Ajánló

Könyvajánló: 5+1 szeptemberi megjelenés, amire érdemes figyelni!

Hamarosan újra itt az ősz, és eljön az ideje a bekuckózásnak egy pohár meleg teával vagy kávéval. A nagy nyári pörgés után ilyenkor jól esik a kezünkbe venni egy jó könyvet, és a elmerülni benne, míg odakint szitál az eső. Ha eddig még nem vártad azt őszt, nézd meg, hogy milyen szuper könyvek fognak megjelenni szeptemberben, és biztos vagyok benne, hogy jobb kedvre derülsz!

covers_502810Szeretem a női sorssal, a nők vívódásaival foglalkozó könyveket, amik képesek megérinteni az ember lelkét, ezért nagyon boldog vagyok, hiszen szeptember 7-én megjelenik Pfleigel Dóra: Feleséged története című könyve egy szívhez szóló történet egy hatalmas szerelem beteljesüléséről és bukásáról, és egy fiatal nő vívódásairól. Nagy reményekkel vágok neki a könyvnek, remélem, hogy a címbeli utalás Füst Milán könyvére nem véletlen, és hasonló színvonalú történetet kapunk majd a szerzőtől.

covers_500600Jó ideje szemezek már Sylvian Neuvel: Themisz-akták című sorozatával, és most, hogy szeptember 13-án megjelenik a trilógia utolsó része, elérkezettnek látom az időt, hogy átrágjam magam az első két köteten is. Kedvelem a fantasyt, és mostanában egyre több sci-fit is olvasok, ezért bízom benne, hogy kedvelni fogom az Alvó óriásokat, és beszerzem a most megjelenő Védtelen halandókat is.

covers_501077Ha már sci-fi, akkor mindenképpen meg kell említenem Brandon Hackett: Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról című könyvét is, aminek a 10. évfordulós kiadása 27-én fog megjelenni. Ha olvastad már az Isten gépeit, akkor is érdemes a kezedbe venni az új kiadást, hiszen a regény átdolgozott változatát tartalmazza, egy esszét, és négy novellát, amikkel korábban még nem találkozhattál.

covers_503837Ebben a hónapban (pontosan 15-én) jelenik meg Dorothy Eden első könyve magyarul, Az amerikai örökösnő, ami a romantikus lelkeknek kedvez. A történet egy óceánjárón kezdődik, amit megtorpedóznak a németek, és a legtöbb utas életét veszti. Nem úgy Hetty Brown, egy dúsgazdag nő szobalánya, aki a baleset után úgy dönt, hogy átveszi úrnője helyét, és az ő életét kezdi élni. Titkokban és kalandokban bővelkedő történetnek ígérkezik Az amerikai örökösnő, bízom benne, hogy tetszeni fog majd.

covers_500725Még sosem olvastam semmit Szurovecz Kittitől, de A kisemmizett angyal fülszövege nagyon megfogott, miután olvastam Lisa Wingate: Ellopott életek című könyvét, mely szintén az emberkereskedelem sötét bugyraiba kalauzolja az olvasót. Mivel A kisemmizett angyal is valós történeten alapul, nagy az esélye, hogy kedvelni fogom a könyvet. Plusz pont a sejtelmes, egyedi borítóért, nekem nagyon tetszik. A könyv szeptember 27-től lesz elérhető.

covers_504698Nagyon érdekesnek ígérkezik még Michael Finkel: Az északi tó fantomja című könyve is, ami szeptember 14-én fog megjelenni. A könyv igaz történetet dolgoz fel, a főszereplő egy férfi, aki önkéntes száműzetésbe vonul, és évtizedekig nem érintkezik közvetlenül más emberekkel. A könyv egyszerre kultúrtörténeti írás, krimi és lélektani regény, ezért igazán érdekesnek ígérkezik.

Ennyi lenne az én szeptemberi válogatásom. Írjátok meg, ha valamit még hiányoltok a listából!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon itt!

A képek forrása a moly.hu.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük