Egyéb

Borítók a világ körül: Solitaire – Pasziánsz

Végre megjelent Alice Oseman, a Heartstopper írójának első regénye magyar nyelven is, bloggereink pedig alig várták, hogy belevethessék magukat a képregényekből már jól ismert Tori Spring történetébe. A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából ráadásul most kétféle különleges borítóval is beszerezhető a Solitaire – Pasziánsz, sőt, akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát, ha velünk játszotok!

A Könyvfesztiválra jelent meg Alice Oseman általam nagyon régóta várt könyve, a Solitaire, vagy magyarul a Pasziánsz. A regényről természetesen lesz egy hosszú értékelés is majd a blogon, most azonban összeszedtem a legkülönlegesebb borítókat, amelyekkel megjelent a kötet más országokban.

A Solitaire rengeteg nyelven jelent már meg, a legtöbb esetben a felső három borító valamelyikével. Magyarországon rendhagyó módon egyszerre kétféle borítóval is megjelenhetett a regény, az én személyes kedvencemmel, a rózsaszín lábnyomos borítóval, illetve a képregényes stílusúval, amely Torit ábrázolja.

Ezen a három borítón kívül az amerikaival találkoztam még gyakran, a többi nekem is meglepetést jelentett, és azt kell mondanom, hogy szinte mindegyik változat tetszik. A lengyelt érzem talán a legkevésbé passzolónak, a többi mind illik valamilyen szinten a történethez, a német és a litván verziót pedig igazán különlegesnek tartom.

Nektek melyik borító tetszik a legjobban? A magyar verziók közül melyiket választanátok?


Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Solitaire-ben számos, a Heartstopperből ismert szereplő is megjelenik, sőt, maga Tori is feltűnik a képregény lapjain. Mostani nyereményjátékunkban ezért arra vagyunk kíváncsiak, hogy ismeritek-e ezeket a karaktereket. Minden állomáson egy képet találtok, a ti dolgotok pedig csak annyi, hogy megnevezzétek a megadott karaktert, és a választ beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

09. 29. Utószó – extra
10. 01. Spirit Bliss Sárga könyves út – extra
10. 03. Csak olvass!
10. 05. Könyv és más
10. 07. Sorok között
10. 09. Dreamworld
10. 11. Hagyjatok! Olvasok!
10. 13. Dreamworld – extra
10. 15. Utószó

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 336
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789633999783/789633998885
Fordította: Hujder Adrienn
Megjelenés időpontja: 2023. szeptember 29.