Ajánló

Halloweeni filmajánló, booktag és nyereményjáték!

Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján!

Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és legyél te a négy nyertesünk egyike!

A Halloweenhez hozzátartozik a borzongás, én azonban nem igazán kedvelem a horrort, ezért minden évben olyan könyveket és filmeket keresek, melyek ugyan hozzák a Halloween hangulatát, de nem túl ijesztőek. Tavaly egy könyvajánlóval ünnepeltem, idén pedig a halloweeni turnénkon egy filmajánlót hozok, majd kitöltöm a Blogturné klub halloweeni booktagjét is.

Filmajánló

1. Karácsonyi lidércnyomás

Tim Burton neve egyetlen halloweeni filmajánlóról sem maradhat le, ugyanis számos klasszikus fűződik a nevéhez, mint A halott menyasszony és a Karácsonyi lidércnyomás. Ez utóbbit választottam most a listámra, ugyanis én csak nem régiben néztem meg a Karácsonyi lidércnyomást, mely egy nagyon különös, groteszk alkotás. A történet Halloween városában játszódik, itt él Jack, akinek elege van az ijesztgetésből, ezért elhatározza, hogy idén ő ad ajándékot karácsonykor a gyerekeknek. Ebből pedig természetesen csakis katasztrófa lehet…

2. Libabőr

A Halloween és az olvasás szerelmesei számára a Libabőr a tökéletes ünnepi film. A történet főhőse ugyanis egy híres horror író szomszédjába költözik, és véletlenül szabadon engedi a férfi dolgozószobájában a lapok közé zárt szörnyeket. Így kezdődik a kaland, mely ugyan nem különösebben rémisztő, de kimondottan izgalmas.

3. Coco

Egy Pixar rajzfilmnek is fel kell kerülnie a listára, mely remekül passzol a Halloweeni hangulathoz, holott nem az amerikai hagyományokhoz kapcsolódik. A Coco ugyanis a mexikói kultúrkört mutatja be: Miguel minden álma, hogy zenéből éljen, a családja azonban azt várja tőle, hogy ő is cipész legyen, akárcsak a felmenői. Amikor azonban Miguel megpendít egy titokzatos gitárt, hirtelen megjelennek előtte a felmenői szellemei, és segítségükkel a fiú meglátogathatja a holtak világát.

4. Hókusz pókusz

Az utóbbi időben ismét felkapott lett az 1993-as Hókusz pókusz, ugyanis idén bemutatták a film második részét, mely már elérhető a Disney+-on. Ha még nem láttad a boszorkányokról szóló történetet, akkor érdemes idén megismerkedned vele, ugyanis sokan az egyik legjobb, nem ijesztő halloweeni filmnek tartják. A történet szerint három boszorkányt egykor megégettek, ám varázslatos módon a XX. században ébrednek fel, ahol folytatni akarják, amit évszázadokkal korábban elkezdtek.

5. Hotel Transylvania

A személyes halloweeni kedvencem a Hotel Transylvania, melynek mindegyik részét tudom ajánlani. Az első részben Drakula gróf szállójában találjuk magunkat, ahol épp a gróf lányának 118. születésnapjára készülnek. Mavisnek azonban valami többre lenne szüksége: kalandra. Ezt pedig meglepő módon egy szörnyekkel teli világban épp egy emberfiú tudja neki megadni.


Booktag

1. Witching hour – Egy könyv, amelyben szellemek járnak

Az idei halloweeni olvasmányom, a Gallant épp ilyen.

2. Töklámpás – egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát.

Zafóntól a Köd hercege volt ilyen: valamiért különösen ijesztőnek találom a mozgó szobrokat.

3. Zombiapokalipszis – Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál.

A Metró trilógia óriási kötetével tuti legyőznék minden zombit.

4. Bosszúállók – Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!

A görög mitológia Lokijával, mert ő biztosan remek csínyeket eszelne ki; Harryvel, Ronnal és Hermionéval, mert velük biztosan szuper lenne a hangulat, és Sophie-val a jók és rosszak iskolájából, mert ő jól ért a rémisztgetéshez.

5. Adsz vagy Kapsz – Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?

Idén legszívesebben boszorkány lennék: nem az ijesztő fajta, hanem mondjuk olyan, aki a Roxfortban tanít.

6. Szellemház – Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?

A faragott tök az egyetlen dekoráció, amit nagyon szeretek Halloweenkor.

7. Egy horror történetben, melyik szereplő lennél? Aki mindent túlél, vagy esetleg akit az elsők között kapnának el?

Egyértelműen az a karakter lennék, akit először elkapnak. 😀


Nyereményjáték

Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

Booktastic Boglinc – Halloween Playlist
Dreamworld – Gyors sütik
Olvasónapló – Halloween podcastek
Pandalány olvas 
Zakkan olvas
Fanni’s Library – Boszorkányos könyvajánló
Spirit Bliss Sárga könyves út – Fanartok
Függővég – Ijesztő filmajánló
Szaffi polca – Hidegrázós írók
Csak olvass! – Könyvjelzők
Utószó – (Nem)ijesztő filmajánló
Kelly & Lupi olvas – Halloween sminkek
Könyvvilág – Nem annyira borzongató könyvajánló
Könyv és más – Társasjáték ajánló
Hagyjatok! Olvasok! – Borzongató könyvek

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük