Ajánló

Let’s Christmas! Nagy karácsonyi könyvajánló!

Rohamosan közeledik az év legszebb időszaka, a karácsonyi és azt megelőző, izgalommal teli napok! Budapesten már megnyílt az Adventi Vásár, a boltok polcai roskadoznak a csokimikulásoktól, és természetesen a könyvkiadók is sok meglepetéssel készülnek az ünnepre. Már október óta folyamatosan jelennek meg karácsonyi tematikájú könyvek, de csak most éreztem elérkezettnek az időt, hogy készítsek ezekből egy válogatást, amit terveim szerint frissíteni fogok, ha találkozok még olyan új megjelenésű, karácsonyos könyvvel, ami felkelti az érdeklődésemet. A könyvek közül néhány még nem jelent meg, de ezek is hamarosan elérhetővé válnak.

Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!

covers_505941Az elmúlt évtizedekben rendeteg könyvet és filmet inspirált Dickens Karácsonyi éneke, azonban ezek közül sajnos kevés az eredeti, izgalmas átdolgozás. Ez a könyv azonban – úgy tűnik – nem egy újabb rossz átirat, hanem nagyon eredeti ötlet, hiszen a könyv „rosszfiúja”, Holly nem ijed meg a szellemektől, és válik szánakozva jó emberré, hanem megtartja rossz szokásait, aminek természetesen komoly következményei lesznek, és a lány meghal. Ha pedig ez még nem volna elég, Hollynak be kell állnia a múlt karácsonyainak szellemei közé, akik másokat próbálnak ráébreszteni a tetteik helytelenségére.

Catherine Rider: Csók Párizsban

covers_509184Tavaly a BASC jóvoltából szereztem meg az írónő másik karácsonyi könyvét, mely Csók New Yorkban címre  hallgat, és első látásra nem voltam elájulva tőle, de az olvasás során nagyon megszerettem a könyvet (ami talán a karácsonyi hangulatomnak is köszönhető volt). Emiatt aztán szeretnék ismét egy Catherine Rider-könyvvel ülni a fa alatt, és ismét beleveszni egy vicces és romantikus történetbe. Ahogy az előző könyv, ez is két fiatalról szól, akik karácsonykor valamiért úgy döntenek, együtt fedezik fel a várost, ezúttal Párizst. Bízom benne, hogy ez a könyv is úgy elszórakoztat, mint az elődje.

Josie Silver: Egy decemberi nap

covers_514286Bár alapvetően mostanában nem olvasok sok romantikus regényt, ilyenkor, karácsony táján mégis szívesen merülök el egy romantikus történetben, és képztelem el, hogy a világon minden megtörténhet. Akár még azt a férfit is megtalálhatjuk sok-sok év után, akit csupán a busz ablakából láttunk egyetlen pillanatig, de már ebből tudtuk, hogy ő lesz az igazi. Éppen erről a szól az Egy decemberi nap, és az alapján, amit eddig hallottam a könyvről, ez az egyik legromantikusabb könyv, amit csak a fa alatt olvashatunk.

a

Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók

covers_513351Bizonyára mindenki járt már úgy, hogy az ünnepi készülődés nyűggé vált, olyan sok feladat szakadt egyszerre a nyakunkba. Így jár Isla Winters is, az Egy karácsonyi csók főszereplője, aki ugyan imádja a karácsonyt, és London legszebb ünnepi díszbe öltözött városrészében lakik, mégsem tudja teljesen élvezni az előkészületeket a sok dolga miatt, ami hirtelen ránehezedik. A könyv egyszerre szívet melengető, izgalmas és gyakran mulatságos is, ezért igazi karácsonyi olvasmánynak tűnik a romantikus lelkek számára.

André Aciman: Nyolc fehér éjszaka

covers_508090Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a Nyolc fehér éjszaka az idei karácsonyi időszak egyik legjobban várt könyve. André Aciman neve egy csapásra vált ismertté a Szólíts a neveden megjelenése után, és a rajongók már tűkön ülve várják, hogy az újabb szerelmes története is megjelenjen, mely egy férfi és egy nő lassan kibontakozó szerelmét mutatja be karácsonytól szilveszterig. Plusz pont, hogy a borítót az Athenaeum megszavaztatta a leendő olvasókkal, ezért igazán gyönyörűre sikerült.

a

Allan Zullo: A kutya, aki megmentette a karácsonyt

covers_515644Az állatimádók sem maradnak karácsonykor olvasnivaló nélkül, ugyanis ez a könyv igazán nekik szól. A kötet több különálló történetből áll, melyek mindegyike azt mutatja be, hogy az állatokkal vló kapcsolatunk már önmagában felér egy karácsonyi csodával – nemcsak az ünnepek idején. A rövidke könyv egyszerre megható és vidám, ezért mindenki polcán ott van a helye, akinek van kisállata, de legalábbis szeretne egyet. A könyv ajándéknak is kitűnő, én biztosan örülnék neki!

Egyelőre ennyi karácsonyi könyv fogott meg, de ezzel nincs vége az ünnepi láznak, hamarosan újabb karácsonyos témájú blogbejegyzéssel jelentkezem!

A képek forrása a moly.hu.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük