Értékelés,  KIDS

Agócs Írisz: Rajzolj egy krumlit

Fülszöveg:

„Rajzolj egy fáradt krumplit! Egy könyvet, amiben efféle mondatok vannak, csak szeretni lehet. Ez pedig pont egy ilyen könyv! Ráadásul krumplit rajzolni mindenki tud – ellentétben a Rendes Körrel, amit csak viszonylag kevesen. De nyugalom: ezeken az oldalakon Rendes Körökről szó sem esik! Arról viszont annál inkább, hogy egy (fáradt, jókedvű, gömbölyű, esetleg hosszúkás) krumpliból bármi lehet: medve, mókus, lajhár, csiga vagy akár még krokodil is! Tényleg bármi! És mindehhez csak néhány vonalra van szükség – na meg Agócs Írisz jókedvére és kifogyhatatlan ötleteire. Úgyhogy szerintem mindenki bátran ragadjon papírt meg ceruzát, és a szerző segítségével próbálja ki: egy krumpliból hogyan lehet valóban: BÁRMI. És higgyék el nekem: aki így tesz, az egészen biztosan rájön egy nagyon fontos dologra (amit e könyv írója és rajzolója már régen tud): hogy sokkal kerekebb a világ, ha krumpli alakú!” Így ajánlja Dániel András ezt a szuper könyvet.

Rajzolásra fel!


Agócs Írisz az egyik legismertebb magyar illusztrátor és mesekönyvíró, aki a Pagony kiadóval összefogva egy rendkívül kedves, kreativitást fejlesztő kötetet jelentetett meg, kicsik és nagyok örömére egyaránt. Bloggereink is lelkesen rajzolgatták a különböző krumplikat, s alkottak belőlük medvéket, lajhárokat, elefántokat. Tarts velünk, hogy esélyed legyen megnyerni a kiadó által felajánlott példányt!

Rendhagyó bejegyzés ez a mai, de nem amiatt, amit írni fogok, hanem a könyv okán, amelyről beszélni fogok. Sosem volt még a kezemben ugyanis olyan szuper rajzolós könyv, mint Agócs Írisz új kötete, a Rajzolj egy krumplit! A könyv ugyanis nagyon egyszerűen tanít meg lerajzolni különféle állatokat, úgy, hogy az egészen kicsi gyerekektől a felnőttekig, akik azt hiszik, hogy nem tudnak rajzolni, mindenkinek sikerélmény legyen az alkotás. A cuki állatkákat persze nemcsak nézegettem, hanem én mgam is megpróbáltam lerajzolni őket – az alkotásaimat az értékelés után meg is nézhetitek.

Bár egy ilyen könyvet viszonylag nehéz értékelni, annyit mindenképpen elmondhatok, hogy Írisz ötlete remek volt, hogy a karantén alatt rajzolni tanítsa a szülőket és a gyerekeket, így bíztatva őket egy kis közös alkotásra. A kötet rajzai ugyanis eredetileg a Facebookon jelentek meg, a szerző oldalán, és a kezdeményezésnek elképesztő sikere lett: a vicces, cuki állatkákat mindenki imádta! Így született meg a könyv, mely ugyan nem foglalja magába az összes facebookos rajzot, de elég szép kis válogatást nyújt belőlük.

A legjobban az tetszett a könyvben, hogy nagyon apró lépésenként írja le a rajzok elkészülésének folyamatát, és minden nagyon egyszerű. Ha pedig mégsem lesz olyan a rajz, mint az eredeti, akkor is biztosan nagyon cuki állatokat kapunk, hiszen amúgy sincs egy szabályos alakzat sem a képeken. A legtöbb állatka szerintem nagyon cuki – kedvencem az elefánt -, bár volt néhány, amely kissé furcsa volt, vagy nagyon esetlennek találtam. De persze ízlések és pofonok. Ami viszont biztos, hogy a könyv remek szórakozást nyújtott, már akkor nekiálltam alkotni, amikor megkaptam a postán a kötetet, és bármikor szívesen leülök egy-egy újabb krumplit rajzolni. Közben pedig minden stressztől megszabadultam, ezért arra bíztatok mindenkit, hogy vegye meg bátran Írisz kötetét, és ne féljen rajzolni, mert ha ezt a könyvet hívod segítségül, biztosan nem fogod magad bénának érezni.

Hogy kedvet kapjatok, megmutatom, hogy én miket alkottam eddig:

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt szerezheted be!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Agócs Írisz rendkívül sok mesekönyvbe lehelt életet figuráival, a mostani játék során pedig ezeket vesszük sorra. Minden állomáson találhattok egy rajzot, ami Írisz kezéből került ki, nektek pedig azt kell beírnotok a Rafflecopter megfelelő sorába, hogy melyik könyv borítójáról származik az illusztráció.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, katt ide.)

2692.jpg

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

09.03. Booktastic Boglinc
09.04. Utószó
09.05. Spirit Bliss
09.06. Nem félünk a könyvektől
09.07. Flora the Sweaterist
09.08. Csak olvass!
09.09. Könyv és más
09.10. Veronika’s Reader Feeder
09.11. Kelly és Lupi olvas
09.12. Dreamworld blog
09.13. A szofisztikált macska

A könyv adatai:

Kiadó: Pagony, 2020
Oldalszám: 64 oldal, keménytáblás
ISBN: 9789634106524

3 hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük