Ajánló,  Egyéb

Nagy sorozatajánló: 8 szuper sorozat, amik most is futnak!

Bár alapvetően ez a blog könyvekről és hozzájuk kapcsolódó dolgokról szól, sorozatozni  mindenki szeret. Ráadásul a napokban megkérdezték, hogy milyen sorozatokat nézek, ezért úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm az én kedvenceimet, és megosztom veletek őket, hátha ti is új kedvencekre bukkantok közöttük. Bárhogy is szerettem volna, nem tudom rangsorolni a sorozatokat, úgyhogy a most következő sorrend véletlenszerű.

1. Rólunk szól (This Is Us)

A legutóbbi felfedezettem a Rólunk szól című amerikai dráma, ami már milliók szívét nyerte meg az eddigi két évad során. Spoiler nélkül elég nehéz beszélni a cselekményről, mert a szereplők közötti viszonyok csak folyamatosan tárulnak elénk az első részben, azonban azt elmondhatom, hogy egy nagyon érzelmes és valósághű sorozatról van szó, ahol hozzánk nagyon is hasonló emberek küzdenek mindennapi problémákkal. Ha szereted a szívbe markoló, sírós, ugyanakkor gyakran humoros sorozatokat, akkor mindenképp nézz bele az első részbe, garantáltan meg fog nyerni magának a Rólunk szól. A sorozatnak jelenleg a harmadik évada fut Amerikában, viszont két évad már magyar szinkronnal is elérhető.

2. Westworld

Az utóbbi évek egyik legjobb sci-fi sorozata a Westworld, mely egy különleges, vadnyugati kalandparkról szól, ahol teljesen emberszerű robotok között szórakozhatnak az idelátogatók. A park vezetői azonban nincsenek felkészülve arra, ami itt történik: létezik ugyanis egy pont, ahol a gépek már nem is gépek, és elkezdenek olyanokká válni, mint mi, emberek. Elismerem, hogy egy kicsit sablonosnak tűnik ez a leírás, de garantálom, hogy a Westworld egyáltalán nem az, helyette viszont elképesztően fordulatos, ahol sosem tudhatod, hogy mi igazi és mi nem. A sorozatnak jelenleg két évada elérhető, és már a harmadik is készül, azonban az elképesztő látványvilág miatt még várni kell az új részekre.

3. A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale)

Nem véletlen, hogy a Margaret Atwood könyvéből készült sorozat nagyon felkapott lett az utóbbi időben, ugyanis egy egyszerre elképesztő és sokkoló története dolgoz fel. A sorozat szerint a sugárszennyezés miatt drasztikusan lecsökkent azoknak a nőknek a száma, akik gyermeket tudnak világra hozni, ezért – kevés kiváltságost leszámítva – a termékeny nőkből szolgálólányokat csinált az USA romjain megalakult Gileárd állama. Ezeknek a nőknek egyetlen feladatuk van: szülni a számukra kijelölt parancsnoknak. A szolgálólány meséje nagyon felkavaró történet a nők testi-lelki kizsákmányolásáról, és szolgasorba taszításáról, ahol azonban többé a férfiak sem élhetnek boldogan. Mindenkinek szívből ajánlom, a sorozatnak már két évada is elérhető, jövőre pedig valószínűleg a harmadik is napvilágra kerül.

4. Modern család (Moder Family)

A sok komoly sorozat után jöjjön egy kicsit könnyedebb is, a Modern család. A sorozat egy több generációból álló családról szól, akik között bizony sokszor alakul ki valamilyen vicces konfliktus. Alapvetően egy nagyon jó hangulatú sorozatról van szó, azonban komoly témákat is pedzeget a vígjáték álcája mögött, ami tényleg kivételessé teszi ezt a sorozatot. A Modern család eddig 9 évaddal rendelkezik, és a 10. lesz az utolsó, úgyhogy aki még nem ismeri a sztorit, ideje elkezdenie. Az egyetlen zavaró tényező a sorozattal kapcsolatban, hogy három különböző magyar szinkront is kapott, így aki szinkronosan szeretné nézni, annak figyelnie kell, hogy mindig a megszokott hangon hallhassa kedvenceit.

5. A visszatérők (The 100)

Egy régi kedvencem A visszatérők című sorozat, mely Magyarországon talán kevésbé ismert, mégis érdemes szót ejteni rá. A történet az űrben kezdődik, ahol az apokalipszis kevés túlélője, és azok leszármazottai élik mindennapjaikat. Az űrhajó azonban lassan túlnépesedik, és már nem jut elég oxigén mindenkinek, ezért törvényszegő fiatalt leküldenek a Földre, hogy kiderüljön, élhető-e már a bolygó. Ugyan kiderül, hogy a Föld már megfelelő, de az is, hogy nincsenek egyedül. A sorozat már 5 évadon van túl, és a hatodik és érkezik jövőre.

6. Doktor Murphy (The Good Doctor)

Nemrég debütált az RTL-en a Doktor Murphy, amivel itt ismerkedtem meg, de annyira megfogott, hogy a későbbi részekre már nem tudtam egy hetet várni. Alapvetően nem voltam odáig sosem az orvosos sorozatokért, de az autista orvos története nagyon egyedire, és sokszor igazán szívbemarkolóra sikerült, ráadásul a főszereplő, Freddie Highmore játéka igazán nagyszerű, ezért új kedvencet avathattam. A sorozat első évada fut a tévében, de Amerikában már a második évad megy, aminek hetente kerülnek fel a részei szinkronosan. Engem olyannyira beszippantott, hogy jórészt egyhuzamban néztem meg a már elérhető részeket.

7. Az ifjú Sheldon (Young Sheldon)

Ha szereted az Agymenőket (ami egyébként szintén nagy kedvencem, és most megy az utolsó évada), akkor ezt a sorozatot is kedvelni fogod, melyben Sheldon gyerekkorába nyerhetünk bepillantást. Bár az elején kicsit féltem, hogy csak egy újabb bőrt akarnak lehúzni az Agymenőkről a sorozattal, de a készítők nagyon jól eltalálták a gyerek Sheldon karakterét, aki folyamatosan vicces szituációkba keveredik a különcsége miatt. Sokszor megható is a történet, és foglalkozik különböző problémákkal is, szóval nem marad le az alapját képező sikersorozattól. Az HBO Go-n már a második évad fut.

8. Shannara – A jövő krónikája (The Shannara Chronicles)

Ha szereted a fantasykat, akkor a Shannara a te sorozatod. A sztori egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol minden technikai fejlődés a semmivé lett, viszont felütötte a fejét a mágia. Négyföldet már sok rossz érte korábban, és most ismét veszély fenyegeti, de csak egy ember segíthet: Egy Shannara-leszármazott, Will, akihez Eretria, és az elf hercegnő, Amberle csatlakozik, hogy megmentsék a világot. A sötét hangulatú, izgalmas sorozat könyvön alapul, Terry Brooks regényein, és ez meg is látszik rajta, mert minden évadnak szép, kerek története van, néhány nyitva hagyott szállal. A második évad már lement, jövőre jön a következő.

Ezek voltak az én kedvenc sorozataim, amik még jelenleg is futnak, és folyamatosan új részekkel jelentkeznek. Ha nektek is van kedvencetek, nyugodtan írjátok meg hozzászólásban, mert szívesen megismerkednék velük.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük