Értékelés,  KIDS

Disney – Micimackó: 5 perces történetek

Fülszöveg:

Üdvözlünk a Százholdas Pagonyban! Vegyél részt Micimackó születésnapi zsúrján, segíts megtalálni Nyuszi jókedvét, és játssz Zsebibabával! Ezt a kedvenc mesehőseidről szóló, 5 perces, rövid mesékből álló gyűjteményt bármikor olvashatod: alvás előtt, útközben, vagy amikor csak kedved tartja. Fantasztikus kalandokban lehet részed Micimackó elbűvölő világában, amelyek megédesítik az álmodat!

.

A Kolibri Kiadó ismét a Százholdas Pagonyba repít el minket legújabb kötetével, ahol néhány rövid történet erejéig újra találkozhatunk kedvenc csacsi, öreg medvénkkel és barátaival. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

A Micimackó gyermekkorom egyik kedvenc meséje volt, melynek a főcímdalát még mindig tudom, de az évek során valahogy kikopott az emlékezetemből, hogy mennyire aranyosak is Micimackó és barátai meséi. Tavaly azonban elképesztő meglepetés ért, mert a Karácsonyi mesegyűjteményben imádtam Micimackó meséjét, majd miután a tévében láttam a Boldog új mackóévet! című filmet, mely Micimackó és barátai ünnepéről szólt, ismét nagy rajongója lettem a csacsi öreg medve történeteinek.

Lehet persze rosszat mondani szegény Micimackóra, és elmélkedhetünk azon, hogy mi baja a karaktereknek ezekben a történetekben, de az az egy vitathatatlan, hogy minden egyes Micimackó-mese hihetetlenül aranyos. Ezeket a történeteket olvasni ezért számomra mindig olyan, mintha egy puha takaróba burkolnák a lelkemet, és egy olyan helyre repítenének, ahol semmi rossz dolog nem történhet. Nem csoda, hogy Micimackó és barátai máig hatalmas rajongótáborral bírnak.

Ami a hamisítatlan Micimackó-hangulatot illeti, ez a kötet sem okozott csalódást! A könyvben 15 mese kapott helyet, melyek tényleg elolvashatók 5 perc alatt, sőt, volt egy-két tényleg nyúlfarknyi, akár 1-2 perc alatt felolvasható történet is. Azonban egyiknél sem volt hiányérzetem, mert mindegyik nagyon aranyos volt, miközben egy kis kaland és tanulság is helyet kapott a jól ismert karakterek meséiben. Nagy nehézségek árán kiválasztottam néhány kedvencet is, köztük rögtön az első történetet, melynek Türelem, Micimackó! a címe, és arról szól, hogy hogyan próbálja eltölteni a napot kedvenc medvebocsunk, amíg a születésnapi meglepetésbulijára vár. De nagyon tetszett még Az ottalvós buli, melyben Malacka Micimackónál alszik – vagyis épp nem alszik, illetve a Füles jó napja, melynek a címe igazából mindent elárul.

Micimackó
Micimackó / Részlet a meséből

Egy szó mint száz, ha szereted Micimackót, akkor ne hagyd ki ezt a válogatást sem! Ami mindenképp mellette szól a könyvnek, az az, hogy tényleg rövid történetek szerepelnek benne, melyeket gyönyörű, egész oldalas illusztrációk egészítenek ki és tesznek teljessé. Plusz pont, hogy bármelyik karakter is a kedvenced, találni fogsz hozzá kapcsolódó mesét, ugyanis egy-egy történet erejéig főszereplőként üdvözölhetjük Tigrist, Malackát, Nyuszit, Fülest és Zsebibabát is, de viszonylag sokat szerepel a mesékben Róbert Gida és Bagoly is, akik egyébként nem szoktak túl gyakran feltűnni a mesékben. Kezdj hát bele te is ebbe a csudajó könyvbe, és csatlakozz Micimackóhoz és barátaihoz!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Játékunk során az egyes állomásokon a Micimackó mesék egy-egy karakterének képzeletbeli mondatát találjátok. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy kitől származhat a mondat, és a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található szereplő nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

 “A házam már megint összedőlt. Már meg sem lepődöm.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12. 06. Veronika’s Reader Feeder
12. 08. Utószó
12. 10. Dreamworld
12. 12. Könyv és más
12. 14. Csak olvass!

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 196
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634378372
Fordította: Wohl Anita
Megjelenés időpontja: 2021. október 4.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük