Értékelés

Serena Valentino: Minden gonoszok úrnője

Fülszöveg:

A jól ismert mesében mintha csak egy álom elevenedne meg: a kedves leány az erdőben összetalálkozik a jóképű herceggel.
Ezt a történetet is sokan és sokféleképpen mesélték már. A leányról azonban mindig kiderül, hogy voltaképpen egy hercegnő, akit egy Sötét Tündér megátkozott, hogy egy rokkával megszúrja az ujját, s ettől örök álomra szenderüljön. S bár a három jó tündér igyekszik ezt megakadályozni, a hercegnőn beteljesedik az átok. Ám a jó végül diadalmaskodik: a leány szerelmese az igaz szerelem csókjával felébreszti a hercegnőt, majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak.
Csakhogy ez mindössze a történet egyik fele. Mi a helyzet a Sötét Tündérrel, Demónával? Miért átkozza meg az ártatlan hercegnőt? Sokan próbálták már megfejteni az okát. Ez a történet is egy az idők során újra és újra elmeséltek közül. Egy mese szerelemről és árulásról, mágiáról és reményről.
Ez Minden gonoszok úrnőjének története.


A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent a Disney Gonosztevők sorozatának legújabb kötete, a Minden gonoszok úrnője, mely ezúttal Demóna történetét dolgozza fel. A Blogturné Klub bloggerei ennek örömére bemutatják a Sötét Tündér titkokkal és megdöbbentő fordulatokkal teli történetét, melyből kiderül, hogyan és miért vált a varjak gyermekéből rettegett sárkányboszorkánnyá Demóna, miközben Kirké és nővérei sorsa is tovább bonyolódik. Tartsatok velünk, kövessétek figyelemmel az állomásokat, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

A Minden gonoszok úrnője immár a negyedik része a Gonosztevők sorozatnak, melyben a Disney főgonoszainak történeteit ismerhetjük meg. Bár a harmadik rész, az Ursulával foglalkozó Szegény, mélabús lélek nekem a sorozat leggyengébb darabjának tűnt, de már ebben elkezdtek szorosan összefonódni a történetek szálai, az új részben pedig ez még tovább folytatódik, és végre feltűnik a titokzatos, nagyhatalmú Demóna is.

Demóna
Demóna / Forrás: Csipkerózsika / Disney

A könyv elején visszatér Kirké, Tulipánt hercegnő és Dadus is, utóbbiról pedig hamar kiderül, hogy nemcsak a hercegnőnek, hanem egykor Demónának is a dadusa volt, valami azonban menthetetlenül elromlott, ami a Sötét Tündért rossz útra lökte. Demóna azonban most újra meglátogatja a Dadust, ugyanis a segítségére van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza Csipkerózsika felébresztését. Mindeközben pedig megismerjük a történetét, és azt is megtudhatjuk, hogy miért is átkozta meg Csipkerózsikát – hiszen lássuk be, a harag, hogy nem hívták meg a kislány keresztelőjére, nem tűnik elég oknak.

Ebben a részben a különös nővérek jóval kisebb szerepet kapnak, hiszen az Ursulával történetek után ők is az álmok birodalmában rekedtek, ahol Csipkerózsika is várakozik. Ennek ellenére az ő történetük sem szakadt félbe, ugyanis Demóna régről ismeri a nővéreket, és izgalmas titkokat tud a múltjukból, melyek sok mindent megmagyaráznak, és Kirké számára is különös felfedezésekhez vezetnek. A különös nővérek ezzel egészen új megvilágításba kerültek ebben a részben, és emiatt nagyon elkezdtem várni azt a részt, amely majd velük foglalkozik. Előtte azonban még Aranyhaj mostohájával kell megismerkednünk a sorozat következő kötetéből.

A Minden gonoszok úrnőjében felbukkan még egy korábbi szereplő, méghozzá Hófehérke, aki egészen különös életet folytat azóta, hogy az első kötet végén elbúcsúztunk tőle. Azonban nagyon örültem a felbukkanásának, és annak is, hogy Kirkével sikerült összebarátkozniuk, ez ugyanis azt jelenti, hogy a jövőben még többször is fel fog tűnni. Hófehérkével együtt pedig egy titokzatos könyv is előkerült, a különös nővérek egyik varázslata, amely – úgy sejtem – számos titkot rejt még.

A regény tehát egy elég sok szálon futó, a korábbiaknál összetettebb regény, mely az oldalszámon is meglátszik, mégis ez lett a kedvencem eddig a sorozatból, mert nemcsak egy nagyon izgalmas gonoszt ismerhettünk meg Demóna személyében, de a többi karaktert is új szintre emelte ebben a kötetben az írónő. Mostanra a regények teljesen összefonódtak, ezért hangsúlyozom, hogy önállóan nem érthető igazán a történet, ha azonban olvastad Serena Valentino korábbi köteteit is, akkor semmiképp ne hagyd ki a Minden gonoszok úrnője című regényt sem!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Disney által készített Csipkerózsika mesefilmet. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni a helyes választ.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kérdés:

Az átok szerint Csipkerózsika hányadik életévében szúrja meg az ujját?

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

03. 15. Dreamworld
03. 17. Csak olvass!
03. 19. Utószó
03. 21. Dreamworld – extra

A könyv adatai:

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 264
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635840960
Fordította: Halmai Gergely
Megjelenés időpontja: 2022. február 25.