Értékelés,  KIDS

Jamie Littler: Zúzmaraszív 3 – A Világfaló ébredése

Fülszöveg:

Bátorság, hűség és barátság.

Ashnek élete legnagyobb kihívásával kell szembenéznie, amikor a gonosz lidércvezér, Szilánk szabadon engedi a rettegett Habzsolót évszázados börtönéből. A Hó-tenger népeinek nincs más esélye, mint egyesíteni erőiket a dühödt szörnyeteggel szemben. Amikor azonban Habzsoló megtámadja Auróra erődítményét, a törzsek között nagyobb ellentétek feszülnek, mint korábban bármikor.

Ash, végső kétségbeesésében, a jetik földje felé veszi az irányt a Zúzmaraszív legénységével együtt. Ide ember nem teheti be a lábát. Azt remélik, megtudhatják az igazat Habzsoló eredetéről, és rájöhetnek, mi a gyengéje, ami a vesztét okozhatja…

Éld át a kalandjait!


Elérkeztünk a Zúzmaraszív sorozat záró kötetéhez, melyben bekövetkezik, amitől mindenki félt. Szilánk szabadon engedte Habzsolót, az évszázados börtönéből. A kalandok során Ashre és a Zúzmaraszív csapatára számtalan veszély leselkedik. Vajon képesek lesznek megfékezni a szörnyeteget? Tartsatok velünk, derítsük ki közösen, hogy az emberek és a leviatánok képesek lesznek-e összedolgozni a jó ügy érdekében, és ha nektek kedvez a szerencse, meg is nyerhetitek a kötet egy példányát.

Jamie Littler trilógiájának új részeit az utóbbi időben mindig nagy izgalommal vártam, ugyanis a Zúzmaraszív szerintem az utóbbi évek legkiemelkedőbb ifjúsági fantasyje, mely egy egyedi és izgalmas világba repít el, havas-jeges tájakra, és főhőse egy olyan kisfiú, aki fél, dühös, vagy épp meggondolatlan, bátorságának köszönhetően mégis sikerül sikeresen átvészelnie az elképesztő kalandjait. A sorozat már az első résszel megfogott, és nagy örömömre a lezárásra is megmarad az a különleges hangulat és a sok izgalom, ami miatt eddig is szerettem a történetet.

„Az érintéstől táncot jártak az érzékei és elöntötte a boldogság. Nem ölelés volt, de azért ez is valami. Sosem került még ilyen közel valamelyik szülőjéhez azóta, hogy sok évvel ezelőtt magára hagyták. Attól félt, ha megmozdul, ha megszólal, az anyukája eltűnik, és ő újra egyedül marad.”

Ash a második rész végére tulajdonképpen eljut az útja végére, hiszen eléri a célját: megtalálja az édesanyját. A nagy találkozás azonban egyáltalán nem úgy alakul, ahogy várta, mert az anyja nem éppen ugyanazt képviseli, mint Ash, sőt, homlokegyenest ellenkezően cselekszik, mint ahogy azt a fiú szeretné. Ash tehát válaszút elé áll a könyvben: követi az édesanyját, és elfogadja, amit tesz, vagy megpróbál kiállni a dalszövők és a leviatánok mellett, még akkor is, ha ezzel talán ismét elveszti az anyukáját.

Ez a kérdés már önmagában nehéz, azonban tovább nehezíti, hogy felébred egy világot fenyegető szörny, Habzsoló, aki az egész emberiséget elpusztíthatja, így nincs idő késlekedni. Ash tehát újabb kalandokba keveredik, melyek egy percre sem hagytak unatkozni, és újra és újra megoldandó feladatok elé állította a Zúzmaraszív legénységét, akik ebben a részben ismét bizonyíthatták rátermettségüket és az egymáshoz való ragaszkodásukat.

Frostheart 3: Rise of The World Eater : Littler, Jamie: Amazon.co.uk: BooksAhogy az előző részekben megszokhattuk, a karakterek a Zúzmaraszív 3. részében is nagyon sokoldalúak, a személyiségük nem végletes, csupán inkább jó vagy inkább rossz kategóriákba sorolhatjuk őket, és a döntéseik alaposan megváltoztathatják a helyzetüket. Nagyon szeretem, hogy Ash maga is nagyon esendő, amilyennek egy kisfiúnak lennie kell, ám ha szükség van rá, mindig kiáll azok mellett, akik fontosak neki. Sajnos azonban egy kedvenc szereplőmet, Lunát, hanyagolnunk kell a könyv egy jelentős részében, cserébe viszont újabb izgalmas karaktereket ismerhettünk meg, sőt, segítségükkel a világ és a történelem újabb meglepő és különleges részeleteit ismerhettük meg.

A Zúzmaraszív 3 – A világfaló ébredése tehát ismét nem okozott csalódást: egy különleges, ám zord világot ismerhetünk meg még jobban, és Asht újabb izgalmas kalandokon kísérhetjük végig, melyeknek most talán még nagyobb a tétje, mint eddig. Bár egy-két ponton szinte már túl optimistának éreztem a könyvet, de ez azért megbocsátható, ha figyelembe vesszük, hogy mégiscsak gyerekeknek íródott. Ha igazán izgalmas, mégis lélekmelengető kötetet keresel – legyél gyerek vagy felnőtt -, én szívből ajánlom a Zúzmaraszív harmadik részét is.

Értékelés: 

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy az összekeveredett betűk ellenére, vajon felismeritek-e az adott karaktert. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, a helyes választ. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

U R S Z A K

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

03.05.: Csak olvass! (extra)
03.06.: Csak olvass!
03.07.: Utószó
03.09.: Veronika’s Reader Feeder
03.11.: Spirit Bliss Sárga könyves út
03.13.: Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
03.15.: Könyv és más
03.17.: Hagyjatok! Olvasok!

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 504
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635974191
Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
Illusztrálta: Jamie Littler
Megjelenés időpontja: 2022. október 25.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük