Értékelés,  KIDS

Marvel – Mítoszok és legendák

Fülszöveg:

Ismerd meg a hatalmas és lenyűgöző Marvel-univerzum mesés mítoszait és legendáit!
Látogass el az idők hajnalára, légy tanúja az Égiek és hadakozó teremtményeik, az Örökkévalók és Deviánsok születésének;
– kalandozz Thorral, valamint az asgardiak és olümpiai ellenfeleik panteonjával;
– hagyd, hogy elkápráztasson Doctor Strange, a Legfőbb Varázsló misztikus eredete;
– fedezd fel a Fekete Párduc és Wakanda ősi és új istenségeit;
– ünnepeld Atlantis felemelkedését és a védelmező Namort, a Torpedót!
Ezek a magasztos sagák és mitikus mesék képezik a Marvel-univerzum alapját.


A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel ​– Mítoszok és legendák című könyv. Ha imádjátok a Marvel univerzumot és a képregényeket, akkor ezt a könyvet Nektek találták ki. Segítségével megismerhetjük a hatalmas és lenyűgöző Marvel-univerzum mesés mítoszait és legendáit! Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

Nagyon szeretem a Marvel birodalmába bevezető könyveket, amelyeket egy-egy filmes-képregényes vita vagy felmerülő kérdés esetén előkaphatok, és rögtön mindent megtudhatok egy eseményről vagy személyről. Ha szoktátok olvasni a blogomat, akkor bizonyára észre is vettétek már, hogy több ilyen könyv is terítékre került már nálam, például a nagy képregényes útmutató, a Minden ami Marvel (értékelés itt), vagy az aprócska Tények zsebkönyve (erről itt olvashattok bővebben), mellyel a tudásomat is tesztelhettem, néhány hete pedig a Marvel atyjáról, Stan Leeről szóló képregényt is elolvastam (erről pedig itt található értékelés). A nem régiben megjelent Mítoszok és legendák sem maradhatott hát ki a gyűjteményemből, így ezt az izgalmas kötetet is elolvastam.

Őszintén szólva, amikor megláttam ezt a kötetet, azt gondoltam, hogy elsősorban arról fog szólni, hogy hogyan jelennek meg a valós mítoszok a Marvel multiverzumában, ehelyett azonban a Marvel saját mítoszait ismerhetjük meg ebből a könyvből, tehát olyan történeteket olvashatunk, melyek egy népcsoport vagy faj eredetéről szólnak, és a főszereplői általában istenek, akik vagy a Földön, vagy valahol máshol élnek, tetteik mégis hatással vannak az emberiségre. Nagyon érdekes történetek voltak ezek, és így annak ellenére is érdekes volt a kötet, hogy az elején kissé másra számítottam.

A Mítoszok és legendák viszonylag kis mérete ellenére is rengeteg mindent elmesél, és a viszonylag ismertebb szereplők mellett, mint amilyen például Thor és Doctor Strange, olyan kevésbé népszerű karakterek is megjelentek, mint mondjuk az örökkévalók, vagy az Olümposz marveles istenei. Nem mondom persze, hogy ezek a  hősök és gonoszok mindenki számára ismeretlenek lennének, de azok, akik hozzám hasonlóan a filmekből kezdtek el ismerkedni ezzel az univerzummal, nem feltétlenül hallhattak sokat ezekről a szereplőkről. Így számukra még több meglepetést tartogathat ez a kötet!

Talán csak egyetlen negatívum van a kötettel kapcsolatban, amit érdemesnek tartok kiemelni, mégpedig az, hogy nagyon gyorsan és röviden próbálja elbeszélni a szerző a mítoszokat, ami persze nem lenne baj önmagában, viszont így sajnos sokszor összemosódnak kicsit  karakterek vagy események, és egyes helyeken elég töményre sikerült a szöveg is, ami kevésbé befogadhatóvá tette a könyvet. Ha valós mítoszokról lenne szó, azt mondanám, hogy ez inkább egy tudományos igényű, összegző munka (nyilván ez utóbbi igaz is lehet), ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy így ez a könyv a legrövidebb utat választja a képregényrajongók szíve felé.

Lebeszélni persze senkit sem szeretnék, sőt, a Marvel rajongói számára mindenképpen kötelező olvasmánynak tartom a könyvet, és semmiképpen se hagyja ki senki, aki kíváncsi, hogy hogyan is alakult ki ez a világ, tele izgalmas hősökkel, istenekkel és persze gonoszokkal. Én a magam részéről nagyon örülök, hogy elolvastam ezt az összegzést, és rengeteg új történetet és karaktert ismertem meg, de legfőképp egy olyan összetett és kerek mitológiát olvashattam el, mely sok mindent megvilágított a Marvel-univerzummal kapcsolatban.

Értékelés:

Rating: 4 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani játékunk során néhány Marvel karaktert kell felismernetek. A képek kissé elmosódottnak tűnhetnek, ne aggódjatok, ez csak Thanos csettintésének az utóhatása. De bízunk benne, hogy mindezek ellenére sikeresen felismeritek a képen szereplőket. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni annak a karakternek a nevét, akit az egyes értékelés után találtok. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

Ha nem látod a képet, kattints ide!

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

03.14.: Csak olvass!
03.16.: Utószó
03.18.: Hagyjatok! Olvasok!

A könyv adatai:

Fordította: Sepsi László
ISBN: 9789634377542
Megjelenés dátuma: 2021-02-05
Terjedelem: 216 oldal

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük