Értékelés

Corinne Giampaglia: Ella és a tavaszi szél

Fülszöveg:

Egymást követik az évszakok, és a vidéket betölti a faleveleken doboló esőcseppek hangja. Ella és Erik türelmetlenül várja a tavaszt, amikor majd eső helyett szirmok hullanak az erdő közepén álló ősöreg almafáról, a kikelet titkának őrzőjéről. A két testvér a szél nyomába eredve bejárja az erdőt, és egy kis nyúl vezetésével a tavasz keresésére indul…

.

A Manó Könyvek jóvoltából Ella téli kalandja után most átélhetjük vele a tavasz nyújtotta szépségeket és varázslatot. Ezúttal négy bloggerünk csatlakozik Ellához és a testvéreihez. Természetesen ti is nyerhettek egy példányt a kötetből a turné végén.

Az Ella és a téli varázs egy nagyon aranyos téli mese volt, ezért kíváncsi voltam az írónő tavaszi mesekönyvére is, melyben visszatér Ella és a családja, akik ezúttal tavaszi kalandot élnek át, méghozzá a természetben.

A kötet most is csodaszépre sikerült, nemcsak a borító lett különleges, hanem a könyvben található sok-sok illusztráció is, melyek közül kiemelkednek a virágmotívumok és általánosságban a természet ábrázolása. Érdekesség, hogy a rajzok is szerzőtől származnak, így nemcsak a mese szövegét, hanem a képeket is neki köszönhetjük.

„A csöndet az almafából jövő hang töri meg:
– Jó napot, kicsikéim. Bemutatkozom: én vagyok az őrző szellem – mondja a fa, miközben a szél rázza az ágait.
– Jó napot! – feleli kórusban Ella és Erik, akik nem hisznek a szemüknek.
– De te nem olyan vagy, mint a többi fa! – kiált fel a kisfiú.
– Erik! – szól rá a nővére. – Bocsáss meg, almafa, az öcsém nagyon kíváncsi…
– Igaza van, tényleg más vagyok – bólint az almafa. – És mindjárt el is mondom, miért…”

Igazság szerint egyébként a rajzok a legerősebb részei ennek a kötetnek, ugyanis a történet nekem nem nyerte el igazán a tetszésem. Már a téli változatban is azt éreztem, hogy lég bonyolult a mese, de itt kimondottan bonyolult és hosszú lett a történet, amit nemcsak a gyerekek untak meg, akiknek felolvastam, hanem őszintén szólva még én is. Pedig egyébként egy nagyon szép és tanulságos történet volt, melyben a természet fontos szerepet kapott, ráadásul ebben a mesében közelebbről is megismerjük Ella testvérét, Eriket.

Az Ella és a tavaszi szél tehát sokkal inkább a rajzok szépségével nyűgözött le, mint a történetével, de vitathatatlan, hogy képes volt igazán tavaszi hangulatba hozni ez a kötet, melyet legszívesebben egy virágzó fa alatt olvastam volna el. Ha szerettek az évszakok mentén olvasni, és varázslatos rajzokban gyönyörködni, akkor ne hagyjátok ki Ella legújabb kalandját a természetben.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Ezúttal tavasszal kapcsolatos idézeteket találhattok minden állomáson. A feladatotok az, hogy beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, hogy kitől származik az adott idézet.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

Édes kedves nagyanyókám,
Gyere hozzánk, várunk!
Ha eljönnél, ha itt volnál,
Tavasz volna nálunk.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

04. 23. Spirit Bliss Sárga könyves út
04. 24. Utószó
04. 25. Könyv és más
04. 26. Csak olvass!

A könyv adatai:

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 40
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635842957
Fordította: Todero Anna
Illusztrálta: Corinne Giampaglia
Megjelenés időpontja: 2023. február 3.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük