Értékelés,  KIDS

Micimackó – Kincset érő barátok

Fülszöveg:

Csatlakozz Róbert Gidához és barátaihoz a Százholdas Pagonyban! Vedd kezedbe az E. H. Shepard rajzait idéző meseválogatást, és olvasd el a csodás történeteket mindenki kedvenc medvéjéről, a mézimádó Micimackóról, az állandóan ugrándozó Tigrisről, a mindig borongós, farkát kereső Fülesről, valamint a legapróbb és legkedvesebb Malackáról.

.

Szeretnél egy jót kalandozni a Százholdas Pagonyban? A Kolibri Kiadó legújabb mesekönyvéből jobban megismerheted Micimackót, Malackát, Tigrist és Fülest, ráadásul az újabb feldolgozások mellett ezúttal egy, az eredeti A.A. Milne könyv hangulatát és képi világát idéző, gyönyörű kiadványon keresztül. Tarts négy bloggerünkkel, és nyerd meg a Kiadó által felajánlott példányt!

Micimackó határozottan az egyik kedvenc mesehősöm, ezért nagyon örülök neki, hogy a Százholdas Pagony lakóiról máig sok történettel lehet találkozni. A mese, amelyen felnőttem, ugyan már nem megy a tévében – bár a Disney+ kínálatában megvan! – de újabb és újabb mesekönyvek jelennek meg, melyekben újra találkozhatunk a csacsi, öreg medvével. Korábban értékeltem már  Micimackó 5 perces történeteit, s több olyan mesekönyvet, amelyben volt Micimackó mese, most pedig egy egészen különleges könyvet mutatok be nektek, a Kincset érő barátok című gyűjteményt!

Nem túlzás, ha azt mondom, hogy ez a kötet a legszebb Micimackó mesekönyv, amelyet valaha a kezemben fogtam: bár a borítón ott a Disney logó, az illusztrációk Milne klasszikusát követik, ami remek döntés volt, mert a képek csodálatosak lettek. A kötet illusztrátora Andrew Grey, gyönyörű, színes rajzokat tervezett, melyeken nagyon aranyosak az ismert szereplők, miközben határozottan úgy éreztem, hogy az eredetiből léptek elő.

Ehhez persze az is hozzátartozott, hogy a Kincset érő barátok történetei A. A. Milne eredeti meséinek fel- és átdolgozásai, melyek úgy vannak összerakva, hogy azok illeszkedjenek ennek a kötetnek a felépítéséhez. A mesekönyv négy részből áll, melyek mindegyike egy-egy szereplőhöz kapcsolódik. A fejezetek elején megismerünk egy-egy szereplőt néhány tulajdonság és egy versike segítségével, majd egy olyan mesét olvashatunk, melyben ez a mesehős kap főszerepet. Valójában ezek a mesék több történet összefűzésével jöttek létre, így azokat le is rövidítette a könyv szerzője, ám a hangulatot nem változtatták meg, így a mesék épp olyan aranyosak, mint Milne könyvében, csak épp rövidebbek, egyszerűbbek, és talán egészen kicsik számára is befogadhatóak.

A könyv négy főhőse Micimackó, Malacka, Tigris és Füles, akik tényleg a legfontosabb hősök a Százholdas Pagonyban, de természetesen feltűnik Róbert Gida, Kanga, Nyuszi, Bagoly és Zsebibaba is egy-egy jelent erejéig. A mesék pedig többségében a barátságról, a megbocsájtásról és az összetartásról szólnak, így remekül alátámasztva a címet. Így összességében nagyon jó élmény volt ezt a könyvet olvasni, még akkor is, ha a történeteket már jól ismertem! Elsősorban kisebb gyerekeknek és kezdő olvasóknak ajánlom!

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.
Hallgasd meg a jól ismert főcímdalt!

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani nyereményjátékunkban a Micimackó mesék többi szereplőjét keressük. Minden állomáson elrejtettünk kiemelt betűket, melyeket a helyes sorrendbe téve egy-egy szereplő nevét kapjátok, ezeket kell a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére beírni!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

06.27. Utószó
06.28. Csak olvass!
06.29. Dreamworld
06.30. Könyv és más

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 176
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634378365
Megjelenés időpontja: 2022. március 15.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük