Egyéb

Vikinges book tag

A Blogturné Klub új turnéja során Frank Schwieger: Odin és bandája című könyvét értékelik bloggereink, és extraként egy különleges, vikinges book tag is készült. Természetesen nem tudtam ellenállni a lehetőségnek, és én is kitöltöttem ezt az izgalmas taget! Tegyetek így ti is, de ne felejtsétek el megjelölni a Blogturné Klubot, hogy mi is láthassuk a megoldásotokat!

Odin – Egy könyv(sorozat), ami magasan a többi felett áll

Egy magyar szerző könyvét teszem ide, méghozzá Moskát Anita: Irha és bőr című regényét, melyet azért választottam ki ehhez a ponthoz, mert olyan egyedi és izgalmas ötletet valósít meg, amely nemcsak a magyar fantasyk közül emeli ki ezt a kötetet, de szerintem világszinten is a legjobbak közé emeli.

Thor – Karakter, akit nem az eszéért szeretünk

Artyom: A Metró 2033 főszereplője annak ellenére, hogy sok izgalmas kalandbe keveredik, nem egy észlény, ezért nem véletlen, hogy folyton másoknak kell megmenteniük az irháját, amikor csak azért sem azt csinálja, amit kellene.

Loki – A legcsalafintább, legravaszabb karakter, akiről valaha olvastál

Egy viszonylag friss olvasásomból mondok ide karaktert, méghozzá Lucy Grey-t, aki Az éhezők viadala előzményregényének, az Énekesmadarak és kígyók balladájának egyik főszereplője. Bár a lány egy gyámoltalan kislánynak mutatja magát, valójában nagyon is megvan a magához való esze, mely végül az arénában is megmenti az életét. 

Freyja – Egy könyv, aminek gyönyörű a borítója

Az idei legszebb olvasmányom egyértelműen a Familiárisok, Stacey Halls regénye. Bár maga a történet is nagyon érdekes, a borító különösen megfogott, nemcsak a szépsége miatt, hanem a rengeteg rejtett utalás is szimbólum miatt is, mely megbújt rajta.

Frigg – A kedvenc könyves anyukád

Jeanine Cummins regényében, az Amerika földjében egy igazán különleges anyukát ismerhetünk meg, aki bármit megtenne a gyermekéért, és elképesztő dolgokat vállal be azért, hogy mentse a fia életét. Lydia az egyik legerősebb női karakter, akiről valaha olvastam, hiszen a szülői szeretete bármire képessé teszi őt.

Idun – Egy halhatatlan karakter, aki mást is halhatatlanná tesz

Nem szó szerint hanem átvitt értelemben tekintek erre a pontra, és így Anne Frank karakterét választom ide, aki azzal, hogy megírta világhírű naplóját, nemcsak önmagát de a vele bujkálókat is halhatatlanná tette, és annak ellenére, hogy élete tragikusan hamar véget ért, máig mindenki ismeri a nevét.

Fafnir – Kedvenc sárkányos történeted

Végre megemlíthetem a kedvenc sorozatomat, a Mákháborút, mely az egyik legizgalmasabb és legjobb karakterekkel bíró fantasy, amit valaha olvastam. A folytatása, a Sárkányköztársaság, mely ugyan nem valódi sárkányról, hanem a Sárkány hadúrról kapta a nevét, mégis ez a történet passzol számomra a legjobban ehhez a ponthoz.

Valhalla – Egy olyan karakter, akinek a halála mélyen érintett

Mats Strandberg regénye, az Amíg élünk központi eleme a halál, hiszen a történet arról szól, hogy mi történik az emberekkel akkor, ha tudják, hogy néhány hónapon belül eljön a világvége. Mégis nagyon szomorú volt elbúcsúzni a főhősöktől, Simontól és Lucindától, így most az ő halálukat említem meg itt.

Ragnarök – A kedvenc csatajeleneted

Itt is megemlíthetném a Mákháborút, de mégis inkább az Éjszárnyat teszem ide, mely Ed McDonald elképesztő fantasyja. A sztori egyik legerősebb pontja a főhős, Ryhalt Galharrow karaktere, aki egy igazán belevaló antihős, de csatajelenetekben sem utolsó a könyv, hiszen igazi epikus összeütközéseknek lehetünk tanúi, így például az első rész végén is, ahol a Mély Királyai vonulnak csatába.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük