Értékelés

Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve ​of Man – Elillanó káprázat

Fülszöveg:

Eve az utolsó lány a földön. Az elmúlt tizenhat évben Eve fogoly volt, akit az Anyák őriztek. Csapdába esve a sorsa által. És az egész világ őt figyelte. Most végre megkapta a szabadságot, amire olyan régóta vágyott, Brammel együtt, akit szeret. De mindkettőnek ára van. A Tornyon túli veszélyes, új világban a kormány csak egy lépéssel van lemaradva mögötte. A kétségbeesetten küzdő lázadók oldalán harcolva Eve nagyobb veszélyben találja magát, mint valaha is el tudja volna képzelni. Vajon túlélheti Eve és Bram, miközben minden ellenük dolgozik?

 

Eve és Bram kalandja folytatódik! A Maxim Kiadó jóvoltából a napokban megjelent az Eve of Man második része, az Elillanó káprázat, melyben ismét csatlakozhatunk kedvenc szereplőinkhez! Azt már tudjuk, hogy a párosnak végül sikerült maga mögött hagynia a tornyot, ám megpróbáltatásaiknak még sincs vége, hiszen a külvilágban egészen új problémákkal kell szembesülniük. Tarts velünk a turnén, kövesd bloggereinket, és játssz velünk, hogy megnyerhesd a könyv egy példányát!

Tavaly az Eve of Man első része két dolog miatt fogott meg azonnal: a különleges borítója és az érdekes cselekmény miatt, mely nem engedte, hogy letegyem a kötetet. Izgatottan vártam hát az új részt, mely ráadásul a cselekmény egy nagyon sarkalatos pontján vette fel a fonalat! Bár sajnos az Elillanó káprázat borítója nem lett annyira egyedi, mint az első részé, azért igazán szép kiadás lett, ezért örömmel vetettem bele magam ismét Eve és Bram történetébe!

„– Az életed túl fontos.
– Mi értelme egy életnek, ha nem kezdesz vele semmit?”

A regény közvetlenül ott kezdődik, ahol az első rész befejeződik, ezért azonnal az események közepébe csöppenünk, hiszen éppen Eve szöktetése zajlik. Kedvenc párosunk természetesen épségben lejut a toronyból, de ezután korántsem alakulnak simán a dolgok, és Eve sem tud könnyedén hozzászokni az új helyzethez. Bár vártam, hogy ebben a részben kicsit jobban megismerhetjük majd a külvilágot, erre most még nem igazán került sor, hiszen főleg az első részből megismert szereplőinket követjük végig az újabb kalandjaikon, melyek főleg a már korábban megismert helyszíneken játszódnak.

A történet kezdete a dolgok közepébe vágó kezdéssel nagyon erős lett, ám ahogy a lány és Bram biztonságba kerül, erősen leül a cselekmény, hiszen a föld alatti bázison viszonylag kevés dolog történik. Pedig az előző részben éppen az tetszett a legjobban, hogy pörögnek az események, a karaktereket pedig nem éreztem elég erősnek az első részben, éppen úgy, ahogy ebben a történetben sem. Ez pedig azért baj, mert a második rész nem a cselekményre, hanem sokkal inkább a szereplőkre fókuszál – ők azonban sajnos nem annyira kimagaslóak. Egyedül talán Eve vívódása fogott meg, a lány ugyanis egyik pillanatról a másikra szembesül vele, hogy mit is jelent az emberiség megmentőjének lenni.

„Amikor tegnap este megérkeztem, megtudtam a neveteket. Szabadárok. Az életeteket a szabadságomnak szenteltétek. De eltűnődtem, mit jelent a szabadság, ha megint börtönben érzem magam. A fizikai szabadságomért küzdöttetek? Hogy közöttetek járhassak? A lelki szabadságomért? A szabadságért, hogy azt szerethessek, akit csak akarok? Hogy hibákat követhessek el és tanulhassak belőlük? A szabadságért, hogy az ösztöneim szerint cselekedhessek, és úgy éljek, ahogy akarok? Pontosan miért harcoltatok?”

Valami azért mégis történik a könyvben: előtérbe került a szerelmi szál, aminek végülis néhány igazán szép pillanatot is köszönhettem. Érdekes volt még az is, hogy az eddig kevésbé ismert Michael szemén keresztül a regényben egy kicsit jobban bepillanthattunk a KMSz munkájába is, és láthattuk, hogy azért az Eve-re vigyázóknak sem feltétlenül a lány volt  legfontosabb. A regény vége is nagyon izgalmas lett, és azt kell mondanom, hogy végül a szerzőink remekül lekerekítették a történetet, és olyan izgalmas ponton fejezték be a regényt, hogy úgy éreztem, nem bírom kivárni a következő részt. Oké, tény, hogy a néhány izgalmas meglepetésen túl volt olyan fordulat is a lezárásban, amire számítani lehetett, arról viszont fogalmam sincs, hogy ezután mi fog történni, így természetesen a folytatásra is vevő leszek.

Összességében úgy érzem, hogy az Elillanó káprázat egy kicsit gyengébbre sikerült az első résznél, ahogy a második kötetek oly gyakran, néhol untam is kicsit a történetet, de maga a világ még mindig nagyon érdekes számomra, és az ebben a részben előtérbe került titkok különösen felkorbácsolták az érdeklődésemet. Azoknak, akik szerették az első részt, mindenképpen ajánlom ezt a folytatást is, hiszen remélhetőleg ez vezet majd el a nagy fináléhoz – de ez egy másik értékelés témája lesz majd…

Értékelés:

Rating: 3.5 out of 5.

Ha kedvet kapnál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az Eve of Man kapcsán természetesen mi is elgondolkoztunk a disztópiákről, ezért mostani játékokban olyan disztópikus regényeket keresünk, melyeknek szintén nő a főszereplőjük. Vajon sikerül kitalálnotok a rövid leírásaink alapján, hogy melyik regényre gondoltunk? Ha igen, akkor ne feledjétek megírni a megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

Ebben a disztópikus világban földönkívüliek szállták meg a bolygónkat, akik az emberek testébe költözve veszik át az uralmat a bolygó között. Van azonban néhány ember, aki nem adja olyan könnyen a testét!

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

05. 08. Sorok között
05. 10. Csak olvass!
05. 12. Hagyjatok! Olvasok!
05. 14. Utószó

A könyv adatai:

Kiadó: Maxim
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 304
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789634992714
Fordította: Stier Ágnes
Megjelenés időpontja: 2021. május 7.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük