Ajánló,  Értékelés

Találkozásom a mangákkal: Say ‘I Love You’

Korábban sosem érdeklődtem igazán a mangák és az animék iránt, de az utóbbi években olyan sokan olvassák és nézik ezeket az eredetileg japán történeteket, hogy én is kedvet kaptam a mangaolvasáshoz. Mivel nem tudtam, hogy mennyire fog tetszeni a dolog, ezért valami könnyeddel szerettem volna kezdeni, így aztán a romantikus műfajt választottam. Kikértem tehát egy igazi mangarajongó tanácsát, hogy milyen romantikus történetet ajánl nekem, és így jutottam el a Say ‘I Love You’ című mangához.

covers_336547

Fülszöveg:

Mei Tachibana has no friends—and she doesn’t need them! Ever since her “friends” betrayed her in elementary school, she’s sworn off friendship entirely. All it leads to is betrayal and heartbreak, and she’s well enough on her own. But everything changes when she accidentally roundhouse kicks the most popular boy in school! However, Yamato Kurosawa isn’t angry in the slightest— in fact, he thinks his ordinary life could use an unusual girl like Mei! He won’t take no for an answer, and soon Mei and Yamato embark on an unwanted friendship that will change both of them forever.

Tachibana Meinek nincsenek barátai – és nincs is szüksége rájuk! Mióta a „barátai” elárulták őt az általános iskolában, megfogadta, hogy teljesen felhagy a barátkozással. Mindez áruláshoz és szomorúsághoz vezetett, és Mei teljesen magára maradt. De minden megváltozik, amikor véletlenül lerúgja a legnépszerűbb fiút az iskolában! Azonban Yamato Kurosawa a legkevésbé sem lesz mérges – épp ellenkezőleg, azt gondolja, hogy a hétköznapi életében egy olyan lányra van szüksége, mint Mei! Yamato nem mond nemet a lány egy kérésére, és Mei és Yamato között hamarosan akaratlanul is barátság szövődik, ami mindkettejük életét örökre megváltoztatja.

Elöljáróban elmondanám, hogy a manga könyv formában csak angolul olvasható (külföldi oldalakon megvásárolható), de az interneten fellelhető a magyar fordítás is, illetve angolul több helyen is megtalálható. Viszont ha rászánod magad, hogy megvásárolod papír formátumban a könyveket, akkor fel kell készülnöd, hogy a sorozat összesen 18 könyvből áll, és ezek mindegyike 4 fejezetet tartalmaz (ez kb. 150 oldalt tesz ki). Ráadásul a mangát viszonylag gyorsan lehet olvasni, ezért ha megtetszik a történet, akkor nagyon hamar többet akarsz majd.

Én pont így jártam, és rekord idő alatt felfaltam az egész sorozatot. Nem azért tetszett ez a manga, mert olyan izgalmas volt a története, hanem azért, mert elképesztően aranyos és szívhez szóló volt, még a könnyem is kicsordult néhol. Az egész sztori életszagú volt, a karakterek egyformán tökéletlenek, de szerethetőek voltak – még az alapvetően negatív szereplők is. Izgalmas volt Mei jellemfejlődése is, az első és az utolsó fejezetben szereplő Mei szinte összehasonlíthatatlan, olyannyira más lett, de nem tudnám megragadni azt a pontot, ahol megváltozott volna a szereplő.

Mivel ez az első mangám, nem szeretnék mély értékelésbe bocsátkozni, de annyit elmondhatok, hogy nekem elnyerte a tetszésem. A képi megjelenítés még közelebb hozta a karaktereket, és gyakran rácsodálkozhattam a művészi kivitelű rajzokra, és végig az járt a fejemben, hogy milyen elképesztően sok idő lehet összerakni egy ilyen szériát.

Összegzésül elmondhatom, hogy nem a Say ‘I love You’ volt az utolsó mangám, mert nagyon magával ragadott ez a világ. A történetet pedig mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a mangák iránt, és/vagy szereti a gyönyörű romantikus történeteket. Mint ilyen, nem mondhatom, hogy nem volt kiszámítható a végkifejlet, azonban ez semmit nem von le a manga értékéből, mert olyan remekül össze lett rakva, hogy lépten-nyomon magamra és a szeretteimre ismertem a karakterekben.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük