Ajánló

Augusztusi könyvmegjelenések!!!

Nagyon szuper könyvek jelentek meg már eddig is, az idei nyár folyamán, de még hátravan csaknem egy hónap, és szerencsére még rengeteg jó könyv jön ki, mielőtt beköszönt az ősz. Válogatásomban megpróbáltam összeszedni a számomra legszimpatikusabb augusztusi megjelenésű könyveket, remélem, hogy találtok kedvetekre valót.

Ashley Woodfolk: Ami utánad maradt

covers_501586Máris megszegtem a szabályt, ugyanis ez a könyv már július 31-én kijött, azonban olyan különleges regényről van szó, hogy muszáj megemlítenem. A történet három fiatalról szól, akiket a zene hozott össze, de a halál máris szét is választotta. Ugyan ez egy YA könyv, úgy tűnik, hogy nagyon komoly témákkal foglalkozik, ráadásul LMBT-regény (bár ezt nem reklámozzák), ami miatt szintén érdemes elolvasni Ashley Woodfolk regényét. Nem mellesleg a borító is gyönyörűre sikerült.

a

Nicholas Sparks: Hosszú utazás, Menedék

covers_429223covers_300684A romantikus lelkek is örülhetnek mostanában, hiszen sorra jönnek ki Nicholas Sparks regényei, augusztus 6-án például a Hosszú utazás és a Menedék jelenik meg, amiket ugyan már nem először jelentet meg a General Press, de még mindig nagy várakozás övezi őket. A Hosszú utazás két szerelmespár sorsának váratlan összefonódásáról szól, míg a Menedék egy nő önkéntes száműzetését mutatja be, melyre a múltja titkai miatt kényszerül, de amelyben váratlan fordulatok várnak rá. Mindkét regényből készült már film is, ha eddig nem olvastátok őket, talán épp itt az ideje!

a

Edward St. Aubyn: : Nincs baj / Baj van / Van remény

covers_493616Az HBO már adja legújabb sorozatát, a Ptrick Melrose-t, ami valójában 5 kisregényen alapul, melyek a címszereplő életét követik nyomon. Patrick gazdag családból származik, de az apja szörnyen bánik vele, ami miatt később heroinista lesz. Az 5 történetből a Jelenkor hármat jelentet meg augusztus 8-án, de szerencsére a másik kettőt is hamarosan olvashatjuk. Izgalmas olvasmánynak ígérkezik, mindenképpen érdemes megpróbálkozni vele.

a

Georges Simenon: Az evertoni órásmester

covers_496943Nem vagyok nagy krimirajongó, de Az evertoni órásmester fülszövege nagyon szimpatikus volt. A pszichokrimi egy férfiról és a fiáról szól, akiket egy különös ügy állít szembe egymással. innentől a férfi célja az, hogy felderítse az ügyet, amibe a fia keveredett, és visszaszerezze a fiú bizalmát. Bíztató alaptörténet, nem? Augusztus 16 után megtudhatjuk, hogy mit rejt még a könyv.

a

Alice Walker: Bíborszín

covers_502576Alice Walker: Kedves Jóisten című regénye most új címmel, új kiadásban jelenik meg az Európa jóvoltából augusztus 20-án. A könyv főszereplője, Celie egy afroamerikai nő, aki annak ellenére, hogy többszörösen hátrányos helyzetben van, nem adja fel. Az ő emberi, női, szexuális és kreatív öntudatra ébredéséről szól a könyv, amit minden nőnek el kellene olvasnia, mert örökérvényű tanulsággal szolgál. Én biztosan beszerzek egy példányt!

a

Lisa Kleypas: A szív doktora

covers_502901Lisa Kleypas új sorozata, a Ravenel család négy kötetének lassan mindegyik része elérhetővé válik az olvasók számára, ugyanis a Gabo őrületes sebességgel hozza ki egymás után a könyveket. Bár még csak néhány hónapja jelent meg az első rész, augusztus 31-én már az utolsó, negyedik kötet is napvilágot lát. Ha még nem találkoztál a sorozattal, akkor itt az ideje belekezdeni!

Remélem találtatok kedvekre való könyvet a listában! Ti mit vártok augusztusban?

Ha tetszett az ajánló, kövess a Facebookon!

A képek forrása a moly.hu.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük