Értékelés

Jennifer Coulmann: Az igazi ajándék

Fülszöveg:

Az ünnep együtt a legszebb Egérke és Mackó nagyon várják a karácsonyt. Most igazán különleges lesz ez a nap, mert Mackó nem vonul el téli álmot aludni, így megajándékozhatják egymást és együtt ünnepelhetnek. Vagy mégsem? Egérke nem érti a barátját, vajon miért tesz úgy, mintha nem lenne otthon? Talán nem tetszett neki az ajándék, amit tőle kapott? Nem is sejti, hogy csupán arról van szó, Mackó mancsa túl nagy, hogy kibontsa az aprócska csomagot. Szerencsére végül minden jóra fordul, és az erdő lakói boldogan ünnepelnek együtt, Egérkénél.


Lassan eljön a karácsonyi hangolódás és készülődés ideje, ehhez pedig tökéletes választás Jennifer Coulmann bájos mesekönyve, Az igazi ajándék. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg Egérkét és Mackót, és derítsétek ki, vajon mivel kedveskednek egymásnak karácsony alkalmából. Ha velünk tartotok a játék során, meg is nyerhetitek a Manó Könyvek által felajánlott példányt!

Az utóbbi években szokásommá vált, hogy karácsony előtt beszerzek egy-két olyan karácsonyi mesekönyvet, amelyet legalább háromszor elolvasok az ünnepek előtt, és ami olyan szép, hogy akár dekorációként is megállja a helyét. Az elmúlt években ilyen volt például az Ella és a téli varázs és az Ahol a hóangyalok laknak című könyv is. Idén pedig kétségtelenül Az igazi ajándék lett a nagybetűs karácsonyi mesekönyv!

A gyönyörűen illusztrál, nagyalakú, csodaszép kötet egy aranyos, verses állatmesét rejt, mely Egérke és Mackó barátságáról szól, és egy különleges ajándékról. A történet karácsony előtt, valószínűleg Szenteste napján játszódik, amikor Egérke és Mackó ajándékot adnak egymásnak. Egérke a különleges ajándékát szépen be is csomagolja a barátjának, azonban úgy tűnik, mackó mégsem örül a meglepetésnek, mert Egérke este hiába keresi, nem nyit neki ajtót. És hiába van szó csak egy kis félreértésről, ez nagyon elszomorítja a barátokat.

„Most Egérkén a sor, átnyújtja a dobozt.
– Ezt tényleg én kapom? – Mackó toporog.”

Az igazi ajándék pontosan olyan cozy, szívet melengető történet, amilyet karácsonykor akarunk olvasni. Végig süt belőle a a szeretet és a meghittség, amihez a rajzok is sokat hozzátesznek: szinte minden oldalon felbukkan valami ami karácsonyi hangulatot áraszt: a havas táj, egy karácsonyfa, vagy éppen Mackó, amint otthon bekuckózva várja a barátját.

Az igazi ajándék tehát tulajdonképpen a tökéletes karácsonyi mese számomra, mert benne van minden, amit elvárok egy ilyen történettől: mérhetetlenül sok szeretet, és cuki karakter, öröm és boldogság, és egy egészen pici izgalom, csak azért, hogy szoríthassunk Egérkének és Mackónak. Csak azt sajnálom, hogy nem hosszabb egy kicsit, mert szívesen elolvasgattam volna még egy forró csoki mellett! Kisgyerekeknek, nagyoknak és felnőtteknek egyaránt ajánlom a könyvet!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Manó Könyvek kínálatában számtalan szebbnél szebb karácsonyi könyvet találunk, bloggereink is ilyenekből válogattak. Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

11.16. Könyv és más
11.18. Utószó
11.20. Csak olvass!
11.22. Dreamworld

A könyv adatai:

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 24
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635842452
Fordította: Boczán Bea
Illusztrálta: Jennifer Coulmann
Megjelenés időpontja: 2022. október 5.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük