Értékelés

Könyvajánló: a legjobb könyvsorozatok, ha sok lett az időd!

A járvány miatt sokaknak több szabadidejük lett, és mivel nem igazán jó most kimozdulni, így az olvasás az egyik legjobb időtöltés. De minden rosszban van valami jó: ha eddig nem akartál hosszú sorozatokba kezdeni, akkor most itt az idő, hogy belevágj valami terjedelmesebbe. Egy jó könyv ráadásul a figyelmedet is könnyen eltereli, és segít lazítani, ezért az a legjobb, ha otthon maradsz, és könyvsorozatokat olvasol. Ha pedig mégsem szeretnél most regényfolyamokba kezdeni, akkor ajánlom egy korábbi könyvajánlómat, melyben rövid könyveket gyűjtöttem össze. Ezt a bejegyzést itt találod.

Most pedig lássuk azokat a könyvsorozatokat!

Metró 2033

Dmitry Glukhovsky trilógiája már egy monumentális kötetben is elérhető, de a három regény külön-külön is megvásárolható. A regénysorozat egy nagyon izgalmas, sötét hangulatú fantasy, mely végig fenntartja az érdeklődést és igazán izgalmas. A posztapokaliptikus történet a moszkvai metróban játszódik, az egyetlen védett helyen, ahol az emberek túlélhetik az atomháború nyomán kialakuló veszélyeket: nemcsak a sugárzást, hanem az újonnan megjelenő, ijesztő lények támadásait is. Ha egy izgalmas fantasyt szeretnél olvasni, a Metró 2033 trilógia biztosan jó választás. Ráadásul Glukhovsky nem sajátította ki az univerzumát, így rengeteg írótól olvashattok kiegészítő történeteket, melyek ugyanebben a világban játszódnak.

Shannara

A Delta Vision tavaly kezdte el kiadni a kultikus Shannara-sorozat részeit, és máris behozták az előző kiadást: 4 kötet is elérhető tőlük a monumentális sorozatból. A regények egyesével is nagyon terjedelmesek, így aztán aki rászánja magát az elolvasására, annak garantáltan sokáig lesz olvasnivalója. Az eredeti trilógiát egy előzménykötet egészíti ki négyrészesre, de aki jól tud angolul, az összesen 48 kötetet olvashat el, melyek különálló trilógiákat alkotnak, de mindegyikük ugyanabban a posztapokaliptikus világban játszódik. Ha igazán hosszú sorozatot olvasnátok, akkor a Shannara a legjobb választás! A népszerű sorozat a második rész alapján készült.

Dévábád-trilógia

Egy kicsit kilóg a sorból a Dévábád-trilógia, hiszen jelen pillanatban csak két rész érhető el belőle magyarul, de ezek meglehetősen vastagok, és remélhetőleg az ősszel már az utolsó részt is a kezünkbe foghatjuk. Ez a trilógia az egyik legkülönlegesebb fantasysorozat, amit az utóbbi években olvastam, ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki kedveli ezt a műfajt. A regények nagyon különleges hangulattal rendelkeznek, és egy varázslatos, keleties világba repítik az olvasót. Már nagyon kíváncsi vagyok a sorozat utolsó részére, az Aranybirodalomra, remélem, hogy hamarosan tényleg olvashatjuk.

Robert Langdon

A sok fantasyregény után most valami mást is ajánlok: Dan Brown regényfolyama, a Robert Langdon könyvek mindegyike remek szórakozást ígér a krimirajongóknak, vagy azoknak, akik egész egyszerűen szívesen gondolkoznak a könyveken. A sorozat részeit csupán a főszereplő személye köti össze, ezért a könyvek külön-külön is olvashatók, és a sorrendhez sem kell ragaszkodni. A sorozat leghíresebb tagja A Da Vinci-kód, és talán ez is sikerült a legjobban, de mindegyik könyvet érdemes elolvasni. Dan Brown ráadásul még mindig nem állt meg, a hírek szerint már készül a következő rész! 

Harry Potter

A klasszikusabb sorozatokat sem érdemes kihagyni a felsorolásból, ilyen a Harry Potter is, melyen már generációk nőttek fel, és olyan nagy rajongótáborral bír, mint semelyik másik könyv. A Harry Potter-könyveket sokan szívesen olvassák el újra és újra, de ha még nem olvastad a regényeket, akkor itt az idő. Nem számít a kor, az ifjú varázslók történetét minden korosztály élvezheti, különösen a sorozat későbbi részeit, melyek már komolyabbak – és hosszabbak is. Míg a regény első része nem mondható különösebben hosszúnak, addig a 4. résztől már igencsak terjedelmesek a könyvek, ezért jó választás lehet a sorozat a hosszas karantén idejére is.

Narnia Krónikái

Ha már a klasszikusoknál tartunk, akkor ne feledkezzünk meg a Narnia Krónikáiról sem. A könyvsorozat rengeteg ember szívébe lopta be magát, de még én magam sem olvastam, bár már régóta tervezem megismerkedni a könyvekkel. A történetet hét könyv alkotja, ami elég soknak tűnik, de az egyes regényes rövidek, ráadásul egészen kicsi, kézre álló a kötésük, ezért gyorsan olvashatóak. a részek Ha egyben szereznéd be a könyveket, már kapható egy gyűjteményes kiadás, de én a díszdobozos kiadásra voksolnék, annyira jól sikerült a sorozat minden részének a borítója. A Narnia Krónikái – bár elsősorban ifjúsági könyv – nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is szuper olvasmány lehet.

Vaják

Bár a Vaják sosem volt ismeretlen könyv – különösen a játéknak köszönhetően, mely nagyon sikeres volt -, a sorozatadaptáció új lökést adott a könyveknek is, így aztán a Gabo Kiadó jóvoltából most új kiadásban is elérhetőek a művek. Ugyan jelen pillanatban még nem érhető el a sorozat összes része az új kiadásban, a könyvek nagyon gyorsan jönnek egymás után, és remélhetőleg még a mostani helyzetben is ki fognak jönni a hátralévő kötetek ebben az évben. A Vajákot sem olvastam még, de a sorozat nagyon tetszett, és azok alapján, amit a könyvekről hallottam, azok sem fognak csalódást okozni! Ha szereted a komolyabb fantasykat, akkor jobb könyvet nem is választhatnál.

Tökéletes kémia

Végezetül ajánlok valamit a romantikus könyvek kedvelőinek is, ugyanis a listában kicsit túltengnek a fantasy regények. A kedvenc romantikus sorozatom pedig a Tökéletes kémia, melynek részeit már évekkel ezelőtt olvastam, szinte egyhuzamban, olyannyira megfogott. A sorozat összesen három részből áll, de ezek nem függnek össze szorosan – egy-egy Fuentes-testvér szerelmi történetét mesélik el. Ha kedveled a romantikus történeteket, akkor a Tökéletes kémiát nem szabad kihagynod, mert egy páratlan sorozat, ami a romantikán kívül számos fontos problémával is foglalkozik. Bár a borítók kissé erotikusra sikerültek, a regények cselekményében ez nem játszik nagy szerepet.

Ez lett volna az én listám, remélem, hogy találtatok valami kedvetekre valót. Jó olvasást!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük