Ajánló

A legjobb könyvsorozatok – fantasy

Szereted a fantasyt és a legújabb kedvencedet keresed? Legújabb könyvajánlómban az én kedvenc fantasy könyvsorozataimat szedtem össze, melyek valamiért nagy hatással voltak rám. Igyekeztem nem a legnépszerűbb sorozatokat kiválasztani, ezért bízom benne, hogy te is találsz olyan könyveket a listában, melyek felkeltik az érdeklődésedet! Mivel csak olyan könyvsorozatokat válogattam, amelyeknek minden része megjelent, vagy biztosan meg fog jelenni, ezért az olvasásukba akár már most is bátran belekezdhetsz! Ha pedig tetszik az ajánló, kövesd a Facebook-oldalamat, hogy ne maradj le a későbbiekről sem! A korábbi könyvsorozat-ajánlómat pedig itt érheted el!

A holló jele trilógia

Ed McDonald Éjszárny című regénye nagyjából 3 oldal után az egyik kedvenc könyvemmé vált, és a mai napig szívesen emlékszem vissza arra az időszakra, amikor a könyvet és folytatásait olvastam, melyek nemcsak gondolkodásra, de rajzolásra is inspiráltak, ugyanis a Kárhozat, a regények egyik fő helyszíne nagyon élethűen megjelent a szemem előtt, amikor olvastam. A regénysorozat az Agave Könyvek gondozásában jelent meg, és a három rész nagyon gyorsan követte egymást, ráadásul gyönyörű, igényes kivitelben, de természetesen nemcsak a külcsín az, ami megfogott e regényekben.

A holló jele trilógia egy nagyon sötét hangulatú, néhol kissé morbid, de fantasztikus, fanyar humorú fantasy, melynek főszereplője, Ryhalt Galharrow egy remekül felépépített antihős. Persze a történet sem utolsó, ugyanis ennyire fordulatos, izgalmas fantasyt sem olvas minden nap az ember. Talán a mostani listám egyik legerősebb sorozata A holló jele, de ha szeretnél többet olvasni róla, akkor ne hagyd ki az értékelésem az első részről, az Éjszárnyról.

Az Átoktörő trilógia

Brigid Kemmerer sorozata, Az Átoktörő, egy viszonylag új kedvencem, melynek az első és a második része is 2021-ben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. A csodálatosan szép sorozat első része, a Sötét, magányos átok egy retelling, mely A Szépség és a Szörnyeteg történetét meséli újra, nagyon modern és új köntösben, tele fordulattal és izgalommal. A második rész azonban már teljesen új vizekre evez, és talán ezt az irányt még jobban szerettem – pedig az első részt is napok alatt olvastam el. Ha igazán pörgős és izgalmas sorozatot keresel, egyáltalán nem mindennapi szereplőkkel, akkor Az Átoktörőt nagyon tudom ajánlani. Ha szeretted A kegyetlen herceget, akkor pedig semmiképp ne hagyd ki ezt a sorozatot sem! A sorozat első két részének elsöprő sikere után nagyjából biztosra vehetjük, hogy hamarosan érkezik a folytatás – és egyben lezárás – is.

Mesteralvók-duológia

Egy kevésbé ismert, ám annál fantasztikusabb magyar könyvsorozatot is mindenképp be szeretnék mutatni nektek, Huszti Gergely duológiája ugyanis simán felveszi a kesztyűt a legnagyobb nemzetközi bestsellerekkel is. Bár a Mesteralvók hajnala alapvetően ifjúsági regényként lett kategorizálva, és felnőttként is nagy örömömet leltem ebben a sok szálon futó, izgalmas történetben, mely mindig tartogatott valamilyen váratlan meglepetést. Huszti Gergely világépítése ráadásul nagyon erős, így a mágikus világ és Dakorleon szinte az első oldaltól beszippantottak. A regény nagyon egyedi és különleges atmoszférával rendelkezik, amit jól szemléltet, hogy eredetileg nem is terveztem elolvasni a regényt, ám a beleolvasó annyira megragadott, hogy többé nem tudtam szabadulni a történet hatása alól. A történet azonban mindössze két kötetből áll, melyek már elérhetőek a Gabo Kiadó jóvoltából.

Mákháború

Bármilyen viharos is volt a kapcsolatom a Mákháború trilógia utolsó darabjával, úgy érzem, hogy ebből a listából nem hagyhatom ki, ugyanis a sorozat első része, melynek szintén Mákháború a címe, az egyik legjobb 2019-es olvasmányom volt. Ez a könyv egy nagyon összetett, varázslattal és politikával egyaránt átitatott történetet mesélt el közel 600 oldalon, ám a terjedelme ellenére is feledhetetlen élményt nyújtott. A regény ráadásul nagyon izgalmas világot épít fel a kínai mitológia alapjaira támaszkodva, melyben nem kis szerepet kap a kelet és a nyugat állandó ellentéte is. Ha tehát nem rettentek meg a komolyabb és határozottan véresebb fantasyktól, melyekben a varázslat nemcsak játék és mese, akkor semmiképp ne hagyjátok ki az Agave Könyvek és R. F. Kuang különleges regényét.

Verity szörnyei

Számos könyv megérdemelné az utolsó helyet a listán, például A levegő népe, Az Északi erdő legendája és a nagy kedvencem, a Dévábád-trilógia is, de ezekről a regénysorozatokról már rengeteget beszéltem, ezért inkább egy kevésbé népszerű duológiát ajánlanék Victoria Schwabtól. Az utóbbi időben a szerzőnő megint nagyon népszerű lett, de én már korábban felfedeztem az író tehetségét, ugyanis a Verity szörnyei duológia annak ellenére belopta magát a szívembe, hogy hivatalosan ifjúsági regényként kategorizálják. A történet egyszerre szól a zene hatalmáról, és arról, hogy ne ítéljünk elsőre, mindehhez pedig pedig egy nagyon izgalmas és lehengerlő világot varázsol a szemünk elé. Ahogy a szerző másik kötete, az Addie LaRue láthatatlan élete, úgy a Verity szörnyei duológia is bent van az örök kedvenceim közt, és talán itt is lenne az ideje, hogy újraolvassam az első részt, az Egy kegyetlen dalt, melyet a Fumax Kiadó jelentetett meg.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük