Ajánló

Könyvajánló! Romantikus és antiromantikus regények Valentin-napra!

Hamarosan ismét itt a szerelem és a szeretet ünnepe, és ha még nem találtál ki semmilyen romantikus programot, akkor még mindig remek lehetőség az olvasás! És mi is esne ilyenkor jobban, mint egy igazán romantikus regény? Vagy épp el akarsz bújni a szerelmes párok elől egy teljesen szerelemmentes könyvbe? Akár romantikus, akár antiromantikus könyvet keresel, a Valentin-napi könyvajánlómban megtalálod a számodra legmegfelelőbb olvasmányt!

Kezdjük a romantikusokkal!

Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Az egyik legjobb romantikus olvasmányom Simone Elkeles Tökéletes kémiája volt, mely Alex, a hírhedt bűnbanda egy tagja, és Brittany, a pomponlány szerelmét meséli el. Elkeles igazán remekül ír, a regény egyszerre fordulatos és megható, ezért aztán szinte mindenki rajong érte, aki valaha a kezébe vette (nem véletlenül van 90% fölött a Molyon), de számomra biztosan felülmúlhatatlan a romantikus könyvek között. Szerencsére az szerzőnő folytatást is írt a történethez, méghozzá kettőt, amikben a többi Fuentes-testvér szerelmi történetét ismerhetjük meg.

Jane Austen könyvei

Természetesen nem maradhat ki a valaha volt legnagyobb romanikus író sem, Jane Austen, akinek igazából bármelyik könyvét választhatjátok, garantált a romantika és a csípős humor. Számomra még mindig a Büszkeség és balítélet a kedvenc, de ha már rengetegszer elolvastátok, ismerjetek meg egy újat. Sajnos Austen nem hagyott sok regényt az utókorra, kész művei gyakorlatilag beleférnek két monumentális kötetbe (mint ahogy ki is adták őket). Viszont Valentin-napra nem találhatnánk jobb olvasmányt Jane Austen regényeinél!

Paige Toon: Egy darab a szívemből

Paige Toon kevésbé ismert szerző hazánkban, pedig nagyon szép romantikus történetei vannak a műfaj kedvelőinek. Az írónő igyekszik megszabadulni a sablonos fordulatoktól, és a szereplőit mindig valamilyen rendkívüli szituációba helyezi, ahol nem egyszerű szerelmesnek lenni. Az Egy darab a szívemből a második regény, amit a szerzőnőtől olvastam, és mondhatom, nagyon kellemes szórakozást nyújtott, különösen a romantikus oldalamnak. Az bővebb értékelésemet itt találjátok a regényről.

Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…

Ha azokat a romantikus regényeket is szereted, amik könnyet csalnak a szemedbe, akkor mindenképpen ajánlom Lisa De Jong könyvét, ugyanis nekem záporoztak a könnyeim, amikor ezt a regényt olvastam. A főszereplő, Kate, szörnyű dolgokon ment keresztül, és a depressziójából csak egy titokzatos idegen képes kirángatni, akivel természetesen szerelem is szövődik. De ha azt hiszed, hogy máris tudod, hogy végződik a történet, akkor nagyon tévedsz, ugyanis a szerzőnő még számtalan szívfacsaró vagy épp örömteli fordulatot írt a regénybe, amik elvarázsolják a romantikus lelkeket.

Azoknak, akiknek elege van a romantikából!

Victoria Schwab könyvei

Ha olyan írót keresünk, aki arról híres, hogy nem ír romantikus szálat a fantasztikus könyveibe, akkor mindenképp Victoria Schwabot kell megemlítenünk. A szerzőnő fantasy regényei közül szinte akármelyiket választhatjuk, biztosan nem kap nagy szerepet a romantika. Az én kedvencem például az Egy kegyetlen dal, mely ugyan egy fiú és egy lány kalandjait meséli el a szörnyekkel teli városban, Verity Cityben, de gyakorlatilag semmi romantika nem jelenik meg benne. Ráadásul már a duológia második kötete is megjelent magyarul!

Dan Brown könyvei

Ha szereted a krimit, azért, ha nem, akkor pedig azért olvasd el Dan Brown könyveit, különösen azokat, amiknek Robert Langdon a főszereplője, ugyanis egészen fantasztikus történetek származnak a világhírű író tollából. A könyvek főszereplője egy szimbólumkutató, aki különböző bűntényeket old meg azzal, hogy nyomokat keres híres műalkotásokon, festményeken és épületeken, és így fed fel olyan titkokat, amik akár az egész emberiségre hatással lehetnek. Érdemes megismerkedni az író könyveivel, mert nem fogod tudni letenni őket.

Hyeonseo Lee: A lány hét névvel

Ha szabadulni akarsz a romantikától, akkor érdemes történelmi vagy életrajzi könyveket keresni, ugyanis ezek gyakran annyira izgalmas történeteket mesélnek el egy csepp szerelem nélkül, amilyet ki sem lehet találni. Az egyik kedvencem A lány hét névvel, amely Hyeonseo Lee szökésének történetét meséli el Észak-Koreából. A könyvön keresztül nemcsak egy elképesztő élettörténetet és egy különleges nőt ismerhetünk meg, hanem egy nagyon zárt diktatúrát is, amiről nem sokat tud az átlag ember. Kivéve, ha olvasta ezt a könyvet!

Lisa Wingate: Elrabolt életek

Szintén egy magával ragadó, igaz történeten alapuló regény az Elrabolt életek, mely a tennessee-i árvaház történetét dolgozza fel. Az árvaház ugyanis elrabolt gyerekeket, akiket aztán olyan embereknek adtak örökbe, akiknek másként nem lehetett gyermekük, de hajlandóak voltak sok pénzt fizetni. A regény két szálon fut: egyrészt a múltban, amikor egy családot szakít el egymástól egy korrupt, törvénysértő hálózat, másrészt a jelenben, ahol Avery a nagymamája múltját próbálja felderíteni. Egyszerre elképesztően izgalmas és szívszaggató regény az Elrabolt életek.

A képek forrás a moly.hu.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük