Értékelés

Alexandra Reinwarth: Amit szeretek benned

Fülszöveg:

Ugye tudod, mennyire szeretlek?

Ebből a könyvből bensőséges módon derül ki, mi az, ami két szerelmest összeköt. A mélyreható, derűs és érzelemmel teli kérdések, feladatok célja, hogy segítségükkel szavakba öntsük a másik iránt érzett szerelmünket. Ez a könyv tökéletes személyes ajándék – kitöltve pedig szerelmünk csodálatos jelképe.

 

Egy nagyon különleges könyvet szerezhettem meg nem régiben a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából, méghozzá az Amit szeretek benned című kötetet, mely nem egy történetet tartalmaz, hanem olyan kiegészítendő mondatokat, melyekkel kifejezhetjük érzéseinket a szerelmünk iránt. Annak ellenére ugyanis, hogy mindannyiunk bonyolult érzéseket táplál a párja iránt, általában nem szoktuk ezeket szavakba önteni, sőt, talán nem is gondolunk rájuk, pedig mi lehetne jobb meglepetés a kedvesünknek, mint az, ha elmondjuk, mennyi minden van, amit szeretünk benne.

Én a magam részéről nem vagyok oda a Valentin-napért, de egy-egy kedves gesztust általában teszünk ilyenkor (is) egymásnak a párommal, és szervezünk egy romantikus programot, vagy ajándékozunk valami olcsó, de személyes ajándékot. Éppen ezért örültem, amikor megláttam a Könyvmolyképző Kiadó kínálatában Alexandra Reinwarth kötetét, ez ugyanis tökéletes meglepetésnek tűnt: a könyv sok-sok kérdést, kiegészítendő mondatot és szöveget tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mit szeretünk a másikban, mik a kedvenc emlékeink vele, mik voltak a főbb mérföldkövek a kapcsolatunkban, és természetesen arra is vonatkoznak kérdések, hogy mit szeretnénk még átélni. Bár volt pár kérdés, ami más formában többször is előjött a könyvben, azért érdemes kiemelnem, hogy milyen sokféle, változatos és kreatív ötlet került a könyvbe, melyek egészen meg tudtak mozgatni, és segítségükkel rengeteg érzést és emléket felszínre tudtam hozni.

Íme néhány példa a kérdésekre és kiegészítendő mondatokra:

Az első gondolat, ami eszembe jutott, amikor először megláttalak…
Őrülten aggódtam érted, amikor…
Egy pillanat, amikor különösen szerelmesnek éreztem magam…
Ha ma látnálak először az utcán, ezt gondolnám…
Ezt a kis közös szertartásunkat különösen kedvelem…
Ha egyetlen szóval kellene jellemeznek a szerelmünket, ez lenne az…
Ezt a tárgyat őriztem meg egy közös emlékünk kapcsán…
Szerintem nem kell tartanod az öregedéstől, mert…

Ilyen, és még számtalan hasonló kiegészítésre váró felvetés kapott helyet ebben a könyvecskében, melyeken gyakran el kell gondolkoznunk, és miközben valószínűleg a párunknak is örömet okozunk, számunkra is jó érzés lehet elmerülni a szeretetünkben. Amit azonban fontos tudnod, mielőtt beszerzed a könyvet, az egyrészt az, hogy a kitöltés valószínűleg neked is időigényes lesz a rengeteg kérdés miatt, ezért legalább egy napot biztosan elvesz, ezzel mindenképp számolni kell. Másrészt a kérdések mennyisége miatt nem vagyok benne biztos, hogy egy friss párkapcsolatban élő is meg tudja tölteni érdemi tartalommal – már ha nem éltek nagyon intenzíven -, így én első sorban azoknak ajánlom a kötetet, akik legalább egy éve együtt vannak már a partnerükkel.

Nekik azonban őszintén tudom ajánlani a könyvet, ugyanis úgy vélem, hogy a segítségével egy olyan egyedi ajándékot készíthetünk, mely mindig emlékeztet arra minket és a szerelmünket is, hogy milyen közel állunk egymáshoz, nem mellesleg pedig szép, rendezett formában fejezhetjük ki az érzelmeinket. Annak ellenére, hogy a könyvvel való első találkozásomkor még féltem, hogy a végeredmény klisés lesz, úgy érzem, hogy végül sikerült megtöltenem egyedi, olykor vicces, máskor pedig megható tartalommal, így létrejöhetett egy olyan könyvecske, mely csak a miénk. Valentin-napra, szülinapra, karácsonyra, vagy igazából bármikor nagyszerű ajándék lehet!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük