Egyéb

Könyvsorozatok, amelyeket nem fogok befejezni

Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, aki több könyvsorozatot kezd el, mint amit befejez, de kétségtelenül vannak olyan könyvsorozatok, amelyeknek valószínűleg már sosem jutok a végére. Annak, hogy miért nem olvasom végig őket, számtalan oka lehet, kezdve azzal, hogy nem tetszett eléggé a könyv, egészen addig, hogy mire megjelent a sorozat következő része, már elment tőle a kedvem, vagy egészen egyszerűen elfelejtettem az első rész cselekményét. Akárhogy is, van néhány elkezdett sorozatom, amelynek valószínűleg nem fogom már elolvasni a folytatásait. Ezeket gyűjtöttem most össze egy rendhagyó listába.

A fiúknak, akiket valaha szerettem

Meglepő módon a listám első könyve egyáltalán nem volt rossz olvasmány, sőt, kifejezetten szerettem Jenny Han ifjúsági regényét, ám valamiért nem került a kezembe azonnal a második rész, és mivel a filmeket megnéztem, már nem is érzek rá késztetést, hogy elolvassam a folytatásokat. Ennek ellenére nem bánom, hogy olvastam a regényt, és a filmes verziót is nagyon aranyosnak tartom, szóval ha szereted a kedves, romantikus könyveket, akkor bátran vágj bele ebbe a könyvsorozatba is.

A Köd trilógiája

Carlos Ruiz Zafóntól mindig is olvasni akartam valamit, ezért 2020-ban beszereztem A Köd hercegét, amely egyáltalán nem volt rossz könyv, de a mozgó szobrok épp a gyerekkori félelmeimre rezonáltak, ezért be kell, hogy valljam, rossz álmokat okozott ez a regény. Mindössze ez az oka tehát, hogy ezt a sorozatot biztosan nem fogom elolvasni, holott biztosan remekül sikerültek a következő részek is. Alapvetően egyébként nem túl ijesztő a regény – ha nincsenek ilyen irányú félelmeid -, ezért a horror műfajával most barátkozó olvasóknak jó szórakozást nyújthat a könyv, ha meg tudsz barátkozni néhány ijesztő pillanattal.

A Végzet Ereklyéi

Cassandra Clare árnyvadász univerzuma lassan végtelen számú regényt tartalmaz, amelyeket biztosan nem fogok elolvasni, de mára már azt is kétlem, hogy az alap sorozatot, A Végzet Ereklyéit be fogom fejezni valaha. A könyvek közül hármat is elolvastam, a Csontváros, a Hamuváros és az Üvegváros is megvolt, de miután ez a kötet viszonylag jól lezárja a történetet, úgy döntöttem, hogy egy kicsit félreteszem az árnyvadászokat, és mást olvasok. Ez évekkel ezelőtt volt, mára pedig azt hiszem, hogy kinőttem ezekből a könyvekből, és már nem igazán érdekelnek a folytatások, sőt, az első három részre sem emlékszem túl jól. Így ha valamiért mégis elolvasnám egyszer a hiányzó részeket, az valószínűleg csak a csodaszép borítók miatt lenne.

Csellengő gyerekek

A Minden szív kaput nyit az első olyan könyv a listámon, amelynek azért nem olvastam a folytatásait, mert egyszerűen nem tetszett eléggé a történet. Pedig a regényt sokan szeretik és tartják nagyra, de valamiért nekem nem sikerült eléggé megszeretnem ezt a rövid kis könyvet ahhoz, hogy folytatni akarjam a sorozatot, így erre valószínűleg sosem fog sor kerülni. Az első rész ennek ellenére a polcomon csücsül, hátha lesz még olyan helyzet az életemben, amikor mégis tud valamit adni ez a rövidke történet.

Enola Holmes

Az Enola Holmes című film nagyon jó élményt adott a számomra, ezért hamar beszereztem az alapjául szolgáló könyvet is, és bár nem mondanám kifejezetten rossznak, ez a formátum nem igazán tudott megragadni. Ennek persze nagyrészt az lehet az oka, hogy kinőttem már ebből az ifjúsági regényből, és annak ellenére, hogy aranyos kis könyv volt, már nem találtam meg benne magam. Bár sokáig terveztem, hogy a második résznek még adok egy esélyt, de ha azt el is olvasom, arra nem látok sok esélyt, hogy a további részek elolvasásába is energiát fogok fektetni a jövőben.

Themisz-akták

Bár a föld alatt rejtőző óriások gondolatát még mindig izgalmasnak találom, a Themisz-akták első része, az Alvó óriások igazán nem tudott nagy hatást gyakorolni rám – talán részben az aktaszerű formátuma miatt -, így nagy valószínűséggel már nem fogom elolvasni ennek az évekkel ezelőtt megismert történetnek a folytatását. Pedig nemrégiben megkaptam ajándék könyvként a sorozat harmadik részét is, amit azonban nem tervezek elolvasni, sőt, valószínűbb, hogy túladok rajta, hogy ne gyarapítsa feleslegesen az olvasatlan könyveim számát.


Ez lett volna a listám azokról a könyvsorozatokról, melyeket valószínűleg sosem fogok már befejezni. Ti olvastátok valamelyiket? Esetleg van olyan köztük, amelynek ajánlanátok a befejezését? Ha igen, semmiképp ne mulasszátok el megírni nekem!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük