Egyéb

Halloween book tag + tökfaragás

Idén Halloweenra a Blogturné Klub bloggerei egyrészt fotós kihívással készültek (erről a Blogturné Klub Instagram-oldalán találsz bővebb információkat), másrészt készítettünk egy boot taget is, melyet most én kitöltök. Szokás szerint vigyétek nyugodtan, és töltsétek ki ti is a taget, de ne feledjétek megjelölni a BTK-t! Ha pedig elolvastátok az én válaszaimat, tekerjetek tovább, és lessétek meg, hogy milyen tököt faragtam idén a családommal!

Csokit vagy csalunk – Egy cuki, és egy szélhámos karakter

Cuki: Olaf (Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz!) – Nagyon bírom a Jégvarázs kis hóemberét, olafot, így természetesen a mese alapján készült regényben is cukinak találtam a karaktert.

Szélhámos: Nahri (S. A. Chakraborty: Bronzváros / Rézkirályság / Aranybirodalom) – A szélhámosságról egyből Nahri jutott eszembe, akit egyiptomi tolvajként ismerünk meg, és akinek könnyen megy mások átverése. Később persze nagyot fordul a világ a lánnyal, és sokat változik, de egy csöppnyi szélhámosság azért mindig marad benne.

Halloweeni jelmez – Egy karakter, akinek szívesen a bőrébe bújnál egy éjszakára

Pippa Kenn (Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn / A viharszívű Mya Mavis) – Nem azért választottam Pippát, mert olyan buli lehet egy posztapokaliptikus, zombik lakta világban élni, hanem inább azért, mert ennek a szereplőnek vagy egy csomó izgis öröksége: nagyon jól lát a sötétben is és rendkívüli egyensúlyérzéke van. Mivel ezek közül egyik sincs meg nekem, szívesen Pippa bőrébe bújnék egy kicsit.

Boszorkány – Egy könyv, aminek a címében szerepel a boszorkány szó

Emma Steinkellner: Egy kis boszi naplója – Ugyan nem a boszorkány, de a boszi szó szerepel az idei halloweeni olvasmányomban, mely egy nagyon cuki képregény, tele vidámsággal és mondanivalóval.

Fekete – Egy könyv, aminek fekete a borítója

Huszti Gergely: Mesteralvók hajnala – ez a pont nem igényel különösebb magyarázatot, de a történetet nemcsak borítója miatt választottam, hanem azért is, mert nagyon szerettem a Huszti Gergely által megálmodott fantasy világot. Szerencsére hamarosan itt a folytatás!

Múmia – Egy könyv, ami korábban jelent meg, mint ahogy megszülettél

Margaret Atwood: Az ehető nő – Atwood az egyik kedvenc írónőm, ezért az ő legelső regényét választottam ehhez a ponthoz, mely ugyan magyarul csak most jelent meg, eredeti nyelven azonban már 1969 óta olvashatják a szépirodalom kedvelői.

Vámpír – Egy karakter, akinek a halála miatt vérzett a nyakad szíved (SPOILERES!)

Theodore Finch (Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó) – A regényben – amellett, hogy ez egy nagyon szép szerelmi történet – fontos szerepet kaptak a mentális betegségek, így lehetett sejteni, hogy lesz benne halál, de amikor tényleg megtörtént, vigasztalhatatlan voltam – pedig ritkán szoktam sírni könyveken.

Zombi – Egy könyv, ami miatt sokáig fennmaradtál és egész éjjel olvastál

Mats Strandberg: Amíg élünk – Az túlzás, hogy egész éjjel, de tény, hogy nagyon sokkal tovább fentmaradtam miatta, mint kellett volna. De ha egyszer annyira tudni akartam a végét!

Halloweeni tök – Egy szereplő, aki szerinted annyira nagyképű, hogy faragnál az arcából

Nö-csa (R. F. Kuang: Mákháború / Sárkányköztársaság) – Nagyon nem tudtam kiigazodni ezen a karakteren, mert bár az elején szörnyen unszimpatikus és nagyképű volt, aztán úgy tűnt, hogy átáll a főszereplőnk oldalára, de csak azért, hogy aztán megint cserben hagyja Zsint. A nagyképűségét ennek ellenére nem lehet vitatni.

Bájital – Egy könyv, amelyben megmérgeznek valakit

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg –  A történet szerint Jude, aki a tündérek között él emberként, nem fogyaszthatja a tündérek gyümölcsét, mert az drogként hat rá. Persze Cardan és kegyetlen társasága visszaél a helyzettel, és vidáman nézik végig, hogy milyen hatással van az ételük a lányra.

MEGVOLT A BOOKTAG? FARAGJUNK TÖKÖT!

A Halloween elengedhetetlen részei a faragott tökök, ezért a családommal majdnem minden évben készítünk legalább egy tököt, amibe aztán gyertyát tehetünk. Bár a neten rengeteg kreatív ötletet lehet találni, én mégis a hagyományosabb tököket szeretem, melyek valamilyen arcot formáznak. Ilyet készítettünk idén is:

Nemcsak idén készítettünk faragott tököt, ezért megosztom veletek a kedvenc alkotásaimat az elmúlt évekből:

Faragjatok és olvassatok ti is! Boldog Halloweent!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Csokit vagy csalunk! Játékunk során virtuális csokivadászatra invitálunk benneteket. Ehhez mérten a turné minden állomásán olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, hogy valóban valamilyen csokival kínálunk benneteket, vagy csalunk. Csokinak számít minden szilárd halmazállapotú, ehető édesség, csalásnak pedig a hasonlatok, valamint a folyadékok. Ha úgy vélitek, csalunk, ezt a szót írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, ha pedig valódi finomságra bukkannátok, a csoki szót.

Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.

Feladat:

“Csokitojás, így mondta. És hogy ez azt jelképezi, hogy az élet pont olyan finom és törékeny, mint egy tojás, ugyanakkor ugyanúgy kell tudnunk élvezni, mint a csokoládét.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

09:00 Booktastic Boglinc – Könyvjelzők
10:00 Deszy könyvajánlója – Vajsör & lávasüti
10:00 Deszy könyvajánlója – Book tag
11.00 Utószó – Tökfaragás
13:00 Hagyjatok! Olvasok! – Boszorkányos könyv- és filmajánló
14:00 Könyvvilág – Madarak a dobozban
15:00 Olvasónapló  – Baljós hangulatú gyerekkönyvek
16:00 Könyv és más – Társasjátékok
18:00 Dreamworld – DIY
19:00 Csak olvass! – Szemgolyós muffin
20:00 Fanni’s Library – Top 5 vámpíros könyv
21:00 Veronika’s Reader Feeder – Sütőtökös pite

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük