Egyéb

Apró, színes zsebkönyvek? Hamarosan vidéken is beszerezheted!

Már régóta tervezem, hogy írok egy bejegyzést a POKET zsebkönyvekről, és mivel hamarosan vidéken is megjelennek az első automatáik, elérkezettnek láttam az időt, hogy én is beszámoljak az apró, színes könyvecskék iránti rajongásomról. A zsebkönyvek tavaly április 11-én jelentek meg Budapest több pontján, és automatából lehet beszerezni őket – már amikor éppen van minden címből, mert az emberek imádják a kezdeményezést, és pillanatokon belül elkapkodják az új könyveket. Olyannyira népszerűek lettek a POKET zsebkönyvek, hogy mára már 10 különböző könyvet vehetünk meg ebben a kiadásban, mindösszesen 990 forintért, és hamarosan a 11. cím is megjelenik.

Mivel olvasni szerető emberek nemcsak Budapesten vannak, ezért a Sztalker Csoport kezdettől fogva azon dolgozott, hogy ne csak a fővárosban legyenek elérhetőek a könyvecskék. Ennek eredményeképp először online felületet indítottak, ahol bárki megrendelheti a zsebkönyveket (poketonline.hu), majd belevágtak az automaták vidéki nagyvárosokba való eljuttatásába is. Bár egyelőre még nincsenek ilyen automaták, de a csoport bizakodó, és azt ígérték, hogy a születésnapjukra, azaz májusra igyekeznek létrehozni egy keleti és egy nyugati hálózatot is. Ehhez azonban a közösség összefogására is szükségük van.

A zsebkönyvek aprók, vidám színű borítókkal vannak ellátva, és tényleg a legkülönbözőbb szerzők művei találhatók meg a címek között, így például Esterházy, Virginia Woolf vagy Lewis Caroll egy-egy könyve is helyet kapott az automatákban. Én leginkább azt szeretem, hogy ezek a könyvek tényleg nagyon aprók – bár szerencsére nem olvashatatlanok – ezért mindig magammal tudok hordani egyet. Nem véletlen, hogy a pályaudvaroknál is helyet kaptak az automatáik. Ráadásul az automatákból időről időre más érdekességeket is lehet venni, nemcsak könyveket, így például lemosható tetoválásokat költők arcképével. Bízom benne, hogy ez a szuper kezdeményezés a továbbiakban is nagy sikereket fog elérni, és még rengeteg apró, színes könyvecskével lehetünk gazdagabbak általa.

A jelenleg elérhető 10 könyv:

1. Szerb Antal – Utas és holdvilág
2. Esterházy Péter – “És mesélni kezdtem…”
3. Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk
4. Csáth Géza – Egy elmebeteg nő naplója
5. Krúdy Gyula – Ady Endre éjszakái
6. Virginia Woolf – Orlando
7. Karinthy Frigyes – Utazás a koponyám körül
8. Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg
9. Bohumil Hrabal – Gyöngéd barbárok
10. Lewis Caroll – Alice Csodaországban

További információért keressétek a POKET zsebkönyveket a Facebookon!

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük