Ajánló

5+1 tavaszi megjelenés 2021-ből

Jön a tavasz, és természetesen ez az évszak sem múlhat el szuper új könyvek nélkül! Ráadásul a kiadók igyekeznek most megjelentetni azokat a köteteket is, melyeket tavaly a vírus miatt nem tudtak kiadni, így különösen erős a felhozatal idén tavasszal, ami a könyveket illeti, így bőven van miből válogatni. 5+1-es válogatásomban a szerintem legjobb könyvek közül szemezgetem.


Amy Harmon: The Bird and the Sword – A madár és a kard

Bár még Amy Harmon egy másik könyve is a polcomon várakozik az olvasásra, A madár és a kardot is biztosan beszerzem, ugyanis már nagy régóta várok a magyar megjelenésére. Bár a fülszöveg nem árul el nagyon sokat a történetről, annyi azért kiderül belőle, hogy egy nagyon erős hangulatisággal bíró, sötét fantasyt rejt a könyv, mely valószínűleg tartogat szívfacsaró jeleneteket is az olvasónak, a főhősünk ugyanis egy elátkozott lány, aki szabad akar lenni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy végül mi is fog kisülni ebből az egyébként csodálatosan szép borítóval megjelenő könyvből, melyet a Könyvmolyképző Kiadó oldaláról már márciusban megrendelhettek!

Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – Elillanó káprázat

Ha valamit még Amy Harmon regényénél is jobban várok, akkor az az Eve of Man folytatása, az Elillanó káprázat. Bár a fülszöveg ennél a könyvnél sem túl beszédes, az egyértelmű, hogy a regénysorozat második részében Eve, az utolsó lány, most már a lázadók oldalán, viszonylagos szabadságban harcol azért, amit helyesnek vél. Úgy tűnik azonban, hogy a lány és segítője – vagy inkább szerelme -, Bram, ezúttal még veszélyesebb kalandokba keveredik, és mostanra talán a tét is még nagyobb lesz. Izgalmasnak ígérkezik hát az új rész, melyet természetesen most is a Maxim hoz el nekünk, és ha minden jól megy, már március 15-től már beszerezhetünk majd. A borító pedig szerencsére most is gyönyörűre sikerült!

Alix E. Harrow: Tízezer ajtó

Természetesen az Agave Kiadó is hoz ki olyan könyvet márciusban, melyet nagyon szeretnék beszerezni, méghozzá a Tízezer ajtót, mely igazi csemegének ígérkezik a fantasyrajongók számára. A kötet főhőse, January olyasmit él át, amit talán mind szeretnénk: egy olyan könyvet talál, mely idegen világok varázslatos illatát hordozza magán, és idegen világokba vezető ajtókról mesél. A regény lírai prózájával, a szerethető főhősével és az izgalmas történetével már sok-sok ember szívébe belopta magát, ezért bízom benne, hogy itthon is meg fogja találni a rajongótáborát. Abban pedig különösen reménykedem, hogy én is beletartozok majd ebbe a táborba. Mindenesetre nagyon szeretném beszerezni a regényt, amely március 30-án fog megjelenni.

Bridget Collins: A könyvkötő

Imádom a KULT könyveket, a XXI. Század Kiadó könyvválogatását, ezért mindig felkelti a figyelmemet, ha új kötet jelenik meg a sorozatban. A könyvkötő is a kiadói sorozat részeként fog megjelenni idén márciusban, ráadásul igazán ígéretesnek tűnik a történet is, mely különösen a könyvmolyok számára jelenthet igazi csemegét. Főhősünk, Emmett ugyanis egy könyvkötő segédje lesz, azonban nemcsak a szakmáról tud meg mindent, de egy különös kötetet is talál, melyre az ő neve van írva. A 19. században játszódó kötet azonban nemcsak a fantsyrajongók szívéhez találhatja meg az utat, hanem a történelmi romantikus könyvek kedvelőihez is, komoly szerepet kap ugyanis a történetben a romantika is. 

T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél

Több, mint valószínű, hogy a Metropolis Média nemrég beharangozott, hamarosan megjelenő kötete nem keltette volna fel a figyelmemet, ha nem olvastam volna annyi örömteli hozzászólást a Molyon, melyben arról áradoznak az olvasók, hogy milyen fantasztikus ez a könyv, és ennek megfelelően mennyire örülnek a hírnek, hogy itthon is felkarolta az egyik kiadó. Így hát én is utánanéztem a kötetnek, mely kétségkívül egy különleges hangulatú, izgalmas és romantikus fantasyt ígér, ráadásul a kötetet valószínűleg már május közepén a kezünkbe vehetjük. Legnagyobb örömömre a kiadó megtartotta a csodaszép eredeti borítót, így még hangulatosabb lesz a kiadvány!

James Hamer-Morton: Sherlock ​Holmes – Szabadulószobás fejtörők

Sokat gondolkoztam, hogy milyen könyv kerüljön még fel a listára, hiszen szinte mindegyik, már említett kiadónak lesz még olyan kiadványa tavasszal, amelyet érdekesnek tartok. Végül azonban nem egy regénynek adtam a listán az utolsó helyet, hanem egy igazi különlegességnek, James Hamer-Morton kötetének, mely nem egy történetet, hanem rejtvényeket, méghozzá a szabadulószobákéhoz hasonló fejtörőket tartalmaz. Szám szerint tíz interaktív feladatot oldhat meg az, aki beszerzi a kötetet, mely valójában kicsit kilóg a listáról, ugyanis már a napokban megjelent. Így hát a rejtvények és a híres nyomozó rajongóinak még várniuk sem kell, a HVG Könyvek jóvoltából azonnal lecsaphatnak a könyvre.

Ez volt hát a tavaszi könyvajánlóm, mely láthatóan főleg márciusi megjelenéseket tartalmazott, de amennyiben a tavasz második felében is találok majd izgalmasnak tűnő könyveket, úgy természetesen számíthattok majd egy második részre is. Addig is jó olvasást nektek!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük