Ajánló

Van egy szabad délutánod? – Szuper könyvek 200 oldal alatt!

Most, hogy itt az ősz, egyre több esős délutánra kell számítanunk, amikor nem tudunk mást csinálni, mint a szobában maradni, és talán egy jó könyvvel elütni az időt. Ezért aztán összegyűjtöttem pár szuper regényt, amiket akár egy délután alatt is el tudsz olvasni, ha épp nincs más dolgod, de nem szeretnél napokat szánni egy könyvre.

8cfeac452ef4e041d5ff1866d1b7e96b--sound-of-rain-good-books-to-read
Fotó: Pinterest

Fantasy: Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit

covers_482763Ha egy kellemes, de elgondolkodtató olvasmányra vágytok, akkor ez a könyv pont nektek való. A Minden szív kaput nyit olyan gyerekekről szól, akik valamiért mások mint a többiek, ezért megnyílik előttük egy titkos ajtó, amin keresztül egy számukra megfelelőbb világba juthatnak. De mi történik, ha kitessékelik őket innen, és vissza kell térniük a mi világunkba? Erről szól ez a szívmelengető kis könyvecske, aminek várhatóan még folytatása is lesz.

a

Romantikus: Jane Austen: Büszkeség és balítélet / Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Soha, de soha

covers_397711Tudtátok, hogy a világ leghíresebb szerelmi története alig 200 oldal? Ha még nem ismeritek, mindenképp szánjatok rá egy borongós délutánt, ha pedig már olvastátok, akkor sem árt a frissítés, mert ezt a történetet nem lehet megunni, különösen egy romantikus léleknek. Hiszen kit ne csábítana el a határozott Lizzy és a titokzatos Mr. Darcy története? Ha unjátok már a megszokott történeteket, a Büszkeség és balítélet akkor is jó választás!

covers_419166Ha inkább egy frissebb történetre vágynál, akkor ajánlom Colleen Hoover és Tarryn Fisher közös alkotását, a Never, never, vagy Soha de soha címre hallgató kisregényt, mely két fiatalról szól, akik gyerekkoruktól barátok, ám egy nap szörnyű dolog történik, ami mindkettejük életét fenekestül felforgatja. A könyv egy sorozat első része, melynek már mindegyik része kapható magyarul, ráadásul mindegyik kötet belefér egy-egy unalmas délutánba.

a

Sci-fi: Martha Wells: Kritikus rendszerhiba

covers_484224Ha egy vidám délutánt szeretnétek eltölteni a könyvetek mellett, akkor jó helyen jársz, ha a Kritikus rendszerhibát forgatod. Akár sci-fi rajongó vagy, akár nem, ezt a regényt nem szabad kihagynod, mert feledhetetlen a humora! A könyv főszereplője egy robot, aki öntudatára ébredt, de ahelyett, hogy embereket gyilkolna, elmerül a sorozatok végtelen tengerében, és minden vágya, hogy békén hagyják. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű, ha az ember (robot) feladata épp az emberek védelme.

a

Disztópia: George Orwell: Állatfarm

covers_413693Többször ajánlottam már a blogon George Orwelltől az 1984-et, de ha csak rövid időd van, akkor az Állatfarmot válaszd, ami hasonlóan komor és elgondolkodtató társadalomkritika, mint a szerző másik könyve, azonban terjedelemre jóval rövidebb. A regény színhelye egy angol farm, ahol az állatok megdöntik az ember uralmát, és a saját kezükbe kezükbe veszik az irányítást. Azonban a nagy szabadság sem tarthat örökké!

a

Horror: Josh Malerman: Ház a tó mélyén

covers_434666Bár én nem kimondottan szeretem a horror műfaját, ez a könyv kimondottan érdekesnek tűnik, ráadásul YA-regény, ami miatt valószínűleg nem ijedek meg tőle annyira, hogy ne tudjak aludni. 🙂 A történet két fiatalról szól, akik kenuval kirándulnak az ikertavakon, amikor egy mesés, látszólag üres házat találnak a víz alatt. Bár a ház üresnek tűnik, nem biztos, hogy senki sem lakja…

Remélem, hogy tudtam segíteni a választásban, ha ismertek még jó rövid könyveket 200 oldal alatt, akkor írjátok meg nekem a Kapcsolat fül alatt vagy hozzászólásban!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon, Utószó néven!

A bejegyzésben található képek forrás a moly.hu.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük