Ajánló

Itt az ősz: könyvek, amikkel ráhangolódhatsz az iskolára!

Hétfőn hivatalosan is véget ért a nyár, és elkezdődött a tanítás, ami persze a legtöbb diák számára nem kimondottan jó hír. Szerencsére egy csomó olyan könyv van, ami az iskolában játszódik, és így képes meghozni a kedvünket akár még a sulihoz is. Hiszen ki tudja, talán mi is olyan elképesztő kalandokat élhetünk át ebben a tanévben, mint kedvenc szereplőink!

A klasszikus

Sokaknak nem kezdődhet el úgy tanév, hogy ne olvassák el a Harry Potter valamelyik részét, hiszen a könyvek mindegyike egy tanévet ölel fel, tehát nyáron kezdődik, nem sokkal iskolakezdés előtt, és a tanév befejezésével ér véget. Harry kalandjai egészen elképesztőek, de maga a Roxfort sem semmi, fogadok, hogy a legtöbb diák repesve várná a tanévet, ha olyasmiket tanulhatna, mint a könyv főszereplői. Bár nekünk még nem hozta a levelet a baglyunk, azért mindenképp élvezetes elmerülni Harry Potter varázsvilágában, különösen akkor, amikor épp nincs kedvünk a tanuláshoz.

IMG_20190716_120657

Az új kedvenc

Kicsit kétkedve álltam Papp Dóra Bolyongójához, miután elolvastam a fülszöveget, de szerencsére egyáltalán nem egy tipikus gimis történetet kaptam, hanem valami sokkal többet. Egy nagyon izgalmas regényt, tele érdekes karakterekkel, és nem kevés skandináv mitológiai utalással. Persze mi, olvasók, csak reménykedhetünk, hogy a mi osztályunkba is jön egy Szepes Norbi, vagy sajnálhatjuk, hogy nekünk nem voltak ilyen osztálytársaink, akik felpezsdítik kicsit az iskolai mindennapokat.

IMG_20180913_143344.jpg

Lázadóknak

Az egyik kedvenc iskolásokról szóló könyvem John Greentől az Alaska nyomában. Bár elsőre egy limonádénak tűnik a regény, egyáltalán nem az, nagyon is komoly problémákkal foglalkozik, és mindenkinek érdemes átgondolni az üzenetét. Bár az Alaska nyomában nem egy könnyű olvasmány, úgy gondolom, hogy minden gimnazistának el kellene olvasnia, ahogy a felnőtteknek is.

IMG_20190903_153550.jpg

Romantikus lelkeknek

Számtalan romantikus könyv létezik, ami az iskolában játszódik, ezért most csak egyet emelnék ki – a kedvencemet: Simone Elkelestől a Tökéletes kémiát, illetve a sorozat további köteteit (bár kétségkívül az első rész a legjobb). Bár viszonylag kevés romantikus könyvet olvasok, ez a regény magával ragadott, és szinte éreztem az oldalakból sütő vágyat és szerelmet. Minden lány olvassa el, aki arra vágyik, hogy megtalálja a szerelmét ebben a tanévben.

IMG_20190903_153305.jpg

Fantasy-rajongóknak

Bár esélyünk sincs, hogy olyan izgalmas kalandokban legyen részünk, mint Gwendolynnak, az Időtlen szerelem-trilógia főhősének, azért olvasni mindenképpen jó érzés róla. Azoknak, akik valami misztikusról, fantasztikusról olvasnának az iskolakezdés kapcsán, mindenképpen a Kerstin Gier regényét, Rubinvöröst, és a trilógia további részeit ajánlanám. Egy nagyon vicces, izgalmas sorozatról van szó, amit jól bizonyít, hogy ezt a trilógiát olvastam el a leggyorsabban az eddigi életem során.

IMG_20190903_154920

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük