Egyéb

Egy korszak zárult le: véget ért az Agymenők

Általában könyvekkel foglalkozom a blogon, és csak ritkán beszélek sorozatokról, de a múlt héten véget ért az egyik kedvenc, és egyben a legrégebbi sorozatom, ezért úgy gondoltam, hogy írnom kell róla néhány szót. Ahogy a cím is mutatja, az Agymenőkről beszélek.

TBBT logo.svgAz Agymenők (The Big Bang Theory) 2007-ben indult világmeghódító útjára, és hamar elképesztő sikereket ért el a négy kocka története, ami nem kis részben annak köszönhető, hogy a sorozat két nagyon eltérő közösséget mutat be (Penny és a fiúk), és ez a forrása a legtöbb poénnak is. A sorozat legmeghatározóbb szereplője Sheldon, aki különc, életidegen viselkedésével gyakran keveredik vicces szituációkba, de a főbb karakterek mindegyike fontos mozgatórugója a közösségnek: Leonard a jófiú, aki általában megoldja a konfliktusokat, ő a legszimpatikusabb karakter, Rajesh, az indiai származású asztrofizikus, akinek folyamatosan gondjai adódnak a nőkkel, és Howard, a nőcsábász, aki végül mégis elsőként állapodik meg.

A sorozat Magyarországon 2012 óta a Comedy Centralon fut, és itthon is hatalmas rajongótáborra tett szert. A sorozat az utolsó évadokban már komolyabb témákat is próbált feszegetni, és a szereplők közül egyre többen alapítottak családot, vagy állapodtak meg, ami vegyes érzelmeket váltott ki a rajongókban. A 10. évad után pedig a készítők is úgy döntöttek, hogy további két évad leforgatása után véget vetnek a sorozatnak. Nem titok, hogy a döntésben nagy szerepe volt a Sheldont játszó Jim Parsonsnak, aki nem kívánta csökkenő színvonalon folytatni. Ez egyébként teljesen érthető, és valahol örülök is neki, hogy az Agymenők nem jutott el odáig, mint sok sikeres sorozat, hogy szinte nézhetetlenné válik az utolsó évadokra.

Kapcsolódó kép
A teljes csapat (bal fentről): Bernadette Rostenkowski-Wolowitz (Melissa Rauch), Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik), Rajesh Koothrappali (Kunal Nayyar), Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), Penny (Kaley Cuoco), Sheldon Cooper (Jim Parsons), Howard Wolowitz (Simon Helberg)

Bár érzékeltem a sorozat változásait, én minden évadot egyformán élveztem, persze nyilván voltak kevésbé tetsző és nagy kedvenc részek is. Emiatt fájó volt a búcsú, az utolsó részt ugyanis május 16-án mutatták be. Ez egy dupla rész volt, és szerencsére még tartogatott meglepetéseket a rajongóknak – bár azt hiszem, a legtöbben sejtettük, hogy nagyjából mi fog még történni kedvenc karaktereinkkel. Mindenesetre remek befejezés volt, nagyon megható, és méltó befejezése egy olyan fantasztikus sorozatnak, mint amilyen az Agymenők volt.

Szerencsére a rajongóknak nem kell teljesen elbúcsúzni a kedvenceikből, ugyanis az Agymenők spin-off sorozata, Az ifjú Sheldon hamarosan a harmadik évaddal folytatódik. Érdekesség, hogy a sorozat második évadának utolsó része  majdnem egyszerre jött ki az Agymenők befejező epizódjával, és reflektál is annak végére – az össze főbb szereplő megjelenik benne egy-egy pillanatra gyerekként.

Képtalálat a következőre: „young sheldon”

A sorozat végét a stáb egy flashmobbal ünnepelte meg, amit a Pennyt játszó színésznő, Kaley Cuoco osztott meg:

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük