, például Stargirl, az azonos című regény hősnője, aki igazán különc figura, de mindig kimondja, ami a szívét nyomja.

A hercegnő és a béka – Egy különleges kultúrával fűszerezett történet

Ilyet is sokat tudnék mondani, mert imádom az idegen kultúrákban játszódó regényeket, de az abszolút kedvencem S. A. Chakraborty Bronzváros-trilógiája, mely egy csodálatos keleties hangulatú fantasyvilágban játszódik.

Jégvarázs – A kedvenc testvérpárosod

Csalás lenne Annát és Elzát mondani, úgyhogy inkább egy magyar regény, A napszemű Pippa Kenn különös testvérpárját választom. Gage és Ruben Mack okozott pár meglepetést, ráadásul mindketten teljesen levették a lábáról Pippát, ezért remélem, hogy olvashatok még majd róluk.

Robin Hood – Egy karakter, aki számára mindennél fontosabb az igazság

Meglepő módon ezzel a ponttal küzdöttem a legtöbbet, és végül úgy sikerült választanom, hogy az igazság alatt nem annyira őszinteséget, mint inkább igazságosságot értettem. Így Stacey Halls főhősét hoztam, Fleetwoodot, aki mindenáron szerette volna megmenteni a barátnőjét az igazságtalan boszorkányperektől.

Wall-e – Egy könyv, melynek olvasása közben magukkal ragadtak az érzelmek

Ilyen is van egy pár, de ha egyet kell választanom, akkor az biztosan Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó című regényét mondanám. Szoktam sírni és nevetni is könyveken, de ennyit ritkán, mint ezen a könyvön.

Ez lett volna a Karácsonyi mesegyűjtemény book tagje, ha van kedvetek, töltsétek ki ti is, és olvassátok el a mesegyűjteményt is!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük