Értékelés

Brigid Kemmerer: A ​Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Fülszöveg:

Szívdobogtatóan ​gyönyörű mese szeretetről, barátságról és hűségről.
Keresd meg az örököst, nyerd el a trónt!

Az átok végül megtört, de Rhen, Emberfall hercege most még aggasztóbb nehézségekkel szembesül. Szárnyra kelt a pletyka, hogy nem ő a trón jogos örököse, és hogy tiltott varázslat szabadult Emberfallra. Bár Harper Rhen mellett áll, Grey, a herceg testőre eltűnt, ami komoly kérdéseket vet fel.

Nyerd el a trónt, mentsd meg a királyságot!

Lehet, hogy Grey a trónörökös, de ő nem akarja kiadni a titkát. Mióta megölte Lilithet, szökésben van, és nem kíván szembeszállni Rhennel – mindaddig, amíg Karis Luran ismét fenyegetőzni nem kezd, hogy lerohanja Emberfallt. Karis Luran lánya, Lia Mara azonban gyűlöli az erőszakot, és meglátja a rést anyja tervében. De vajon meg tudja győzni Greyt, hogy Emberfall érdekében álljon ki Rhen ellen?

Az izgalmas, lebilincselő történet folytatódik, miközben emberek mérettetnek meg, és egy új szerelem is kibontakozik a háború szélére sodródott birodalomban.

Varázsold el magad vele te is!


Bár Brigid Kemmerer magával ragadó fantasy sorozatának első kötete, a Sötét, magányos átok csak idén tavasszal jelent meg, a Könyvmolyképző már el is hozta nekünk a következő részt. A sorozat alaphelyzetét a Szépség és a Szörnyeteg ihlette, de a Harcos, megtört szívben már nem a jól ismert történet átiratát olvashatjuk, hanem Kemmerer fantasy világának hatalmi harcai kerülnek előtérbe. Kövesd a turnénkat, hogy megtudd, mit gondolunk a folytatásról!

A 2021-es éve első felének egyik meghatározó olvasmánya volt a Sötét, magányos átok, mely valójában egy retelling a Szépség és a Szörnyeteg című mese alapján. A történet azonban meglehetősen új utakon jár, és nagyon izgalmas, különleges karaktereket mozgat egy lenyűgöző világban, így szinte az első oldalról megnyert magának a történet. Ráadásul a regény eléggé függővéges, így nagyon örültem, amikor kiderült, hogy máris itt a sorozat következő kötete: a Harcos, megtört szív. Szerencsére az új regény sem okozott csalódást, és hála neki, ismét elkapott a rajongás ez után a különleges sorozat után!

Az utóbbi időben nem sok könyv volt, amely rá tudott venni arra, hogy este ébren maradja miatta, de a Harcos, megtört szív éppen ilyen volt! Szinte repültek az oldalak, és visszatekintve is úgy érzem, mintha nem is egy 300 oldalas könyvet olvastam volna. Ezt persze nem rossz értelemben értendő, ugyanis a történet nem volt túl kevés a könyvhöz, hiszen folyamatosan izgalomban tartott, és sokszor én magam sem tudtam, hogy hogyan lehetne kimászni egy-egy nehéz helyzetből. Azonban volt, ami még a cselekménynél is jobban tetszett: a karakterek!

„– Tehát elárulod az örökös nevét?
Elszorul a torkom. Ha tudnám, hogy ezzel minden rendbe jönne, itt helyben felfedném magam.
De nem. Ezen már túl vagyunk. Rhen hiába végeztet ki, akkor sem tudja elhallgattatni a népét, aki a másik örökös után epedezik. Ő már nem számít. A nép nem őt akarja.”

Ebben a részben ugyanis szinte teljesen elköszöntünk Rhentől és Harpertől, ami első pillantásra furcsa volt, de gyorsan megvigasztalt, hogy a kedvenc karakterem, Grey nyomába szegődhettem. Az első rész végé Grey elmenekül a Vasrózsából, amikor megtudja, hogy ő a jogos trónörökös, és nem  Rhen. Mivel a férfi nem akar szembekerülni azzal, akinek hűséget fogadott, és akiért az életét adta volna. Grey ezért egy falucskába menekült, ahol egyszerű lovászfiúként tengeti mindennapjait, és igyekszik nem elárulni magát. Persze örökre Grey sem bujkálhat, így hamarosan komoly döntéseket kell meghozni, és választania, hogy kihez is hűséges: Rhenhez, az országhoz vagy önmagához.

Egy új női főszereplőt is kapunk Karis Luran lánya, Lia Mara személyében. aki a királynő idősebbik lánya, ám nem a trónörökös, az anyja ugyanis a húgát jelölte ki a birodalma következő királynőjének. Kia Mara mélységesen vágyik a békére, és nagyon jól érzi, hogy a népet nem lehet örökké elnyomni. Míg Grey a könyvben nem hajlandó elfogadni azt, hogy ő Emberfall hercege, és menekül a szerepe elől, addig Lia Mara bármit megadna érte, hogy ő kerüljön trónra, hiába győzködi magát állandóan arról, hogy a testvére jó uralkodó lesz. Mind Lia Mara, mind Grey óriási utat tesz meg a kötet során – egyébként nemcsak képletesen, hanem földrajzilag is -, mindketten nagy lelki mélységről tesznek tanúbizonyságot, miközben a népeiket és a békét kell szem előtt tartaniuk. Közben persze elkezd köztük kibontakozni a szerelem is, de ez egyáltalán nem veszi el a hangsúlyt a karakterek önálló fejlődéséről, sőt, új mélységeket ad nekik.

„– Ezek nem egyszerű döntések, Iisak.
– Egyszerű! – dohog a kaparó. – Mégis mi egyszerű? Vannak jó és rossz lehetőségek, de a legveszélyesebb az, amikor egyik mellett sem teszed le a garast.”

Mindemellett mellékszereplők is remekül el lettek találva a Harcos, megtört szív lapjain, akik nagyon színesek voltak, és külön-külön is izgalmasak. Most csak Jake-et emelném ki, Harper testvérét, aki az előző részben nem kapott sok szerepet, most viszont, Grey mellett, remekül ki tudott bontakozni, és talán valamiféle célt is sikerült találnia a férfi társaként. Nélküle talán Grey nem is lett volna képes bejárni azt a nagy utat, amit végül bejárt a könyv során.

A cselekmény és a karakterek mellett a Harcos, megtört szív szerencsére tudta hozni az előző kötet hangulatát is, és a világépítés is kifejezetten tetszett, ugyanis újabb területeket, sőt egy új országot is megismerhetünk a regényben miközben a politikai játszmák is egyre összetettebbé válnak. De hogy végül mi lesz Emberfall sorsa, azt nem tudnám megmondani, ahogy azt sem, hogy végül Grey, Rhen vagy valaki egészen más fog-e a trónra ülni. Különösen a könyv utolsó jelente zavart össze, mely jó nagy kérdést hagyott bennem, és némiképp előrevetítette az utolsó rész cselekményét is. Bízom benne, hogy hamarosan olvashatom ezt a részt is!

Értékelés:

Rating: 4 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mivel a sorozatot a Szépség és a Szörnyeteg ihlette, játékunkban olyan filmek kerülnek a főszerepbe, amelyek szintén ezt a mesét dolgozzák fel. A ti dolgotok annyi, hogy kitaláljátok, melyik konkrét adaptációra gondoltunk, és válaszoljatok a hozzá kapcsolódó kérdésre. A megoldás megtalálásában segítségetekre lehet a Harcos, megtört szív turnéja is.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

Ki énekli a klasszikus mese betétdalát, a Szépség és a Szörnyet magyarul?

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12.08. Csak olvass!
12.10. Sorok között
12.12. Fanni’s Library extra
12.14. Readinspo
12.16. Utószó
12.18. Hagyjatok! Olvasok! extra
12.20. Hagyjatok! Olvasok!
12.22. Fanni’s Library

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 496
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635618385
Fordította: Molnár Edit
Megjelenés időpontja: 2021. december 10.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük