Ajánló

Őszi könyvmegjelenések, amelyeket nem hagyhatsz ki

Szeptemberben a könyvfesztivál miatt (amely végül elmaradt) sok szuper könyv jelent meg, melyek közül össze is gyűjtöttem a kedvenceimet egy ajánlóban (itt olvashatjátok), de az ősz további része sem telhet el szuper regények nélkül, így aztán ismét készítettem egy ajánlót, melyben 5 olyan könyvet mutatok be, amely októberben vagy novemberben kerül a boltokba. Tartsatok velem, és válogassatok a friss megjelenésekből!

 

Katherine Arden: A boszorkány éjszakája

Katherine Arden regényeinél már megszokott, hogy nagyon várom őket, ugyanis Az északi erdő legendája című sorozat részei viszonylag lassan követik egymást. Ez persze nem nagy baj, mert úgy tűnik, végül az utolsó rész is megjelenik, méghozzá talán már októberben vagy novemberben. Én nagyon remélem, hogy az Alexandra Kiadó tudja tartani ezt a határidőt a koronavírus ellenére is, mert már iszonyatosan várom a befejező részt, amelyből végre megismerhetjük Vászja történetének végét is. Ha még nem olvastad a sorozat korábbi köteteit, akkor itt a fantasztikus alkalom, ennél a történetnél ugyanis nem is választhatnál jobbat egy késő őszi vagy téli estére.

Jamie Littler: Zúzmaraszív

Még egy télies hangulatú könyvet ajánlok a hűvösebb hónapokra, mely október végén fog megjelenni a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. A Zúzmaraszív egy gyerekeknek szóló fantasy történet, mely nemcsak az általa felépített izgalmas, havas, varázslattal teli világ miatt különleges, hanem az illusztrációk miatt is, melyek a külföldi változatban helyet kaptak, és valószínűleg a magyar fordításban is ott lesznek. Már nagyon várom a regényt, és titeket is arra bíztatlak, hogy keressetek rá a könyvre, hogy ti is láthassátok, mennyire szép.

Margaret Atwood: Macskaszem

Egy újabb fantasztikus hír volt számomra, hogy egy újabb Margaret Atwood-regény is megjelenik októberben, méghozzá a Macskaszem, mely egy női barátság történetét dolgozza fel, és ha jól sejtem, akkor igazán különleges történet lesz, ahogy azt már megszokhattuk Atwoodtól. A szerzőnő igazán népszerű lett itthon is az utóbbi időben, nyilván A szolgálólány meséjének sikere miatt, és szerencsére sorra kiadják az eddig magyarra le nem fordított köteteket is az írótól. A Macskaszem pedig az írónőtől függetlenül is kivételes könyvnek tűnik, ezért biztosra veszem, hogy szeretni fogom majd.

William Gibson: A periféria

Nem vagyok különösebben odáig a thrillerekért, de az Agave Könyvek kiadásában újra megjelenő A periféria valamiért nagyon befészkelte magát az agyamba. Nyilván nem kis része van ebben annak, hogy nagyon különleges, modern borítót kapott a történet (legalábbis nekem nagyon tetszik), és hogy rögtön a második rész is elérhető, ha megtetszik a regény, mely egyébként a thriller mellett többek között megkapta a Molyon a sci-fi, a jövőkutatás és a társadalmi sci-fi címkéket is. Nagyon izgalmasnak ígérkezik a fülszöveg is, ezért mindenképpen be szeretném szerezni a kötetet ebben a szép új kiadásban.

Stephen Fry: Héroszok

Novemberben a görög mitológiában való kalandozás is folytatódik Stephen Fry idegenvezetésével, ugyanis jön a Mítosz folytatása, a Héroszok. Szigorúan véve persze nem egy folytatásról beszélünk, hiszen a görög mitológiával bárhol el lehet kezdeni az ismerkedést, ugyanakkor azt ajánlom, hogy ha nem olvastátok még a Mítoszt, mindenképpen azzal kezdjétek. Fry ugyanis izgalmasan, megkapó stílusban meséli el a mitológiai történeteket, és valószínűleg ez nem lesz másként az új kötetben, a Héroszokban sem.

 

Ezek voltak az általam legjobban várt őszi megjelenések! A listából kimaradtak a karácsonyi könyvek, melyeket majd egy külön listában szedem össze az ünnepek közeledtével.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük