Értékelés

Heartstopper ​– Fülig beléd zúgtam 2.

Fülszöveg:

Nick

Azért átjössz holnap?? 😀
Mert lenne egy ötletem
Mit szólnál egy igazi randihoz?

Omg… hát PERSZE
Mit csináljunk? 🙂

Lehet meglepetés??

Omg oké! Nagyon izgulok alkjdfldsg

.

A nagysikerű Heartstopper – Fülig beléd zúgtam című képregény folytatása szinte azonnal követte a nemrég kiadott első részt, hiszen a magyar közönség azonnal a szívébe fogadta Nick-et and Charlie-t. Bloggereink alig várták, hogy ismét elmerülhessenek Alice Oseman bájos, romantikus képregényében, hát tartsatok velük legújabb blogturnénkon! Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is!

Nagyon boldog vagyok, hogy most már nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is hatalmas siker és szeretet övezi Alice Oseman képregénysorozatát, a Heartstoppert. Míg néhány hónappal ezelőtt alig volt valaki, aki ismerte volna a történetet, addig mára – részben a Netflix sorozatnak köszönhetően – itthon is elindult meghódítani a nézők és az olvasók szívét a Heartstopper. Bár a képregény első része is nemrégiben jelent meg, a Könyvmolyképző nagyon sietett, és mostanra a második részt is megjelentette, melyben tovább bonyolódik Nick és Charlie kalandja.

A Heartstopper 2. cselekménye közvetlenül az első részt lezáró csók után, izgalmas pillanatban veszi fel a fonalat. Aki csak a sorozatot látta, azt nem lepik meg túlságosan az ezt követő események, ugyanis a széria első évada magában foglalja a második kötet történéseit is, bár ehhez a részhez hozzá is tettek az alkotók. Épp ezek azok a részek, amelyeket nem annyira szeretek, mert bár megértem, hogy dramaturgiailag miért kellettek ezek a jelenetek, valójában épp azt az őszinteséget és nyíltságot csorbítják, amelyek a sajátjai ennek a könyvnek.

Heartstopper” Season 2: Everything You Need to Know | Teen Vogue

Ha ez lehetséges, akkor a Heartstopper 2. még jobban tetszett, mint az első rész: a történet nagyon aranyos, és egyenesen a szívemet találta el, miközben szerintem nem válik túlságosan édessé. Mindeközben pedig felbukkannak komolyabb témák is az oldalakon, mint a homofóbia, valamint a coming outot övező dilemmák.

Nicknek ebben a részben számos kérdéssel kell megküzdenie, elsősorban önmagában, melyek a nemi irányultságára, és egyáltalán, az önismeretére vonatkoznak. Mindemellett azonban egy percre sem feledkezik meg Charlie-ról, és túláradó szeretettel és gondoskodással fordul felé: míg a sorozatban a pályán elesett Charlie-tól elhúzódik Nick, addig a képregényben szó sincs ilyesmiről, Nick ugyanis azonnal a szerelme segítségére siet, és betámogatja őt az épületbe. Ugyanakkor Charlie sem kap kisebb szerepet a második részben: bár ő is bizonytalan, és nehezen hiszi el, hogy ez tényleg megtörténhet vele, amikor Nicknek szüksége van a támogatásra, akkor maradéktalanul megkapja.

A Heartstopper 2 nem meglepő módon most is nagyon szépen van megrajzolva, a karakterek nagyon kifejezőek, és itt végre kicsit többet kaphatunk a barátokból is, bár a teljes történetükre még bőven várnunk kell. Ennek ellenére ez a kötet nem függővéges, ezért bátran vedd akkor is a kezedbe, ha az első kötet befejezése az őrületbe kergetett. Bár nem hiszem, hogy az első rész után túl sokan lennének olyanok, akik nem akarják folytatni a sorozatot!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az első rész kapcsán LMBTQ kötetek idézeteit kutattuk, ezúttal viszont fel kell ismernetek, hogy mely LMBTQ filmekből származó képek szerepelnek az egyes állomásokon! Jó keresgélést!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

06. 15. Hagyjatok! Olvasok!
06. 17. Booktastic Boglinc
06. 19. Spirit Bliss Sárga könyves út
06. 21. Csak olvass!
06. 23. Fanni’s Library
06. 25. Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
06. 27.  Könyv és más
06. 29. Utószó
07. 01. Dreamworld (extra)
07. 03. Dreamworld
07. 05. Deszy könyvajánlója 

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 320
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635972968
Fordította: Riesenberger Mónika
Illusztrálta: Alice Oseman
Megjelenés időpontja: 2022. június 10.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük