Értékelés,  KIDS

Disney Hercegnők – 5 perces mesék

Fülszöveg:

Ismerd meg Hófehérke új barátait, szörfözz együtt Vaianával, és tudd meg Jázmintól, mi tesz valakit igazi hercegnővé! Számtalan csodálatos kaland vár rád kedvenc Disney-hercegnőid oldalán – olvass el egy-egy történetet akár 5 perc alatt!

.

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az 5 perces mesék legújabb kötete, melyben ezúttal a Disney történetekből megismert hercegnőké a főszerep. Merüljünk el együtt a mesék birodalmában, ismerjük meg Aranyhaj, Jázmin, Belle, vagy éppen Mulan legújabb kalandjait. Tartsatok velünk és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Egészen kicsi koromtól kezdve rajongtam a hercegnőkért – sok más kislányhoz hasonlóan -, és rengeteg mesét felolvastattam a szüleimmel, melyek róluk szóltak, és bár mostanra már magam olvasom a könyveket, a hercegnős mesékből azóta sem nőttem ki. Sőt, az utóbbi időben a két kis unokatestvéremnek hála ismét felfedeztem ezeket a klasszikus történeteket, és örömmel figyeltem meg, hogy hogyan is fejlődtek a Disney hercegnők az idők során, és miként változtak a mesék a hosszú évek alatt a nézők elvárásaival együtt. Ugyanakkor a régi kedvencek máig azok maradtak, és ha olyan kötet jelenik meg, mely a Disney hercegnőkről szól, még ma is el akarom olvasni.

A Disney 5 perces történetei nem ismeretlenek azok számára, akik figyelik a Kolibri Kiadó újdonságait, ugyanis ebben a sorozatban már több kötet is megjelent, én magam is olvastam már három ilyen könyvet, az 5 perces történetek hősies lányokról, 5 perces húsvéti történetek, az 5 perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel című könyveket, valamint a nagy kedvencemet, a Micimackó: 5 perces történeteket. A formátum tehát már ismerős volt: a rövid, kalandos történeteket örömmel fogadtam, ezúttal a hercegnők főszereplésével.

A könyv összesen 12 mesét tartalmaz, melyek mindegyike egy-egy hercegnőt állít a középpontba. Elsősorban a klasszikus Disney hercegnők jelennek meg a könyvben, mint Hófehérke, Hamupipőke, Ariel és Csipkerózsika, de az újhullámos hercegnők közül is üdvözölhetjük például Vaianát, Aranyhajat és Meridát. A jégvarázs szereplői viszont meglepetésemre kimaradtak, bár tény, hogy róluk mostanában számtalan mese szól. A főszereplőtől függetlenül azonban mindegyik mese nagyon kedves, mindegyikben van egy kis izgalom, de egyik sem túl ijesztő ahhoz, hogy a gyerekek ne tudjanak elaludni közvetlenül a mese után.

Nagyon tetszett, hogy bár főleg a régebbi Disney mesék hősei jelennek meg a történetben, azok mégis cselekvő karakterekként jelennek meg, akiknek bizony nincs szükségük hercegekre, hogy cselekedjenek – legfeljebb egy kis összefogásra a többiekkel. Mindemellett a mesék tartalmaznak egy-egy apró tanulságot is, így abszolút tökéletes olvasmány minden kislánynak, aki rajong a hercegnőkért. Bár felolvasva is remekül működnek a történetek, kiválóan alkalmas kezdő olvasók számára is, akik talán kedvenc hercegnőikkel fedezhetik fel a betűk varázslatos világát.

Szokás szerint meg kell még említenem, hogy mennyire igényes lett ez a kötet is: nemcsak kemény borítós, de a lapok is kifejezetten vastagok, az egész oldalas illusztrációk pedig igazán kivételessé teszik az olvasás élményét. Természetesen az illusztrációkban most is könnyedén felismerhetjük kedvenc karaktereinket, bár egy picit mégis különböznek egymástól az egyes mesékhez tartozó rajzok, melyek így talán még izgalmasabbá teszik a kötetet.

Ha tehát ti is rajongtok a Disney hercegnőkért, esetleg a gyermeketek szokott szívesen elveszni ebben a mesevilágban, akkor mindenképpen ajánlom ezt a remek kötetet, mely kicsik és nagyok számára is garantált szórakozást nyújt a hosszú napok végén.

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

15 Surprising Disney Princesses Facts - Disney Movie Secrets

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az 5 perces mesék legújabb kötetében a Disney történetekből megismert hercegnőké a főszerep, így a játékban és rájuk koncentrálunk. Minden állomáson megtaláljátok egy karakter nevének elrejtett betűit. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a megfelelő hercegnő nevét.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

03.14. Csak olvass!
03.16. Utószó
03.18. Dreamworld
03.20. Könyv és más
03.22. Spirit Bliss Sárga könyves út

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 192
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634378822
Megjelenés időpontja: 2022. január 7.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük