Értékelés

Holly Black: The Lost Sisters – Az elveszett nővérek

Az elveszett nővérek fülszövege:

De mi történt Tarynnel?

Míg Jude a hatalomért küzdött a kegyetlen herceggel, Cardannal az elfhoni udvarban, a nővére, Taryn beleszeretett a szélhámos Locke-ba.

Taryn részben bocsánatot kér, részben magyarázkodik, és kiderül, hogy neki is megvannak a maga titkai.

Kiegészítő történet a New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceghez a lenyűgöző Holly Black tollából.

Hagyd, hogy magával ragadjon!


Tartsatok velünk Holly Black tündéreinek a világába, és hallgassátok meg Taryn Jude-nak írt vallomását arról, hogy néha meg tudta volna ütni, mennyire haragudott rá és néha mennyire szégyellte magát, amiért bedőlt az egyik szélhámos tündérnek… Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a blogturné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyeri Az elveszett nővéreket a Könyvmolyképző kiadónak hála.

Holly Black A levegő népe sorozata az egyik örök kedvencem, és bár nem minden rész tetszett ugyanannyira, maga a világ, amelyet az író felépített, az egyik legkülönlegesebb, ahol valaha jártam. Bár az eredeti trilógia már rég véget ért, több kiegészítő kötet is készült a sorozathoz. Az egyiket, a How the King of Elfhame Learned to Hate Stories (vagy a hamarosan megjelenő magyar kiadásban: Hogyan gyűlölte meg Elfhon királya a történeteket) című novellagyűjteményt már olvastam angolul, a Tarynt, Jude ikertestvérét középpontba állító kisregény azonban eddig kimaradt, és nagyon örültem, hogy a Könyvmolyképző Kiadó a rövid terjedelme ellenére is elhozza magyarul a könyvet.

Az elveszett nővérek A kegyetlen herceg eseményei alatt játszódik, sőt, tulajdonképpen ugyanazt a történetet meséli el, egy másik szemszögből. A regény igazság szerint Taryn vallomása és bocsánatkérése Jude-tól, amiért az első kötetben lényegében hátba támadta őt. A lány megpróbálja elmagyarázni, hogy mit miért tett, és mit érzett az események alatt.

„Az álmodozásomat Cardan herceg szakította félbe.
– Tudom, mit tettél – szólalt meg halkan, gúnyosan, és a legkevésbé sem tűnt kérdésnek a mondandója. – Gonosz lány vagy! Hagytad, hogy a húgodon töltsem ki a haragomat. Nem túl kedves tőled, igaz?
Bársonyzekét viselt, a gombokat gagátból faragták. Markáns járomcsontját és kegyetlen vonalba préselődő száját göndör, fekete tincsek keretezték. Jóképű, de ettől valamiért még rosszabb, hogy ilyen rémes alak. Mintha tönkretett volna valami szépet. Egyedül rám figyelt, és ettől úgy éreztem magamat, mint egy bogár, amit egy gyerek nagyítóval fel akar gyújtani.”

Taryn másokhoz hasonlóan nekem sem volt szimpatikus karakter, és bár ebben a regényben sok dolog kiderül róla, a tettei továbbra is önzőnek hatnak – hiszen azok is voltak. Taryn egész életében másodiknak érezte magát a testvére mellett, és meggyőződése, hogy Jude jóval erősebb nála minden tekintetben. Ezzel meg is magyarázza magának, hogy miért hagyja cserben a testvérét többször is. Nyilván Taryn célja is az, hogy befogadják a tündérek, de erre más lehetőséget nem lát, csak azt, hogy elvetesse magát valakivel, és ezért nagyjából bármire képes is.

Összességében tehát Tarynt nem kedveltem meg jobban, de szerintem nem is ez volt a könyv célja, hanem hogy egy kicsit új oldalról mutassa meg az eseményeket, ez pedig sikerült is. A legjobban pedig annak örültem, hogy egy kicsit visszakerülhettem A levegő népe világába, ráadásul a történet elejére, amikor még ellőttünk áll a kalandok legnagyobb része. Ha szeretted az eredeti trilógiát, akkor mindenképp érdemes elolvasni a The Lost Sisterst is, és készülj, mert hamarosan Carda kiegészítő kötete is érkezik!

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk nem nehéz A levegő népe-sorozat rajongóinak, hiszen minden állomáson szerepel egy keresztnév, és mi a hozzá tartozó vezetéknevet keressük! A teljes nevet írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

Feladat:

Kaye …………

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

09. 17. Insane Life
09. 19. Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek
09. 21. Utószó
09. 23. Fanni’s Library
09. 25. Hagyjatok! Olvasok!
09. 27. Dreamworld
09. 29. Readinspo

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 72
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789633995785
Fordította: Szabó Krisztina
Megjelenés időpontja: 2023. június 8.