Értékelés,  KIDS

5 perces Verdák-történetek

Fülszöveg:

Éld át a mesés pillanatokat Villámmal, Matukával, Cruzzal és barátaikkal! Olvasd el mindhárom film történetét, és a haverdák legújabb kalandjait, amelyek turbósebességbe kapcsolják a fantáziádat! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!

A Kolibri Kiadó legújabb kötetében 12 rövid történet erejéig ismét találkozhatunk kedvenc verdáinkkal, és elkísérhetjük őket egy-egy izgalmas kalandra. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Néha kell egy kis fiús tartalom is a blogra, így azonnal lecsaptam a lehetőségre, hogy elolvassam Villám McQueen legújabb kalandjait a kötet blogturné során. A kis kék kötet 12 mesét tartalmaz, melyek mindegyike a Verdák világában játszódik, és a filmekből megismert szereplők kerülnek a történetek középpontjába. A könyv gazdagon illusztrált, minden oldalt képek borítják, a mesék pedig mindössze néhány sort foglalnak el laponként, így a történetek könnyen és gyorsan olvashatók.

Nagyon tetszett, hogy az 5 perces Verdák-történetek egy kisalakú mesekönyv, ezért kényelmes kézbe fogni, ráadásul vastag, minőségi – és jó illatú – papírra nyomtatták, így valószínűleg sokáig forgathatják a kis rajongók. Mert hogy a kötet elsősorban nekik, a mesék rajongóinak szól, egyfajta gyűjtemény számukra, melyből a sok új történet mellett a régiekhez is visszatérhetnek. A kötetben szerepel ugyanis a három Verdák-film története, mely nem rossz ötlet, viszont egy egész estés filmet nem lehet összefoglalni 5-10 oldalban egy képeskönyvben úgy, hogy átadja a film élményét, a három történet tehát önmagában nehezen érthető és követhető. Az olvasásuk épp ezért inkább olyan gyerekek számra lehet élmény, akik már ismerik a sztorikat, és egy szép könyv segítségével fel is elevenítenék.

A három film átirata mellett még 9 másik történet van a kötetben, melyek legtöbbje rövid, immár jól érthető, és tanulságos, mint például az én kedvencem, a Matuka zenegépe. Ebben a törtnetben egy csapat traktorgyerek árasztja el Kipufogófürdőt, és okoznak felfordulást a városkában, így aztán senki nem ér rá, hogy megnézze Matuka legújabb alkotását, egy zenegépet. Persze a mese végére minden jól alakul, és kedvenc karakterem, Matuka megoldja mindenki problémáját. Vannak persze klasszikusabb Verdák-történetek is, melyekben Villám versenyez a világ valamely pontján – bár nyernie nem mindig sikerül, és egy mesében Luigi, Guido és az őrmester is főszerepet kap.

Verdák 3.
Részlet a filmből

Van két nagyon érdekes kis szöveg is a könyvben, melyek a Verdák harmadik részéhez kapcsolódnak. Az egyik mese Vihar, Villám McQueen ellenfele szemszögéből ismerhetjük meg a mesét, és ezzel kicsit bepillanthatunk az ő életébe is, míg a másik történetben Cruz meséli el, hogy hogyan válhat valakiből sikeres verda, és hogy mit tett meg, mennyit dolgozott a sikerért. Kicsit kapcsolódik ehhez a történethez a könyv utolsó meséje is, melyben a más bajnok Cruz küzd még mindig az önbizalomhiánnyal, és ébred rá lassan, hogy valójában nem a siker, hanem a versenyzés öröme a cél.

Összességében az 5 perces Verdák-történetek egy nagyon színvonalas kis kötet lett, mind kívül, mind belül, bár azoknak kevésbé ajánlom, akik nem látták a mesefilmeket, hiszen azok átirata nem pótolja a filmek ismeretét. Azoknak a gyerekeknek azonban, akik már most nagy rajongói a Verdáknak, nagyon jó kis karácsonyi ajándék lehet ez a könyv, melyet már az óvodásoknak is nyugodtan fel lehet olvasni, de a kisiskolások első olvasmányának is nagyszerű lehet.

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt megvásárolhatod!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során természetesen kedvenc verdáinké lesz a főszerep. Az állomásokon a mese egy-egy szereplőjéről találhattok képet, a feladat pedig az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található karakter nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattint ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12. 10. Veronika’s Reader Feeder
12. 12. Dreamworld
12. 14. Utószó
12. 16. Csak olvass!
12. 18. Könyv és más

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri Kiadó, 2020
Fordító: Bárdos Zsuzsanna
ISBN: 9789634377252
Oldalszám: 192 oldal

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük