Egyéb

BORÍTÓLELEPLEZÉS: Bálint Erika: A nap csókja

Egy nagyon szuper dologgal készültem most nektek, ugyanis adódott a lehetőség, hogy részt vegyek Bálint Erika legújabb könyvének borítóleleplezésében, sőt, ha minden jól meg, a jövőben még több ilyen poszttal ilyen jellegű poszttal jövök majd. Azonban már az nagy öröm, hogy az elsők között láthatom Bálint Erika: A nap csókja című könyvének a borítóját, ugyanis nagyon várom ezt a regényt. Ugyan eddig még nem olvastam Bálint Erikától, de nemrég belefutottam a szerző honlapján az új könyv fülszövegébe, és azonnal felkeltette az érdeklődésemet, ezért ez a regény máris bekerült az őszi-téli olvasmányaim közé. A regény önmagunk megtalálásáról szól, és arról, hogy hogyan álljunk fel egy hatalmas traumából, amikor széthullni látszik az életünk.

„A legtöbben leélik az életüket úgy, hogy mindig csak a másokhoz való viszonylataikban határozzák meg önmagukat. A szüleim lánya vagyok, a férjem felesége vagyok, a gyerekeim anyja vagyok, és így tovább. És közben valahol elvész a leglényegesebb kérdés, de ki vagyok én?”

Ezt a hangulatot nagyon eltalálta szerintem a borító, melyet egy borítótervező pályázat keretében egy rajongó készíthetett el, a beérkezett pályázatok közül pedig a szerzőnő és a kiadó közösen döntöttek. Én teljesen megértem, hogy miért erre a munkára esett végül a választásuk, ugyanis a borító nagyon szép lett, tetszenek a színek és a cím betűtípusa, és véletlenül pont passzol ahhoz az őszies hangulathoz, amibe az utóbbi időben kerültem. A legjobb azonban mégis az ebben a borítóban, hogy egyszerre vidám és melankolikus, amilyen valószínűleg a regény is lesz.

„Egyszer minden múlt idejűvé válik. Az öröm és a bánat is.
Nem vetted észre, mikor múlt el a fájdalom, csak éltél tovább, mintha azok a fiatalkori sebek még mindig nyersen sajognának benned, pedig már csak az emlékük volt meg.”

Nem húzom tovább az időt, íme a borító:

És íme a regény fülszövege:

Meddig tűröd, hogy nem szeretnek?
Léna ötvenéves orvosfeleség, akinek hazugságok tartják egyben kiüresedett házasságát, mégis megpróbálja apró örömökbe merülve túlélni a hétköznapokat.
Egy este megpillant a Facebookon egy képet a férjéről és egy idegen nőről, és rádöbben, itt az ideje, hogy szembenézzen önmagával, és a múltbéli démonaival. Képes vajon a szeretetre? És érdemes arra, hogy őt szeressék?
Lénának meg kell ismernie, és kell fogadnia önmagát testestől, lelkestől. Önkeresése során segíti nagyszájú, mindig vidám barátnője és szókimondó, kemény nővére, de nehezíti az útját az apja ridegsége, és az, hogy hiába akart jó szülő lenni, egyre távolodik saját lányától.
Felbukkan egy új férfi is az életében, de vajon Léna képes nyitni felé? Meg tudja ismerni az ölelés erejét és meg tudja tanulni, hogyan fejezze ki az érzelmeit? Képes lesz kilépni eddigi életéből?
Mit nyer és mit veszít, ha megtalálja önmagát?
Egy nő útja önmagához, nem csak nőknek.
A legfájdalmasabb felismerések egyike, amikor rájössz, nem egy másik ember áldozata vagy, hanem a saját magadé.

Ha neked is felkeltette az érdeklődésedet a regény, itt előrendelheted!

További exkluzív tartalomért látogass el Bálint Erika, a könyv szerzőjének Facebook-oldalára!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük