Ajánló

Nagy féléves értékelés: a legjobb és legrosszabb olvasmányok!

Ebben a félévben 52 könyvet olvastam el, ami azért elég nagy szám, még úgy is, hogy ebben egy mangasorozat is helyet kapott. A könyvek többségét saját szórakoztatásomra olvastam, csak néhány kellett az egyetemi tanulmányaimhoz. Szerencsére a legtöbb regényt szerettem, még ha nem is adtam mindnek öt csillagot, ezért elmondhatom, hogy jó félévet zártam. Nézzünk egy kis összegzést az olvasmányaimról!

A legjobb olvasmány: Tomi Adeyemi: Vér és csont gyermekei

covers_522018Már a megjelenése óta szemeztem ezzel a regénnyel, bár féltem, hogy csak a hype nagy körülötte, és csalódni fogok a tartalomban. Szerencsére nem így lett, sőt, imádtam minden oldalát, nagyon izgalmasra és egyedire sikerült. Szerencsére a történetnek lesz folytatása, a második részt a külföldi megjelenés után – a tervek szerint – egészen hamar hozni fogja a Maxim.

a

A legjobb folytatás: Ed McDonald: Hollóvér

covers_528989Ed McDonald első könyvét, a Hollóvért is nagyon szerettem, és szerencsére nem kellett sokáig várni a következő részre, ami nem maradt alul. A Hollóvér négy évvel az Éjszárny lezárása után veszi fel a fonalat. Galharrow pedig immár az Éjszárny elismert parancsnoka lett, sok embert irányít, anyagi gondjai immár semmivé lettek, de ami igazán egyedivé teszi az alakját – a remek humora és a kiábrándultság – az szerencsére megmaradt.

a

A legnagyobb csalódás: John Boyne: A csíkos pizsamás fiú

Idén elég sok jó könyvet olvastam, de mint mindig, most is belefutottam néhány olyan regénybe, ami nem igazán fogott meg. Ilyen volt A csíkos pizsamás fiú, amitől elég sokat vártam, hiszen nagyon felkapott történet, és a belőle készült film is rengeteg emberhez eljutott. Ennek ellenére a könyv nem egy erős írás, engem – legnagyobb bánatomra – egyáltalán nem tudott lenyűgözni.

a

A legnagyobb meglepetés: Katherine McGee: Az ezredik emelet

covers_446214Mostanában kevés romantikus YA-regényt olvasok, de az Ezredik emeletet ajándékba kaptam, a fülszövege is egészen szimpatikus volt, ezért adtam neki egy esélyt – és milyen jól tettem! Imádtam ezt a rengeteg szálon futó disztópikus, romantikus, érzelmes történetet, tényleg izgalmas regény lett. Az egyetlen fájdalmam, hogy valószínűleg nem jelenik meg a folytatása magyarul.

a

Új kedvenc szerző: Alice Walker

Nem szoktam egyetlen könyv alapján kedvenc szerzőt választani, és szerencsére ebben a félévben sem kényszerültem erre, ugyanis Alice Walkernek már a második könyvét  – Az öröm titkának őrzőit – olvastam el, és teljesen lenyűgözött ez az írás is. Walker mindig komoly témákhoz nyúl, és kiemelten foglalkozik a fekete nők kettős elnyomásával, amihez viszonylag kevesen mernek hozzányúlni, ezért is kivételes szerző Alice Walker.

a

Új kedvenc karakter: Cora (A föld alatti vasút)

Sok szuper, erős női karakterrel tallkoztam ebben a félévben, aminek nagyon örültem, közülük is a kedvencem lett Cora, Colson Whitehead könyvéből, A föld alatti vasútból. Cora szökött rabszolga, aki újra és újra szörnyű megrázkódtatások érik, mégis mindig képes felállni, és tovább harcolni. Maga a történet is nagyon jó, ugyanis a regény az amerikai rabszolgaságról szól, nyíltan és őszintén.

a

A legszebb könyv: S. A. Chakraborty: Bronzváros

Az idei év egyik fantasy könyvszenzációja volt a Bronzváros, ami tényleg remekül sikerült könyv lett, de amiért most a listámra került, az a gyönyörű külseje. A könyv kemény borítót kapott, ami miatt kicsit nehéz volt olvasni, viszont a polcon remekül mutat. A regény nagyon szép, a történethez teljesen illő külsőt kapott, de belül is remekül néz ki, például a térkép miatt, amit személy szerint én imádtam.

Könyvek, amiket még idén el akarok olvasni

Rengeteg könyv van, amit szeretnék elolvasni még ebben az évben, de valamiért még nem került sor rájuk. Íme, néhány:

A képek forrása a moly.hu.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük