Értékelés,  KIDS

Magnus Weightman: Hová tűnt Totyi?

Fülszöveg:

Nyuszmusz elvesztette a gumikacsáját. Ezért hát a testvéreivel együtt hajóra száll és útnak ered a folyón, hogy megtalálják Totyit. Tarts velük a hegy tetejéről egészen ki a nyílt tengerre! Útközben rengeteg kaland vár. Vajon hová sietnek olyan sebesen a Motoros Malacok? Mi akadt Bárány Betti horgára?

.

Magnus Weightman Hol laksz, Huba? című könyve után megérkezett a sorozat második része, a Hová tűnt Totyi?, amely ez alkalommal a felszíni vizeken invitál minket egy csodálatos, kalandos utazásra. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Móra kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Régóta szerettem volna már beszerezni egy böngészőt, hogy az unokatesóimmal együtt felfedezzük, és végre megértsem, hogy miért is rajongnak sokan ezekért a könyvekért. A Hol laksz, Huba? ugyan nincs meg nekem, de a Totyiról szóló könyv nagyon megtetszett már első látásra, így arra gondoltam, hogy itt az idő felfedezni a böngészők világát.

A Hová tűnt Totyi? tulajdonképpen egy utazásról szól a folyón, melynek célja, hogy a nyuszigyerekek utolérjék a gumikacsájukat, Totyit, akit magával vitt a sodrás. Útközben pedig sokféle tájat látnak, sokakkal találkoznak, és egyre közelebb jutnak a kiskacsához. Ez a sztori önmagában nem túl kalandos, és oldalanként csupán pársort olvashatunk róla, ám a figyelmes gyerekek minden oldalon megkereshetik, hogy épp hol jár Totyi.

Hamar rájöttem, hogy a kötet fő erőssége nem a benne lévő történet -, mely ugyan aranyos volt, de különösebben nem érdekfeszítő -, hanem a gyönyörű, nagyon összetett és részletgazdag rajzok, amelyek a teljes oldalt elfoglalják. A képek tulajdonképpen történeteket meséltek el, ugyanis Totyiékon kívül is rengeteg visszatérő szereplő van, akik teljes kalandokat éltek át az oldalakon, ha figyelmesen nyomon követtük, hogy mi történik velük. Így ebben az egy könyvben a fő történetszálon kívül valójában rengeteg mese van, melyeket a gyerekek maguk is elmesélhetnek.

A Hová tűnt Totyi? tehát mesekönyvként szerintem nem annyira erős, másrészt viszont sokkal több egy mesekönyvnél, hiszen végtelenül sok történetet rejt, melyekkel fejleszti a gyerekek megfigyelőképességét és kreativitását, hiszen. meséket a képek alapján nekik kell összerakniuk. Az újabb szereplők és történetszálak felfedezése pedig nagy élmény, még akár felnőttként is.

Érékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Hová tűnt Totyi? című könyv a felszín feletti vizek útját mutatja be. Játékunk során az egyes állomásokon egy-egy ilyen felszíni vízfolyás nevét rejtettük el a bejegyzésekben, a feladat pedig az, hogy a kiemelt betűket megfelelő sorrendbe állítva kitaláljátok, hogy mire gondoltunk és a megoldást beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

04. 13. Veronika’s Reader Feeder
04. 15. Utószó
04. 17. Csak olvass!
04. 19. Könyv és más

A könyv adatai:

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 36
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789636032722
Megjelenés időpontja: 2023. március 1.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük