Értékelés

Brigid Kemmerer: A Vow So Bold and Deadly – Merész, gyilkos eskü

Merész, gyilkos esküA Merész, gyilkos eskü fülszövege:

Királyságok ​csapnak össze. Te kinek az oldalára állsz? A lenyűgöző Átoktörő-sorozat befejező része.

Nézz szembe a félelmeiddel, vívd meg a csatát!

Emberfall rohamosan pusztul, és a végletekig megosztott: vannak, akik úgy vélik, a trón Rhent illeti, ám mások alig várják, hogy új korszak kezdődjön Grey, a jogos örökös vezetésével. Grey két hónap türelmi időt adott Emberfallnak a támadás előtt, ám ez idő alatt Rhen mindenkitől elfordult, még Harpertől is, aki kétségbeesetten próbál segíteni neki, hogy megtalálja a békéhez vezető utat.

Vívd meg a csatát, mentsd meg a királyságot!

Eközben Lia Mara azért küzd, hogy anyjánál emberségesebben uralkodjon Syhl Shallow felett. Miután a mágusokat kiűzték az országból, évtizedekig tartó békés időszak köszöntött be, ám az alattvalók közül nem mindenki nézi jó szemmel, hogy Lia Mara egy varázserővel bíró herceggel és egy kaparóval szövetkezik. A háború közeledtével Lia Mara elbizonytalanodik: valóban ő az a királynő, akire az országának szüksége van?

A két birodalom egyre közelebb sodródik a fegyveres összecsapáshoz, ami próbára teszi a hűséget, szerelmeket sodor veszélybe, egy régi ellenség újbóli felbukkanása pedig mindenkire fenyegetést jelent.

Hagyd, hogy magával ragadjon!


A befejező részéhez érkezett Az Átoktörő sorozat, és a harmadik részben végre kiderül, hogy mi lesz Emberfall, illetve a négy főszereplőnk sorsa. A Vow So Bold and Deadly – Merész, gyilkos eskü ismét vadonatúj, izgalmas kalandokat tartogat, és ha velünk játszol, akár a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott könyvpéldányt is megnyerheted!

Idén több kedvenc sorozatomnak is érkezik a befejező része, és az év első két hónapjában is sikerült lezárnom olyan sorozatokat már, amelyeket még évekkel ezelőtt kezdtem el. Ilyen Az Átoktörő sorozat is, melynek az első része, a Sötét, magányos átok nagy kedvencem, sőt, nekem a második rész is nagyon tetszett, így nagy reményekkel indultam neki a trilógiazáró kötetnek – talán sajnos túlságosan is naggyal.

„Az erősségeim magabiztossággal töltenek el, de ez még nem jelenti azt, hogy nem gondolok a gyengeségeimre.”

A könyv története ott kezdődik, ahol az előző befejeződött: Emberfall és a Syhl Shallow, valamint rajtuk keresztül Grey és Rhen is háborúra készül, Rhen ugyanis nem ismeri el Greyt a bátyja, és ezáltal a trón örököseként. Miközben Grey és Lia Mara kapcsolata szépen alakul, Rhen és Harper szinte teljesen eltávolodott egymástól, mert a lány képtelen megbocsátani a férfinak azt, amit Greyjel tett, Rhen pedig már nem bízik igazán a lányban. Kettejük civódása ugyanakkor a harmadik részre kezdett unalmassá válni, épp úgy, ahogy a regény első felében Lilith felbukkanása sem tudott nekem sem meglepetést, sem újdonságot hozni a történetbe. Harper érzéseivel valamennyire még tudtam azonosulni, de Rhen gyötrődése számomra már unalmassá vált, és a lezárásnál is azt éreztem, hogy a szerző sem igazán tud mit kezdeni vele.

Grey esetében a romantikus szál mellett az udvarba való beilleszkedés is fontos téma, hiszen a férfi nemrég még az ellenség oldalán harcolt, amit természetesen nehezen tudnak elfogadni Syhl Shallow tisztviselői. Mindeközben pedig Lia Marának is be kell bizonyítania, hogy méltó a trónra, és meg tud birkózni a feladataival annak ellenére is, hogy közel sem olyan vérszomjas, mint az anyja volt. Ahogy az előző kötetben, úgy most is sokkal érdekesebbnek gondoltam Grey és Lia Mara történetét, ráadásul általuk egy új környezet és ország működésébe láthatunk bele jobban.

„– De én nem akarom, hogy féljenek tőlem.
– Aha. Tehát azt reméled, ha eleget pátyolgatod őket, majd hűségesek lesznek.- Nolla Verin a szemét forgatja, majd színpadiasan a szívére szorítja a kezét. – Jaj, ne bántsatok, orgyilkosok! Kér valaki süteményt?”

A regény nagyjából a felénél leült kicsit, hogy aztán olyasmi történjen, amire egyáltalán nem számítottam, és aminek hatására iszonyatosan gyorsan befejeztem a könyv utolsó harmadát. Bár nagyjából lehetett számítani a végkifejletre, biztosan nem ilyen módon, ahogyan az végül történt. Azt viszont sajnálom, hogy a regény vége meglehetősen összecsapott lett, a szerző gyorsan elvarrta a főbb karakterek szálait, pedig bőven maradtak még nyitott kérdések, és voltak még olyan szereplők, akikben lett volna potenciál.

Összességében véve a Merész, gyilkos eskü nem volt rossz befejezése a trilógiának, sőt, volt egy nagyon izgalmas fordulat, és egy ponton össze is törte a szívem a könyv, ugyanakkor szerintem a regény közepe leült picit, és a végével sem voltam tökéletesen elégedett. Azoknak, akik kedvelik Greyt és Lia Marát, és szeretnének még egy picit visszacsöppeni ebbe az érdekes világba, mindenképpen ajánlom a sorozat záró kötetét.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezhetd!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az Átoktörő sorozat eredetileg egy retelling, mely A Szépség és a Szörnyeteg történetén alapul. Ez az oka annak, hogy a mostani játékunkban ennek a mesének a feldolgozásait kell felismernetek, méghozzá egy idézet alapján. A megoldást pedig ne felejtsétek el beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

„Akár hugenotta, vagy katolikus, vagy zsidó, vagy cigány, vagy alacsony, vagy sötét bőrű, vagy kék bőrű valaki. Mindenki más. Mindenkinek megvan a saját lelke, és ő a saját sorsának az ura.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

02. 18. Kitablar
02. 20. Utószó
02. 24. Utószó – extra
02. 26. Readinspo

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 456
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635976416
Fordította: Molnár Edit
Megjelenés időpontja: 2023. december 18.