Egyéb,  Hírek

Végre! Új kiadásban jelenhet meg a legendás fantasy!

Bár még nem hivatalos, nagyon úgy tűnik, hogy közeledik az idő, amikor új kiadásban foghatjuk a kezünkbe Terry Brooks klasszikus regényfolyamának köteteit, a Shannara sorozatot! A regény utolsó kötete 2001-ben jelent meg Magyarországon, és annak ellenére, hogy sokan kedvelték a szériát, azóta nem érkezett újabb kiadás. Ez pedig azért is furcsa, mert idő közben sorozat készült a Shannarából, ami Magyarországon is elég nagy sikerrel futott (különösen az első éved). Bár a sorozatot elkaszálták, hála neki sokan megismerkedtek az évek alatt elfeledett regénysorozattal, ezért különösen zavaró volt, hogy a könyvek szinte beszerezhetetlenek.

24447267525_2409756856_b
Az Ellcrys a sorozatból / Forrás: Flickr

Most azonban úgy néz ki, hogy ismét elérhetőek lesznek a kötetek, ugyanis a Delta Vision felismerte a lehetőséget, és egyre valószínűbb, hogy hamarosan megjelennek a könyvek ismét. Már egy ideje pletykálnak róla, hogy a kiadó piacra dobja a regényfolyamot új köntösben, és szerencsére maga a Delta Vision is megerősítette hónapokkal ezelőtt a tervet, most azonban úgy tűnik, már egészen közel vagyunk a célhoz. A kiadó ugyanis közzétett a közösségi oldalain közzétett egy nagyon biztató képet, ami valószínűleg a Shannara egyik kötetének borítójáról lett levágva.

Mit gondoltok? Nektek is a Shannara jutott eszetekbe a képről?

A Shannarát egyébként sokan bírálták amiatt, hogy Tolkient utánozza, pedig egyáltalán nem utánzásról van szó, az író egyszerűen csak új világba helyezte a Tolkien által megteremtett lényeket. Terry Brooks egyébként nem az egyedüli volt, aki Tolkientől merített ihletet, ugyanis A gyűrűk ura sikerén felbuzdulva számtalan alkotó próbált a nagy sikerű szerző nyomdokaiba lépni – közülük Terry Brooks az egyik legkiemelkedőbb. Érdekes, hogy nemcsak Tolkien írásai voltak hatással Brooksra, hanem William Faulkner regényeit is felhasználta a művében.

Addig is, amíg megjelennek a könyvek, nézzetek bele a sorozatba:

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük