Értékelés,  KIDS

Maggie O’Farrell: Ahol a Hóangyalok laknak

Fülszöveg:

Tudtad, ​hogyha egyszer készítettél egy hóangyalt, ő örökre veled marad? Soha nem tűnik el. Vigyáz rád és mindig visszajön, amikor szükséged van rá.

Szilvia egy éjszaka hirtelen felriad, és nem tudja, miért. Lélegzetelállító látványban van része – egy hatalmas méretű szárnypárt lát, amely az elképzelhető legpuhább hófehér tollakból készült. Angyal van a szobájában, egy igazi Hóangyal! A hóangyal azért jött, hogy vigyázzon Szilviára és megmentse az életét. Vajon tényleg vigyáz rá, és azokra is, akik fontosak számára?

A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a Hóangyalok bennünk, a szívünkben laknak!
Ebben a mesében a hit ereje ugyanolyan fényesen ragyog, mint azok a kis hópelyhek, amelyek a könyv minden szegletét díszítik. Maggie O’Farrell lenyűgöző írásának gyönyörű ezüst és matt kék színű illusztrációit Daniela Jaglenka Terrazzini munkáját dícsérik.
Ez a varázslatos, szívet melengető mese tökéletes ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Szilvia egy éjjel, amikor felébred, egy különös lényt talál a hálószobájában: egy Hóangyalt, aki csak rá vigyáz. Ha ti is szeretnétek egy saját angyalt, aki csak rátok vigyáz, akkor tartsatok ti is bloggereinkkel, és ha játszatok velünk, akár meg is nyerhetitek az Ahol a Hóangyalok laknak című könyv egy példányát a Manó Könyvek jóvoltából.

Hóangyal
Hóangyal / Forrás: Pixabay

Imádom az aranyos karácsonyi történeteket, és szinte minden évben van egy kedvenc mesém, mely segít az ünnepre hangolódni. Tavaly az Ella és a téli varázs volt ez a könyv, idén pedig az Ahol a Hóangyalok laknak lett az a különleges történet. Maggie O’Farrell könyve egy nagyon vékony kis kötet, benne egy viszonylag rövid, nagyjából negyed óra alatt elolvasható történettel, mégis imádtam ezt a csodákkal teli, szívmelengető kis történetet.

Ahogy már a fülszöveg is elárulja, a könyv egy kislányról, Szilviáról szól, aki egy éjjelen véletlenül meglátja a Hóangyalát. A kislány ekkor tudta meg, hogy a télen a hóban készített hóangyalok mindig életre kelnek, és ezután egész életükben vigyáznak a létrehozóikra, és ügyelnek a biztonságukra. Ezen az éjjelen is éppen ezért volt Szilvia hálószobájában a Hóangyal: hogy felébressze a lányanyukáját, aki észreveszi, hogy Szilvia lázas. A történet ezután Szilvia kalandjait mutatja be, mely során a lány igyekszik újra előhívni a titkos vigyázóját, akit valójában soha nem szabadott volna látnia.

Maga a történet szerintem nem volt különösebben izgalmas, végig nagyon szívmelengető volt, a lezárás pedig igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a szívembe, annak ellenére is, hogy ez a mese nem kifejezetten karácsonyi. Az alapötletet szintén zseniálisnak találtam, és csak tovább fokozta a rajongásomat az, hogy a szerző a könyvben elmeséli, hogy honnan jött a Hóangyalok ötlete: a gyermeke sokat volt beteg, és mindig, amikor a mentőben fázott, azzal vigasztalta a kislányt, hogy csak a Hóangyala jött le hozzá, hogy vigyázzon rá.

A történet persze nem lehetett volna teljes a gyönyörű illusztrációk nélkül, melyek szerves részét képezték ennek a történetnek. Szilvia Hóangyala ugyanis csodaszép, csillogó ezüsttel volt felrajzolva, és a megjelenése után ezek az ezüst nyomok a lapokon akkor is a jelenlétéről árulkodtak, amikor Szilvia nem vette észre, hogy a Hóangyal is vele lenne. Ám amikor a lány bajba került, mindig feltűnt egy-egy toll vagy hullám, mely csodaszép ezüstben pompázott, és ezzel a Hóangyalra utalt. A képek tehát sokat hozzátettek a könyv kimondatlan tanulságához.

Összességében tehát az Ahol a Hóangyalok laknak egy gyönyörű történet, csodálatos illusztrációkkal, és szívmelengető tanulságokkal, melyet szívből ajánlok minden korosztálynak – a felnőtteknek is. Talán ez az egyik legszebb kivitelezésű könyv a gyűjteményemben, melyet biztosan újra fogok még olvasni karácsony előtt. És emellett biztosan fogok csinálni egy hóangyalt is, ha elég nagy lesz a hó a télen, hiszen nekem is jól jön, ha valaki vigyáz rám!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A tél az egyik legvarázslatosabb évszak, amikor úgy érezzük, hogy bármelyik pillanatban csodák történhetnek. Épp ezért mostani játékunkban olyan mesefilmeket válogattunk össze, melyekben Maggie O’Farrell könyvéhez hasonlóan egy varázslatos téli története mesélnek el. Ha rájöttetek, hogy melyik mesefilmből származik a blogokon található kép, akkor írjátok meg nekünk a Refflecopter dobozban a megfejtést, és máris esélyetek nyílik rá, hogy megnyerjétek az Ahol a Hóangyalok laknak című kötet egy példányát.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12. 05. Utószó
12. 07. Olvasónapló
12. 09. Csak olvass!
12. 11. Könyv és más
12. 13. Sorok között

A könyv adatai:

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 72
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635840311
Fordította: Kádár Annamária
Illusztrálta: Daniela Jaglenka Terrazzini
Megjelenés időpontja: 2021. október 13.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük