Ajánló

Novemberi friss megjelenések!

Mintha még csak most szedtem volna össze a legjobb októberi megjelenéseket, és máris véget ért a hónap. Azonban aggodalomra semmi ok, novemberben is rengeteg jó, friss megjelenésű könyvre számíthattok, még ha akkora dömping nem is lesz, októberben. Most 5+1 új könyvet szedtem össze nektek, amiket már nagyon várok.

1. Imogen Hermes Gowar: A hableány és Mrs. Hancock

covers_502839Már nagyon régóta a kívánságlistámon van ez a könyv, mely november 5-én jelenik meg végre. A történet a 18. századi Angliában játszódik, ahol a kereskedő, Jonah Hancock hajóját egy este eladja az egyik kapitánya egy sellőért cserébe. A hír hallatára aztán felbolydul az egész város, mindenki a kereskedő titokzatos hableányát szeretné látni, ez pedig lehetőséget ad Mr. Hancocknak, hogy a legelőkelőbb körökbe londoni is beléphessen. Itt ismerkedik meg a neves kurtizánnal, Angelica Neallel, aki egyben a leggyönyörűbb nő is, akit a kereskedő valaha látott. De vajon képesek lesznek megnyerni a harcot a sellők pusztító hatalmával szemben?

2. ​Rachel Kushner: A Mars klub

covers_509887Rachel Kushner Man Booker-díjra jelölt regényét is megkaparinthatjuk végre ebben a hónapban (november 5-én), mely szintén jó ideje várakoztat. A sztori Amerikában, egészen pontosan a stanville-i női börtön mélyén játszódik, ahol Romy Hall épp megkezdi a kétszeres életfogytiglani büntetésének letöltését. A Mars klub a börtön lakóinak a harcát éppúgy bemutatja, mint a folytonos erőszakot, megtévesztést és az érzelmek sajátos játékát egy ilyen zárt közegben. Mindemellett az író sajátos humora és lendülete biztosítja, hogy soha ne unjuk el magunkat a könyv olvasása közben.

3. Tom Sweterlitsch: Letűnt világok

covers_508582A sci-fi kedvelőinek is lesz mit olvasniuk ebben a hónapban, méghozzá nem is akármit, ugyanis a Letűnt világok egy nagyon különleges történet, mely szembemegy a sci-fi műfaji elvárásaival. A regény főhőse Shannon ​Moss, aki a Haditengerészeti Nyomozóiroda egyik titkos részlegének az ügynöke, mely idő- és űrutazással foglalkozik. Ugyan az időugrások nagyon hasznosak, hiszen a jelenben megoldhatatlannak tűnő problémákat képesek megoldani vele, de a kutatók rábukkannak egy eseményre, mely a világ végső pusztulásával jár, és amely minden ugrással egyre közelebb kerül a jelenhez. Mindeközben Sannon egy eltűnt lányt üldöz téren és időn át, aki talán tudhat valamit, amit más nem.

4. Christian White: Az elveszett gyermek

covers_514345Nagyon érdekesnek tűnik Christian White új könyve is, ami szintén novemberben debütál Magyarországon. A történet Kim ​Leamyről szól, aki a melbourne-i egyetemen tanít, ám egy szünetben egy ismeretlen férfi szólítja meg, aki azt állítja, hogy ő az a 29 évvel korábban eltűnt kislány, aki után nyomoz. Kim persze nem hisz a férfinek, azonban ahogy egyre mélyebbre ássa magát a családja múltjában, egyre több kérdésre bukkan, ezért elutazik szülővárosába. Azonban megnyugvás helyett egyre sötétebb árnyak gyülekeznek a feje felett.

a

5. Alice Broadway: Ink

covers_509652Már nagyon várom ezt a gyönyörű borítójú, különleges könyvet, mely egy elképesztő világban játszódik, ahol az emberek bőrén a születésük pillanatától megörökítik a fontos eseményeket és tetteket. Ennek megfelelően vannak olyan jelek, amik megbecsülést váltanak ki, és olyanok, amelyek miatt megbélyegeznek. Leora úgy éli le az életét, hogy úgy gondolja, az édesapját megbecsülés övezte életében. Egy nap azonban megpillant egy jelet a tarkóján, mely a legnagyobb bűnre utal. A lány rádöbben, hogy nem ismerte az apját, ezért elindul, hogy kiderítse az igazságot. A könyv a hónap végén, november 30-án érkezik.

+1. Amie Kaufman – Meagan Spooner: This Shattered World – Meggyötört világ

covers_307049A végére hagytam a legjobbat, ugyanis úgy tűnik, hogy hónapokig tartó huzavona után végre megjelenik a These Broken Stars – Lehullott csillagok második része, a Meggyötört világ. Bár az első résznek nagyon nem tetszett a vége, maga a sztori izgalmas volt, ezért mindenképpen teszek egy próbát a második résszel, ha végre magyarul is olvasható lesz. A sztorinak két főszereplője van, Jubilee Chase százados, akinek az Avon bolygó lázadó telepeseit kell megfékeznie, és Flynn Cormac, aki épp ezt a felkelést vezeti. Amikor a két főhős találkozik, Flynn úgy dönt, hogy túszként magával viszi a lányt, azonban ezzel a döntéssel mindkettejük élete örökre megváltozik.

Ezek voltak az általam legjobban várt novemberi megjelenések. Remélem, van köztük olyan, ami nektek is megtetszett, szuper karácsonyi ajándék válhat belőlük. 🙂

A képek forrása a moly.hu

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük