Egyéb,  Értékelés

Heartstopper – filmajánló

Április végén debütált a Netflixen a Heartstopper – Fülig beléd zúgtam című sorozat, ami Alice Oseman azonos című képregényén alapult. A kötet a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában érkezik, és két fiú barátságát és szerelembe esését mutatja be. Tarts velünk az extra-hosszú blogturnénk, és az értékelések és extra állomások során ismerd meg a képregényt, és ha szerencséd van, egy példányt nyerhetsz is a kötetből.

A Heartstopper képregény megjelenésével párhuzamosan megérkezett a Netflixre a könyvből készült sorozat is, mely nemcsak a Heartstopper első, hanem a második részét is feldolgozza. A könyvről korábban már írtam egy értékelést, amelyet itt olvashattok el, ebben a bejegyzésben pedig a sorozatot ajánlom nektek!

A könyv olvasása után nagyon vártam, hogy végre megjelenjen a sorozat is, melyet gyorsan le is daráltam a megjelenése után, ugyanis rövid, nagyjából 20 perces részekből áll. Sőt, később még egyszer, angolul is megnéztem, olyannyira elvarázsolt a sorozat. Hiába ismertem a történetet, és tudtam, hogy mi fog történni, Nick és Charlie története bizony a tévében is fantasztikusra sikerült.

Heartstopper on NetflixNagy örömömre a sorozat szorosan követi a képregény cselekményét, az első három rész szinte szóról szóra adja vissza az eredeti történetet, és Nick és Charlie bizony épp olyan, amilyennek a képregény alapján megismertük: a színészek iszonyatosan jól játszanak, nagyon hasonlítanak a karakterekre, akiket a könyvekben láttunk, és a kémia is tökéletesen működik köztük. De nemcsak ők, hanem a mellékszereplők is szuperek lettek, ráadásul a filmben sokkal többet megtudhatunk róluk, mint a képregény első két részében. Rajtuk keresztül ráadásul a szexuális orientáció, és annak felfedezése mellett még rengeteg fontos téma kerül előtérbe, például az iskolai zaklatás és a transzneműséggel járó problémák.

A sorozat második felében van egy kis eltérés a képregényhez képest, és az utolsóelőtti rész emiatt nekem kevésbé tetszett, de összességében a sorozat mégis az egyik kedvencemmé vált. A készítők ráadásul zseniálisan vonták be a képregényes elemeket a filmbe: időről időre megjelentek a levelek, amelyek az eredetiben folyton ott voltak, és más igazán izgalmas képi megoldások is előfordultak, például néhány csókjelentenél.

Mindezzel együtt a Heartstopper fantasztikus sorozat lett: a hangulata tökéletesen visszaadja a képregényét, miközben izgalmas és szívet melengető az egész, olyannyira, hogy miközben néztem, azt érezhettem, hogy a világ mégiscsak egy csodás hely, tele szeretettel. Ha tetszett a könyv, ne hagyjátok ki a sorozatot sem, ha pedig csak a sorozatot láttátok, akkor mindenképpen olvassátok el a képregényt is!

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Könyvmolyképző Kiadónál nagy örömünkre egyre több olyan kötet jelenik meg, aminek legalább az egyik főszereplője a saját neméhez is vonzódik. Ennek örömére most minden állomáson egy-egy LMBTQ kötetből találtok idézetet, a feladatotok pedig az, hogy beírjátok, mi az adott kötet címe.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

Csak azért, mert valaki tizennyolc éves, még nem hülye. Tudja, mit akar, és nem szabad az útjába állni. Ha hibázik, hát úgy járt, tanul belőle, és feláll, de sosem lesz felnőtt, ha engedi, hogy mások irányítsák a sorsát.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

04.29. Sorok között
04.30. Deszy könyvajánlója
05.01. Sorok között extra állomás
05.02. Csak olvass!
05.04. Dreamworld
05.05. Dreamworld extra állomás
05.06. Ambivalentína
05.08. Utószó
05.10. Fanni’s Library
05.12. Booktastic Boglinc
05.14. Utószó extra állomás
05.16. Hagyjatok! Olvasok! blog
05.18. Spirit Bliss Sárga könyves út
05.20. Könyv és más
05.22. Spirit Bliss Sárga könyves út extra állomás

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 288
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635971039
Fordította: Riesenberger Mónika
Illusztrálta: Alice Oseman
Megjelenés időpontja: 2022. május 3.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük