Értékelés,  KIDS

Disney – Adventi mesekalendárium

Fülszöveg:

„Egy olyan fenyő magasodott előttük, amelyhez foghatót Bambi még sosem látott. Színes bogyókból és pattogatott kukoricából fűzött girland futott körbe rajta. Minden ága végén egy érett, lédús alma lógott. Bambi szerint a legszebb a fa tetejét díszítő arany csillag volt.”

Ünnepi visszaszámlálás 24 minikönyvvel!

A 24 varázslatos és időtlen történetet rejtő adventi kalendárium december minden napjára tartogat egy bájos

Disney-mesét, hogy teljes legyen az ünnepi készülődés.

Várd együtt a karácsonyt kedvenc mesehőseiddel!


Tedd szebbé az ünnepeket a kedvenc Disney-hőseid karácsonyi kalandjaival! Az Kolibri Kiadó jóvoltából megjelent Disney – Adventi mesekalendárium ugyanis 24 kis karácsonyi könyvvel varázsol el, és repít a mesék birodalmába. Tarts bloggereinkkel, ismerd meg jobban ezt a különleges kötetet, és ha velünk játszol, megnyerheted a könyv egy példányát is!

Amikor először hallottam az Adventi mesekalendáriumról, rögtön be akartam szerezni, hiszen tudtam, hogy a kötetben 24 karácsonyos Disney mese kapott benne helyett. Karácsony előtt pedig még szívesebben olvasok meséket, mint általában, így azonnal megragadott a könyv, anélkül, hogy tudtam volna, hogy milyen különleges formátumú is ez a mesekalendárium, mely valójában nem is egy kötet, hanem egy olyan gyűjtemény, melyben 24 minikönyv kapott helyet. Ezek 24 kis zsebben kaptak helyet, így hozva létre egy adventi kalendáriumot, azonban a mesék természetesen a számoktól függetlenül is, akármikor olvashatók.

Ez a forma nekem abszolút az újdonság varázsával kapott, és nagy örömmel kezdtem el forgatni a kicsi könyveket, melyek mindegyikében egy Disney mese olvasható. Külön örültem, hogy a könyvecskék tényleg teljesen önálló kis kötetek – saját fülszöveggel -, és mindegyik egyedi illusztrációt is kapott. Bár a mesék nem nagyon rövidek, azért néhány perc alatt elolvashatók, így kiválóak lehetnek estimesének a karácsonyi időszakban. Mivel nagyon sokféle karakter feltűnik a mesékben, a hercegnők mellett például Wall-E, Rontó Ralph, Pinokkió, Némó, Olaf és Micimackó, így a történetek között garantáltan megtalálja a kedvencét minden gyerek.

Én magam is sok kedvencet találtam a mesekönyvek közül, többek között például a Belle mentőakciója és a Donald kacsa karácsonyfája című történeteket, melyek egyszerre vidámak, kalandosak, és természetesen a karácsonyi hangulat sem maradt ki belőlük. Egyetlen negatív dolgot véltem felfedezni a kalendáriummal: a 24 történet közül 11 benne volt a tavaly megjelent Disney – Karácsonyi mesegyűjteményben is, melyet amúgy nagyon szerettem, de sajnos most ezek a mesék nem hatottak az újdonság erejével. Emellett a kötetben benne volt az Olaf karácsonyi kalandja – mely egy mese alapján készült -, illetve a Jégvarázs II is, így mindösszesen 11 olyan történettel találkoztam, amivel korábban még nem. Ez persze nem feltétlenül hátrány, ha nem gyűjtögeted olyan elszántan a  karácsonyi Dieney mesekönyveket, mint én. Ráadásul a formátum miatt mindenképpen újdonságként hatottak azok a történetek is, amelyeket már ismertem. És persze nem is bántam, hogy egy-két mesét, például Micimackó karácsonyi történetét újra elolvashatom.

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Disney – Adventi mesekalendáriumban 24 karácsonyi történetet olvashatunk, de aki nem elégszik meg ennyi mesével, azoknak nyereményjátékunkban most elhoztunk még néhányat. Írjátok meg a Rafflecopter dobozban, hogy melyik meséből származik az idézet, és máris esélyetek nyílik megnyerni az Adventi mesekalendárium egy példányát!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

Újabb gyufát gyújtott: fényénél gyönyörű szép karácsonyfát látott, még szebbet, ragyogóbbat, mint amit karácsony este a gazdag kereskedő szobájában, amikor belesett az üvegajtón. Ott ült a fa alatt, s nézte a száz meg száz gyertyát az ágak hegyén, a tarka díszecskéket, amiket eddig csak kirakatban láthatott. Már nyújtotta a kezét, hogy levegyen egyet, de akkor megint kihunyt a csepp láng, és a sok karácsonyi gyertya lassan a magasba emelkedett, föl egészen az égig, s ott csupa tündöklő csillag lett belőle.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12. 12. Utószó
12. 14. Veronika’s Reader Feeder
12. 15. Könyv és más
12. 17. Nem félünk a könyvektől

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2021
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634378563
Fordította: Krivánszky Emőke, Wohl Anita
Megjelenés időpontja: 2021. november 5.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük