Értékelés,  KIDS

Balázs Ágnes: A csavargó kisautó és más történetek

Fülszöveg:

Balázs Ágnes a Móra Könyvkiadó házi szerzője. Legismertebb karaktere a Pöttyös-sorozatban felbukkant Lufi, a cserfes kamaszlány, akinek nyolc köteten át izgulhatjuk végig hajmeresztő kalandjait, de az írónő kiválóan ismeri az óvodás és kisiskolás korosztály problémáit is, amelyről számos meséje, meseregénye tanúskodik. A csavargó kisautó a Mesék örökmozgóknak 5. kötete! A Mesék örökmozgóknak különleges koncepciója utat talál a sokszor túlterhelt, hiperaktív vagy figyelemzavaros gyerekekhez, hiszen a felolvasásra szánt, rövid, humoros mesék egy-egy kiemelt kifejezéséhez egyszerű mozgásgyakorlatok társulnak. Keltsd életre a rosszcsont medvebocsok, a félénk helikopter vagy a csavargó kisautó történetét!

.

Tapsolj, ugrálj és kiabálj, hiszen megérkezett Balázs Ágnes legújabb mesekönyve, A csavargó kisautó és más történetek! A mesék örökmozgóknak sorozat legújabb kötete csupa olyan mesét tartalmaz, melyek felrázzák a gyerekeket, és mozgásra ösztönzik őket mesehallgatás közben, így a történetek azokhoz is utat találnak, akik nem szívesen ülnek végig egy mesét. Tartsatok bloggereinkkel, játsszatok velünk, és nyerjétek meg ennek a különleges mesekönyvnek egy példányát!

Sosem hallottam még a Mesék örökmozgóknak című könyvsorozatról, ám amikor megláttam A csavargó kisautót, azonnal felkeltette az érdeklődésemet ez a különös koncepció. Balázs Ágnes meséi ugyanis egyszerű mozgásos feladatokkal, játékokkal és kérdésekkel vonják be a gyerekeket, akiknek többé nem kell csendben, mozdulatlanul hallgatniuk a meséket! Nekem nagyon bejött ez az izgalmas ötlet, de végső soron a gyerekek véleménye számít – szerencsére nekik is tetszett ez az izgalmas kis mesekönyv!

A kötet úgy épül fel, hogy minden mese előtt egy oldalon összefoglalják nekünk, hogy milyen feladatok kapcsolódnak az adott történethez, és a szülők is kapnak tippeket ahhoz is, hogy hogyan olvassák fel a meséket. A feladatok minden történetnél eltérőek: van olyan mese, amelynél egy megadott szó hallatán futni kell, állathangokat utánozni, vagy egy megadott pozícióba vágni magunkat, a fáradtabb gyerekek számára pedig egy olyan történet is helyet kapott a könyvben – levezetésképpen -, melynél csak válaszolni kell a feltett kérdésekre.

A meséket két kis rokonom segítségével teszteltem le, úgy, hogy kivételesen én sem olvastam el előtte a kötetet. A könyvet 6 éves kortól ajánlják, a kis tesztalanyaim pedig 5 és 7 évesek, így nagyjából azt is tudtam tesztelni, hogy tényleg a korosztálynak valók-e a történetek. Szerencsére azt kell mondanom, hogy mindketten nagyon élvezték a meséket, teljesítették a feladatokat, sokat nevettek, és a könyv végére bizony el is fáradtak, így azt hiszem, hogy a kötet elérte a célját. A kedvenc meséjük egyértelműen a címadó történet, A csavargó kisautó lett, mely a könyv első meséje, és trükkös módon még a lámpa színeit és a helyes közlekedést is tanítja, ráadásul tényleg izgalmas, jó mese, ami felkelti a gyerekek figyelmét. A másik közös kedvencünk az utolsó mese lett, a Merre járt a bicikli? Ebben a történetben az az izgalmas, hogy a gyerekek kérdésekre válaszolhatnak, és így alakíthatják a mesét egy kicsit a saját képükre.

Ugyanakkor szerintem mind az öt mese nagyon jó volt, és igazi minőségi időtöltés volt  gyerekekkel együtt felfedezni őket. Nagyon tetszett, hogy a kötetben van opció arra is, ha csak kisebb hely áll a rendelkezésünkre, és ilyenkor futás helyett például a térdünkre kell csapni, így akár egy kis szobában ülve is élvezhetjük a meséket, és ezek a változatok arra is jók, ha a gyerekek kezdenek kicsit elfáradni. Ha végigolvastuk a könyvet, akkor persze jöhetnek a hagyományos mesék is, na meg egy kis pihenés, mert ez a mesekönyv garantáltan lefárasztja a gyerekeket!

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A csavargó kisautó nem az első örökmozgóknak készült könyve Balázs Ágnesnek. De vajon tudjátok, hogy a sorozat további részeinek ki a címszereplője? Ez derül ki, ha helyesen rakod össze a bejegyzésekben szereplő, kiemelt betűket. Ha pedig a megoldást megírod nekünk a Rafflecopter dobozban, akkor egy példányt is nyerhetsz A csavargó kisautóból!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

06. 05. Könyv és más
06. 07. Utószó
06. 09. Nem félünk a könyvektől

A könyv adatai:

Kiadó: Móra
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 56
Kötés: Keménytáblás
Illusztrálta: Horváth Ildi
Megjelenés időpontja: 2021. április 20.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük