Ajánló,  Egyéb

Könyvheti könyvajánló

Idén június 13. és 16. között rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, melynek szokás szerint a Vörösmarty tér és a Duna-korzó ad otthont. A nyár legnagyobb könyves eseménye mindig rengeteg új megjelenést hoz, hiszen a legtöbb kiadó igyekszik minél több új megjelenést piacra dobni az esemény előtt. Idén is sok olyan könyv jelent vagy jelenik meg az eseményre, amely érdekel, és bár a pénztárcám nem örülne, ha mindet egyetlen hétvége alatt szerezném be, azért összeszedtem, hogy mely könyvek érdekelnek kifejezetten. Idén kiadók szerinti bontásban fogok írni az engem érdeklő kötetekről.


Agave Könyvek/Magnólia

Az Agave Könyvek és imprint kiadója, a Magnólia most is bőven hozott izgalmas megjelenéseket, melyek közül kettőt egészen biztosan el fogok olvasni. Az egyik Shannon Chakraborty új regénye, az Amína ​asz-Sziráfi kalandjai, mely egy, a Dévábád-trilógia világában játszódó, teljesen különálló fantasy történet, egy öregedő kalóznővel a középpontban. A másik kötet egy korábbi olvasmányom, az Amilyen akkor voltam folytatása, mely a Magnóliától érkezik Amilyen most vagyok címmel. A sorozat első része nagyon fontos témákról szólt, mégis izgalmas és olvasmányos maradt, így a második részre is nagyon kíváncsi leszek.

21. Század Kiadó

A Könyvhétre érkezik Stacey Halls, a Familiárisok írójának legújabb könyve, Az Uránia-ház, melyet semmiképpen nem szeretnék kihagyni, az író eddig megjelent műveit ugyanis nagyon szerettem. Az Uránia-ház ismét női témákkal foglalkozik, a cselekményt pedig az 19. századba helyezi, egy olyan különös házba, amely bukott nőknek nyújt menedéket. A kiadótól még egy könyv érdekel, ez pedig a Tom Lake Ann Patchett-től, amely a KULT Könyvek sorozat legújabb része, és májusban jelent meg. A könyv egyébként online most egy exkluzív könyves csomagban is beszerezhető a kiadótól.

Könyvmolyképző Kiadó

Júniusi elején jelent meg a KMK-nál Cassandra Clare első felnőtt fantasy regénye, A kardfogó mely ugyan kicsit kilóg a listámról, ugyanis a kiadónak hála már el is olvashattam. A legizgalmasabb könyvheti megjelenések listáján azonban egyértelműen helye van ennek a kötetnek is, mely bár nem volt tökéletes, azért jó élményeket okozott. A kiadó másik könyve, amit mindenképpen szeretnék elolvasni, az a Loveless – Szerelem nélkül, mely Alice Oseman új regénye, amely ezúttal nem Nick és Charlie világában játszódik. Mivel nagyon kedvelem az író könyveit, ezért erre a regényre is nagyon szeretnék lecsapni.

Gabo/Ciceró

A kiadócsoporttól most egy friss megjelenést néztem ki, méghozzá a Paletta című képregényt, amely egy nagyon szép, színes kötetnek tűnik, és a leírása alapján egy olyan szuprhős-történet, amelyben nagy szerepet kap a festészet is. Ha pedig a kiadó standjánál jártok, akkor ajánlom a figyelmetekbe a Horgonyhelyet is, Moskát Anita regényét, amely a Könyvhétre új kiadásban, vadonatúj borítóval jelenik meg.

Menő Könyvek

A napokban jelent meg a Menő Könyveknél a Sorsfordító történetek legújabb része Szállnék már címmel, mely ezúttal Merida történetét meséli el. A könyv szokás szerint csodaszép, és a Disney-rajongóknak ez is kötelező olvasmány – őszintén szólva ezt a könyvet már be is szereztem, és hamarosan nekiállok az olvasásának is.

Kossuth Kiadó

A Kossuth Kiadótól most leginkább a Varázslókalauz önvédelmi sütéshez című könyv érdekel, de ezen kívül is sok izgalmas megjelenéssel készült a kiadó a könyvhétre. Elsie Silver kötete például, a Flawless – Hibátlan, már most nagy rajongótábort tudhat magáénak, és bár én nem éreztem azt elsőre, hogy be kell szereznem ezt a regényt, a sok jó vélemény egyre inkább meghozza a kedvem hozzá. Szintén megjött a kedvem a Daughter of Smoke & Bone – Füst és csont leánya című kötethez, melynek a második része jelenik meg a Könyvhétre. Az első rész nekem régebben megvolt egy korábbi kiadásban, de eladtam, amikor kiderült, hogy nem folytatják a sorozatot. Most viszont a kiadó megígérte, hogy a harmadik kötet is meg fog jelenni, így a sorozat ismét felkeltette a figyelmem.

Maxim Kiadó

A Maxim idén is sok új könyvvel érkezik a Könyvhétre, melyek közül most egy keltette fel különösen a figyelmemet: Ali Hazelwood regénye, a Bride ​– A menyasszony. A szerző a romantikus regényeivel lett itthon nagyon népszerű, én A szerelem képletét olvastam, ez a regénye azonban most egy igazi fantasy történet lesz – bár amennyire tudom, a romantikus-erotikus szál is kifejezetten hangsúlyos lesz.

Fumax

A Fumaxtól minden évben szoktam rendelni egy több könyvből álló csomagot, amely már idén is gyűlik, hiszen a kiadónak rengeteg izgalmas megjelenése van. Valószínűleg a Könyvhéten is fel fogom keresni a standjukat, hiszem több új megjelenésük is érdekel: leginkább egy mangát szeretnék beszerezni, amely a Jizo szerzőjének újabb, mitológiai alapokon nyugvó története, és Ningyo címen jelenik meg a napokban. A regényeik közül most egy utánnyomás, A marsi keltette fel a figyelmem, amelyet régóta el akarok olvasni, és végre nem filmes borítóval is beszerezhetem, ha az új kiadásból vásárolok.

Európa Könyvkiadó

Az Európa könyveit általában nagyon szeretem, de most csak egy olyan könyvet találtam náluk, amelyet szeretnék beszerezni: ez a Lesz majd minden, a Kovács ikrek első önálló regénye, mely egy erősen szépirodalmi kötetnek ígérkezik, nagyon izgalmas témával. Ha pedig a kiadó standjánál járok, elképzelhető, hogy a Kapszula Könyvtáramat is bővíteni fogom.

Ezek lettek volna az általam kinézett könyvheti megjelenések. Ha van kedved, írd meg nekem, hogy te mit fogsz beszerezni a Könyvhéten, ha pedig szeretnél még több értékelést és ajánlót olvasni tőlem, akkor kövess engem a Facebookon vagy az Instagramon!