Értékelés

C. S. Pacat: A rab herceg

Fülszöveg:

„Ez ​itt Vere. Kéjsóvár és dekadens. A mézédes méreg földje.”

Damen népének hős harcosa, és Akielos trónjának jogos örököse. Ám amikor féltestvére magához ragadja a hatalmat, Damen fogságba esik, megfosztják az identitásától, és elküldik ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez.
Új gazdája, Laurent herceg gyönyörű, manipulatív és halálos – a verei királyi udvar legrosszabb oldalát testesíti meg. Az ottani életveszélyes politikai cselszövések közepette azonban semmi sem az, aminek látszik. Így amikor Damen a verei trónért folytatott harc kereszttüzében találja magát, kénytelen összefogni Laurent-nal, hogy életben maradjon, és megmentse a hazáját.
Damen számára csak egy szabály létezik: soha, de soha nem szabad felfednie a személyazonosságát. Hiszen pont arra az emberre van szüksége, akinek a legtöbb oka van rá, hogy mindenkinél jobban gyűlölje őt…
Ármány, intrika és bizarr társadalmak.
Utoljára a Trónok harcában láttuk ilyen plasztikusan beteg lelkek aljasságát, a gátlástalan hatalomvágyat és torz személyiségek tobzódását, ahol tort ül a gonosz.
Hagyd, hogy elképesszen!


Mi történik, ha egy trónörököst elküldenek ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez? Nos, kiderül ebből a cselszövésekkel, ármánykodással és politikai intrikákkal teli LMBT+ fantasyból! Tartsatok bloggereinkkel a legújabb Zafír pöttyös regény blogturnéján, és ismerkedjetek meg Laurent herceggel, illetve a fogságba ejtett trónörökössel, Damennel. A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti A rab herceg egy példányát!

Sokszor elmondtam már, hogy nem igazán jönnek be az erotikus könyvek, de úgy tűnik, hogy csak nem a jó kötetekkel próbálkoztam, ugyanis az utóbbi időben A rab herceg a második olyan könyv, amelyik nagyon tetszett annak ellenére is, hogy a Molyon rajta van az erotikus címke. Persze ebben a kötetben azért – általában – némileg mást jelent az erotika, mint a regények többségében, de ennyire ne szaladjuk még előre. A lényeg, hogy érdemes volt bedőlnöm a C. S. Pacat regény körül kialakult hype-nak, ugyanis ez a regény tényleg nagyon jó lett!

„Pocsékolás volt a természet részéről, hogy ilyen külsőt adott egy ennyire kellemetlen személyiséghez. Laurent fehér bőre és kék szeme ritka kombinációnak számított Patrasban, de még ritkábbnak Akielosban. Ez volt Damen gyengéje, s az aranyszínű haj csak rontott a helyzeten.”

A kötet főszereplője Damen, Akileos hercege, akit már az első oldalakon elhurcolnak az otthonából, hogy az ország fő ellenségének udvarában legyen kedvenc. Így jutunk el Vere országába, pontosabban a verei királyi udvarba, mely egy igazán izgalmas világot fed fel az olvasó előtt. Amikor hallottam, hogy A rab herceg LMBTQ regény, akkor nem hittem, hogy nemcsak a főszereplők egymás iránt érzett vonzalma miatt kapta meg ezt a címkét, hanem lényegében az egész társadalom miatt! Ebben az udvarban ugyanis minden valamire való udvaronc és hatalmasság kedvenceket tart, akiknek fő feladata az uruk szórakoztatása (minden értelemben), és akik kizárólag az urukkal azonos neműek lehetnek, így kerülve el a nem kívánt gyermekeket, akik csak házasságból születhetnek. Persze amellett, hogy mindez nagyon érdekessé tette a világot, nem tudtam eltekinteni annak züllöttségétől, hiszen a verei udvarban senki sem kapta fel a fejét, ha egy rabszolgát az udvar közepén erőszakolnak meg, sőt, a párbajok során – vagy akár azon kívül is – nagy attrakciónak számított végignézni, ahogy a nyertes meghágja a vesztest.

Igazából ezek a kicsit sem romantikus szexjelenetek adják a fő erotikus vonalat egy jó darabig, ezért aki a kezébe veszi ezt a könyvet, az mindenképp számítson jó adag durvaságra, és mindenképpen próbáljon meg nyitott lenni a szex egy olyan felfogására, ami gyökeresen különbözik a mienktől. Persze mindez csak kis szeletét foglalta el a könyvnek, melyben bőven volt politika, és ármánykodás, melynél csak a másik főhősünk, Laurent gonosz kis vicceit és szócsatáit élveztem jobban. Ha valakihez hasonlítanom kellene Laurent karakterét, akkor talán Cardanhoz tudnám a A kegyetlen hercegből, mert őt is éppen ennyire utáltam és szerettem egyszerre, mint ahogy Vere trónörökösét. A csatározásai Damennel pedig fergetegesek voltak, így akik szeretik a pörgős, vicces és izgalmas párbeszédeket, azoknak mindenképpen el kell olvasniuk A rab herceget.

„Torveld azzal a hosszas és áhítatos pillantással jutalmazta ezért Laurentet, amely egyre aggasztóbb gyakorisággal jött tőle. Damen összevonta a szemöldökét. Laurent egy skorpiófészek volt emberi testben. Torveld ránézett, és egy cukorborsót látott.”

A második rész eredeti borítója / Forrás: moly.hu

Ennek ellenére a jellemek számomra sokáig nem voltak igazán kiforrottak, mert keveset tudunk meg a főhőseink múltjából, így a motivációik is sokáig rejtve maradnak. Később aztán, szépen lassan, elkezdhetjük lefejteni a rétegeket a szereplőkről, akik így a végére azért sokkal közelebb kerültek hozzám. Azt azért mégis elmondhatom, hogy ebben a regényben inkább a politikai és hatalmi harcok kaptak fontos szerepet a karakterek helyett, ami azonban egyáltalán nem baj, mert ezektől rettenetesen izgalmas lett a kötet. Ha röviden akarnám megfogni a könyv tartalmát, akkor mindenképpen a hatalom szót emelném ki, ami rengeteg módon előkerül a kötetben, és éppen olyan fontos lesz megszerezni azt, mint elengedni.

Aki tehát kedvet érez magában egy nagyon erős, szerelemről, politikáról, harcról és hatalomról – és annak sokféle aspektusáról – szóló regényhez, az mindenképpen olvassa el A rab herceget. Én nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, de abszolút pozitvan csalódtam C. S. Pacat könyvében, mely a maga nemében kiemelkedő kötet lett, és már most alig várom a folytatását, melyben ismét Laurent és Damen nyomába szegődhetünk.

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Nyereményjátékunkban ezúttal azt tesszük próbára, mennyire ismeritek az olyan Zafír pöttyös könyveket, mint amilyen A rab herceg is! Minden állomáson találni fogtok egy fülszövegrészletet, és ki kell találnotok, hogy melyik könyvhöz tartozik! A könyv címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladat:

“A hírhedt bukott angyalt, Hunt Athalart megbízzák, hogy figyelje minden lépését, és Bryce rájön, többé nem menekülhet a feledésbe.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

07. 01. Hagyjatok! Olvasok! – Borítómustra
07. 03. Dreamworld – Kedvcsináló idézetek
07. 05. Utószó – Fan Artok
07. 07. Utószó
07. 09. Sorok között
07. 11. Readinspo
07. 13. Dreamworld
07. 15. Hagyjatok! Olvasok!

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 280
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635613441
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Megjelenés időpontja: 2021. július 30

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük