Értékelés

Tessa Dare: A hercegné alkuja

A hercegné alkuja fülszövege:

A ​nappal a tiéd. Olyankor azt teszed, amihez csak kedved van. (…) Az éjszakáid viszont az enyémek. Magamhoz ölellek, úgy vigyázok rád. Örökké.

Ashbury hercege visszatér a háborúból, de az arcán és a lelkén is nyomot hagyó sérülések miatt teljesen megváltozik az élete.

Magányosan és keserűen telnek a napjai; éjjelente céltalanul bolyong London utcáin, halálra rémítve a környékbelieket, még az útonálló banditákat is. Van azonban egy kötelessége, aminek eleget kell tennie: gondoskodnia egy örökösről, és ehhez mindenekelőtt találnia kell egy feleséget. Amikor Emma Gladstone, a plébános lányából lett varrónő menyasszonyi ruhába öltözve megjelenik a könyvtárszobájában, a férfi úgy dönt, hogy ő pont megfelel a célnak.

Világos szabályokat állít fel:
◆ csak éjszaka lesznek férj és feleség, a sötétben ◆ csókolózásnak helye nincs ◆ a harci sérüléseiről nem eshet szó köztük ◆ de ami a legfontosabb: miután Emma terhes lesz, soha többé nem kell egy ágyban aludniuk.

Emma viszont nem egyszerű eset. Neki is megvannak a maga feltételei:
◆ minden este együtt vacsoráznak ◆ és beszélgetnek ◆ sőt kedvükre tréfálkoznak egymással, ahogy férj és feleség szokott ◆ de ami számára a legfontosabb: ha megismeri a sebek mögött rejtőző férfi valódi arcát, és beleszeret, az minden szabályt felülírhat.

Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!


Tessa Dare A lány és a herceg című sorozatának első részével mutatkozott be a magyar olvasóknak, mely a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg. Tartsatok velünk blogturnénkon és tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv!

Tessa Dare-ről legelőször a Popkult, csajok, satöbbi egyik podcastjében hallottam, méghozzá éppen egy Bridgerton családról szóló részben. Ekkoriban épp nagyon rajongtam a Bridgerton sorozatért, így megjegyeztem Tessa Dare nevét is, mint aki a műfaj egyik első jelentős képviselője volt. Így természetesen hamar kiszúrtam A hercegné alkuja című könyvet a Könyvmolyképző Kiadónál, és gyorsan be is szereztem a romantikus regényt.

A regény főszereplője Emma, aki lényegében egy véletlen folytán kerül Ashbury hercegének látókörébe, és mivel a lánynak szüksége van a pénzre, így alkut kötnek, és tisztán érdekből összeházasodnak. A herceg nagyon határozott szabályokat állít fel, Emma számára azonban már az első pillanatban sem tetszik a herceg merevsége: alku ide vagy oda, szeretné azt érezni, hogy fontos a férjének.Ugyanakkor a férje motivációi is érthetők, és ahogy haladunk előre a cselekményben, és egyre többet tudunk meg Ashről, úgy lesz egyre világosabb, hogy miért ragaszkodott a szabályaihoz.

„– Mégis mit tanácsol?
– Gondolom, már késő elszaladni.
– Azon kívül.
– Igyon! Ebben a házban ráférne az emberre, de nekem nem lehet.”

Alapvetően nem rajongok kimondottan az erotikus regényekért, legalábbis eléggé kritikus vagyok velük, de A hercegné alkujában egyáltalán ne volt túltolva a szex. Az erotikus jeleneteknek megvolt a maga szerepük, így abszolút illettek a könyvbe. Emellett pedig nagyon jó volt a dinamika a két főszereplő mellett, így a túlfűtött jelenetek mellett bőven volt adok-kapok, és rengeteg vicces párbeszéd született ebből.

Nagy örömömre nem egy instant love volt a regény, és szépen nyomon lehetett követni a szereplők érzelmeinek alakulását, változását, és ahogy szép lassan kialakul kettejük között a bizalom, és a szövetség. Persze A hercegné alkuja egy történelmi romantikus, így aztán nem nehéz kitalálni, hogy merre halad a cselekmény, mégis kellemes olt olvasni a történetet, teljesen beszippantott és kikapcsolt. Ezt a könyvet jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a történelmi romantikus regényeket, melyek egy kis humorral is rendelkeznek. Bár A Bridgerton család részeit egyelőre nem olvastam még, d a sorozat alapján az ő rajongóiknak is remek olvasmány lehet A hercegné alkuja.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Játékunk a Könyvmolyképző Kiadó Arany Pöttyös sorozatához kapcsolódik. A turné minden állomásán egy fülszöveg részletét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

09.30. Betonka szerinta világ…
10.02. Utószó
10.04. Hagyjatok! Olvasok! (extra)
10.06. Olvasónapló
10.08. Dreamworld (extra)

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 360
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635974047
Fordította: Margittay
Megjelenés időpontja: 2023. május 23.