Egyéb,  Hírek

Magyarországra látogat a Csernobili ima szerzője!

Lehetséges, hogy hallottátok már a hírt, de én is mindenképpen szeretném megosztani veletek, hogy megvan a jövő évi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. Méghozzá nem is akárkit hívnak, hanem a Csernobili ima szerzőjét, a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevicset. Azt gondolom, hogy – kissé méltatlanul – a Csernobil című sorozat hívta fel a figyelmet az írónő egyik legfontosabb munkájára, a Csernobili imára, azonban mindenképpen érdemes a többi könyvét is kézbe venni, különösen most, hogy a kiadó egységes kiadásban is útjára bocsájtja a regényeket.

Світлана_Алексієвич_(Київ,_2016)_08.JPG
Szvetlana Alekszijevics

A szerzőnő munkáiban elsősorban az orosz néplélekkel foglalkozik, és azt tárja fel, hogy hogyan hatottak az orosz emberekre az őket ért traumák. Munkásságáért 2015-ben átvehette az irodalmi Nobel-díjat is. Könyvei mára több mint 50 országban jelentek meg.

A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2020. április 23-án nyitja meg kapuit a Millenáris parkban, a megnyitón pedig rögtön pódiumbeszélgetés lesz a szerzőnővel. Ekkor veszi át Szvetlana Alekszijevics a Budapest Nagydíjat is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük